Τάρτα με φράουλες..
Καλημέρα σε όλους!!!!!
Καλό μήνα να έχουμε... λουλουδάτο, μυρωδάτο, ανοιξιάτικο , γεμάτο χρώματα και χαμόγελα!!!!
Τάρτα με φράουλες σήμερα από τον Στέλιο Παρλιάρο....
δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!!!! Εγώ πάντως την έφτιαξα και σε χρόνο μηδέν εξαφανίστηκε!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ.αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ। κρέμα γάλακτος
80 γρ। ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 ανάλογα το πάχος)
500 γρ. φράουλες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ। Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά।Αφήνουμε τη ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα* και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.
Γκλασάρουμε με ζεστή μαρμελάδα.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή. Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Μερίδες: 10
Λόγω Πρωτομαγιάς σας βάζω φωτογραφίες από το μπαλκόνι μου... τα λουλούδια μου... τον δικό μου "Μάη"....
οι βασιλικοί μου!!!
μία από τις τριανταφυλλιές μου!!!
το τελευταίο μου απόκτημα την παραμονή της πρωτομαγιάς!!
καμέλιες, κόκκινη και άσπρη, γαρδένια έτοιμη να ανθίσει!!
η μία πλευρά του μπαλκονιού μου!!
η άλλη πλευρά του μπαλκονιού... δεντρολίβανο, ρίγανη, δυόσμος!!!
η θέα μου
φιλιά πολλά πολλά πολλά..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Καλό μήνα να έχουμε... λουλουδάτο, μυρωδάτο, ανοιξιάτικο , γεμάτο χρώματα και χαμόγελα!!!!
Τάρτα με φράουλες σήμερα από τον Στέλιο Παρλιάρο....
δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!!!! Εγώ πάντως την έφτιαξα και σε χρόνο μηδέν εξαφανίστηκε!!!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
100 γρ. άχνη
200 γρ. βούτυρο από το ψυγείο
1 αυγό
300 γρ.αλεύρι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
350 γρ. γάλα φρέσκο
150 γρ। κρέμα γάλακτος
80 γρ। ζάχαρη
1 αυγό
3 κρόκοι αυγών
40 γρ. κορν φλάουερ
1/2 κλωναράκι βανίλιας (ή 1 ανάλογα το πάχος)
500 γρ. φράουλες
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ:
Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ। Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά।Αφήνουμε τη ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για μισή ώρα και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χιλ. σε μία φόρμα διαμέτρου 22 εκ. Απλώνουμε στο εσωτερικό της ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη, τη γεμίζουμε με ρύζι (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά περίπου, έως ότου η τάρτα πάρει χρυσαφί χρώμα. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και με πολλή προσοχή την ξεφορμάρουμε. Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα* και την καλύπτουμε με τα φρέσκα φρούτα. Είναι προτιμότερο να καταναλωθεί την ίδια ημέρα.
Γκλασάρουμε με ζεστή μαρμελάδα.
*ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μια κατσαρόλα αδειάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά μαζί με το κλωναράκι βανίλιας σχισμένο κάθετα στη μέση. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αυγά (ολόκληρο και κρόκους). Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία πρέπει να εφάπτεται με την επιφάνειά της. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε το κλωναράκι βανίλιας και τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ για να πετύχουμε λεία υφή. Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Μερίδες: 10
Λόγω Πρωτομαγιάς σας βάζω φωτογραφίες από το μπαλκόνι μου... τα λουλούδια μου... τον δικό μου "Μάη"....
οι βασιλικοί μου!!!
μία από τις τριανταφυλλιές μου!!!
το τελευταίο μου απόκτημα την παραμονή της πρωτομαγιάς!!
καμέλιες, κόκκινη και άσπρη, γαρδένια έτοιμη να ανθίσει!!
η μία πλευρά του μπαλκονιού μου!!
η άλλη πλευρά του μπαλκονιού... δεντρολίβανο, ρίγανη, δυόσμος!!!
η θέα μου
φιλιά πολλά πολλά πολλά..................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
καλημέρα,καλό μήνα.στη συνταγή σου για τη ζύμη,αυτό το 300γρ στο τέλος τι είναι;αλεύρι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΘαυμάσια τα λουλούδια σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Τέεεελεια συνταγή!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜμμ...
Καλημέρα και καλή εβδομάδα κορίτσι.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ μου αρέσουν τα λουλούδια σου. Όσο για την συνταγή, έχω μια απορία, μάλλον δύο. Αυτή η πλαστική μεμβράνη τι είναι; Και γιατί το κάνουμε αυτό με το ρύζι; για να μην φουσκώσει;
Υπεροχο το μπαλκονι σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιμαι καινουργια εδώ, θα χαρώ να τα λεμε
ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΜΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΑπάντησηΔιαγραφήαγαπημενες φαρουλες αν και προτιμω πιο πολυ τα κερασια
ΑπάντησηΔιαγραφήκοριτσακι καλο μηνα !
και φιλιακια
kai ta louloudia iperoxa alla to gliko ax ti na peis!!!! kalisperaaaa! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήφουρτουνιασμενη ψυχη ( fortounata)
ΑπάντησηΔιαγραφήαλεύρι ναι.. το διόρθωσα!!!
φιλιά!!
ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ .. καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτα λουλούδια γενικά μου αρέσουν πάρα πολύ!!!!!! τα πςριποιούμαι πολύ και αυτά με ανταμοίβουν!!!
φιλάκια αγαπημένη!!
Magda^_^..τέλεια όντως!!! εντός 2 ημερών την είχαμε εξαφανίσει!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτην έφτιαξες???
καλημέρες!!
Lily μου καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ καταρχήν..
αυτό με την μεμβράνη και το ρύζι ή φασόλια το κάνουμε όντως για να μην φουσκώσει, όταν το φτιάξεις, φρόντισε να προεξέχει κατά πολύ η μεμβράνη από την ταρτιέρα γιατί εμ την ζέστη μαζεύει!!!
φιλιά γλυκιά μου!!
valentina.. καλώς όρισες!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχααριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
σαφώς και θα τα λέμε!!!!!!!!!
καλημερούδια!!!!!!!!!!
JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS .. καλό μήνα να έχουμε ναι.... μετά τα χθεσινά όμως μία σκιά σκέπασε τα χρώματα του Μάη!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!
Σκουλικάκι μου.. κεράσια ε???? στα υπ'όψιν!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάααααααααα....
Leviathan... πω πω καιρό έχουμε να τα πούμε!!!!!! πολύ χαίρομαι που πέρασες από τα λημέρια μου!!!! σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά, καλημέρες!!!!!!!
Δεν ξέρω τι να ζηλέψω: Την τάρτα, τα λουλούδια ή τη θέα;
ΑπάντησηΔιαγραφή