Χαλβάς με Σιμιγδάλι...

νηστεία ναι.. γλυκάκι ναι..

Υλικά:

¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα
μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα.

καλή επιτυχία!!!!!

Σχόλια

  1. καλημέρα ζαχαρούλα...:)

    να' ναι γλυκιά η μέρα σου
    σήμερα...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γωγώ μου καλημέρα.. σε ευχαριστώ πολύ!!!
    η σημερινή ημέρα προβλέπεται πολύ "γεμάτη".. είμαι ήδη στο γραφείο από τις 06,30....!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κορη μου με ζαλιζει συνεχεια!
    Ειναι το αγαπημενο της γλυκό
    Ολων μας δηλαδη!
    Καλημερα Ζαχαρουλα μου φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλημέρα Μαράκι μου... να μην της χαλάσεις το χατίρι.. βουρ στην κουζίνα σου!!!

    φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kai ena nostimo blogg :
    http://letaomeleta.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ανώνυμε..καλημερούδια!!

    ευχαριστώ.. θα περάσω κι από εκεί να δω τι μαγειρεύεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kalimera
    Mou aresei polu aytos o xalbas.
    Mou thimizeis wraies eikones -stigmes tis paidikis mou ilikias stin kouzina tis giagias pou otan ton eftiaxne murize olo to spiti kanela.
    Kalo einai na min xehname agapimena mas prosopa pou den einai pia sti zwi kai mas agapousan toso.
    Marios

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάριε καλημέρα...
    της γιαγιάς είναι η συνταγή....!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα Ζαχαρούλα.
    Πολύ νόστιμο το blog σου:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ Ζαχαρούλα μου τόνους από τέτοιο χαλβά λόγω του μαγαζιού.
    Και χαλβάς και ραβανί και πανακότα και κρέμα καραμελέ...άσε...
    Καλή σου μέρα κοριτσά κι μου.
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μου αρέσει, μου θυμίζει γιαγιά!
    Κεράστηκα!!! ευχαριστώ,
    Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μμμ..ωραια.. :):):) Τι μας κανεις!!..Nα εισαι καλα!
    Καλή Ανάσταση να εχεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ερώτηση πρακτικής φύσεως. Όταν φωνάζω σε κάποιον :'Είσαι χαλβας ,ωρέ .' Θα πρέπει να του διευκρινίζω άν είναι με σιμιγδάλι ή χωρίς?
    .
    Δεύτερη ερώτηση ενός αγνώμονα. Αυτός είναι ο λεγόμενος χαλβάς Φαρσάλων ? Αυτός με τις 1000 θερμίδες το ψίχουλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ ξέρω 1 κούπα λάδι, αλλά και την τσαχπινιά για να μην γίνει βαρύς, αντί για τσιγάρισμα βάζεις το σιμιγδάλι στον φούρνο και το καβουρντίζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγαπημένη γλυκό όλων μας για τη νηστεία. Καλό Πάσχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανάσταση του ονείρου σου
    σου εύχομαι να ζήσεις
    και ό,τι ποθείες μες στη ζωή
    γρήγορα να αποκτήσεις!!!


    Το φως της Αναστάσεως
    να λάμψει στη ζωή σου
    και όλου του κόσμου οι χαρές
    να βρίσκονται μαζί σου!!!

    Καλή Ανάσταση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έλενα.. καλημέρα..!!

    καλώς όρισες!! σε ευχαριστώ.. να περνάς να τα λέμε ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. dromaki... μμμμ ραβανί.. αγαπημένο!!!!!

    καλημέρες αγαπημένη μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ανώνυμε/η.. ευχαριστώ.. θα περάσω κι από εκεί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. radio marconi..καλά έκανες και κεράστηκες.. τεντουρίτσα να βάλω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. τρελέ του χωριού..
    απάντηση 1η.. "όχι δεν πρέπει να διευκρινίζεις.. φθάνει ο γενικός χαρακτηρισμός για να αποδώσεις αυτό που σκέφτεσαι για κάποιον που τον αποκαλείς "χαλβά".."

    απάντηση 2η.. ο χαλβάς φαρσάλων είναι άλλο πράγμα καλέ μου.. αυτός έχει λιγότερες θερμίδες σαφώς!!!

    φιλιάααααααααααααααα!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. pavlo..... μμμ.. ευχαριστώ!!! ματς μουτς!!!

    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ivy.. καλημέρα!!

    όχι μόνο για νηστεία...!! εμείς τον φτιάχνουμε συχνά πυκνά κατά την διάρκεια του χρόνου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. amprakatampra...φιλιά και ευχές πολλές!

    ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τα χνάρια του Χρηστού,
    στον ανήφορο της κάθαρσης,
    οδηγούν στην Ανάσταση!
    Τούτο το φως,
    ας λάμπει τα βήματα της
    Αγάπης!

    Τα δάκρυα της προσμονής,
    δροσίζουν την αντοχή!
    Τούτη η βροχή,
    ας γίνει μονοπάτι της
    Πίστης!

    Οι λέξεις της προσευχής,
    στάζουν γαλήνη!
    Η ιλαρότητα της ψυχής,
    ας γίνει ουράνιο τόξο της
    Υγείας!

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αχ χαλβάς πολυαγαπημένος! εμένα μ'αρέσει να τον τρώω παγωμένο από το ψυγείο!

    πολύ ωραίο το blog σου, παρεμπιπτόντως!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. μάγια μου καλώς όρισες... χαίρομαι πολύ που πέτυχα την συνταγή που σου αρέσει ..

    ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!

    να περνάς.... φιλιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις