ΤΟΥΡΤΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙΑ
..εγώ την έχω τιμήσει δεόντως ουκ ολίγες φορές..!!!
Υλικά
8 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
για τη γέμιση
800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
για το στόλισμα
1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια.
φιλάκιααααααααααα.......!!!
Υλικά
8 ασπράδια αυγών
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κρεμόριο ή 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/4 κουταλάκι εσάνς πικραμύγδαλου
2 1/2 κούπας αμύγδαλα αλεσμένα (300 γρ.)
3 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
για τη γέμιση
800 γρ. σαντιγί έτοιμη ή 2 κούπες κρέμα γάλακτος
1/4 κούπας ζάχαρη άχνη και 1 βανίλια
για το στόλισμα
1 1/2 κούπας σάλτσα με κεράσια
50 γρ. νιφάδες σοκολάτας
100 γρ. αμυγδαλάκι καβουρντισμένο
Εκτέλεση
Χτυπήστε στο μίξερ (στη δυνατή ταχύτητα) τα ασπράδια με το κρεμόριο, να πήξουν και να αφρατέψουν. Εάν δεν έχετε κρεμόριο, ρίξτε λίγο λίγο το χυμό λεμονιού, ενώ χτυπιούνται τα ασπράδια. Ρίξτε κατόπιν λίγη λίγη τη ζάχαρη και την εσάνς πικραμύγδαλου και χτυπήστε, ώσπου να επιτύχετε μαρέγκα σφικτή, να στέκεται σε όποιο σχήμα της δώσετε. Ανακατεύοντας απαλά μ' ένα κουτάλι, ρίξτε λίγα λίγα τα αλεσμένα αμύγδαλα και τη φρυγανιά και ενώστε τα με την μαρέγκα, προσέχοντας να μη ξεφουσκώσει. Ψήστε το μίγμα σε στρογγυλό ταψάκι με διάμετρο 30 εκ. στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35'-40' και κόψτε το παντεσπάνι, αφού κρυώσει, σε σχήμα καρδιάς με ένα πατρόν από χαρτόνι. Χωρίστε το ορίζόντια σε δύο πάτους. Ενώστε τους σε μια πιατέλα, απλώνοντας ενδιάμεσα αρκετή σαντιγί. Καλύψτε την επιφάνεια με σαντιγί και βάζοντας την υπόλοιπη σε κορνέ με μύτη αστέρι, σχεδιάστε τριγύρω την περιφέρεια της καρδιάς, βγάζοντας μια γιρλάντα ζιγκ ζαγκ. Καλύψτε επίσης με σαντιγί το τοίχωμα της καρδιάς τριγύρω. Απλώστε στην επιφάνεια τη σάλτσα με τα κεράσια και πασπαλίστε τη σαντιγί με το αμυγδαλάκι και τις νιφάδες της σοκολάτας. Εάν δεν αγοράσετε έτοιμη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με την άχνη και τη βανίλια, να πήξει και ν' αφρατέψει. Σάλτσα με κεράσια, εάν δεν βρείτε έτοιμη, στραγγίστε μία κομπόστα κεράσι, δέστε το ζουμί με λίγο κορν φλάουρ προσθέτοντας και 1-2 κουταλιές ζάχαρη και ανακατέψτε μέσα τα κεράσια.
φιλάκιααααααααααα.......!!!
Antifaseis ylikon
ΑπάντησηΔιαγραφήPikramigdalo kai lemoni apo tin mia ,kai sokolata kai zaxari apo tin alli .Kai pano apo ola auta kai ena .... kerasaki. Tourta san tin .... Zoi mas .
.
Kai ego tin exo timisei autin tin tourta . Panta latreua tis nostimes antifaseis
Polla Polla FIlia
καλημέρα τρελλέ μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω μαζί σου καλέ μου....
σε φιλώ και σου εύχομαι μία ημέρα γεμάτη χαμόγελα..και εκπλήξεις!!!!
φιλάκια!
θα την τιμήσω επίσης με τη 1η ευκαιρία!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠωωωωωω τι λες τώρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπα πα πα εν τω μέσω δίαιτας.. δεν τα κάνω εγώ αυτά!!!
Όχι όχι μην επιμένεις.. ούτε για τους φίλους μου όχι όχι όχι!
Τι? Για τη γλυκατζού κολλητή μου?
Ε.. αν είναι για αυτή.. μπορεί να την κάνω. . αλλά όχι ούτε το κουτάλι δεν θα γλύψω!!!!!!!
Αχ αχ βρε Ζαχαρούλα τι μου κάνεις καλοκαιριατικα!!!
Τα φιλιά μου!!!
Απορώ με σένα φιλεναδίτσα μου... Πώς τα τρως όλα αυτά και μάλιστα ουκ ολίγες φορές κι είσαι τόσο αδύνατη; Έλεος δηλαδή...!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια κοριτσάκι μου!
Καλημέρα Ζαχαρούλα μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπέροχη για μια ακόμα φορά η συνταγή σου. Και πόσο λατρεύω την πραλίνα!
Αχ θα μας τρελάνεις!
Πολλά πολλά φιλιά!
Καλημέρα, καλημέρα! Ελπίζω να είσαι καλά Ζαχαρούλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραία η τούρτα
νίκος κ. και πολύ καλά θα κάνεις!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα..
καλημέρες!!
*mary anne*.. μα σε παρακαλώ... πάρε ένα κομματάκι!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια! καλημέρα!
Μαράκι αγαπημένο.... έμοιασα στην μανούλα.. κατηγορία τσιλιμπήθρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gatti μου.. χαίρομαι που το πέτυχα!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά πολλά πολλά!!!!!!!!!!!!!
Amεliε * Dήmηtρa ... είμαι αρκετά καλύτερα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεσύ τι κάνεις???????????
φιλιά!!!!!!!!!!!