Μους σοκολάτας με φράουλες
Άργησα λίγο... αλλά ξέρω ότι πλέον δεν με παρεξηγείτε... όπως λέει και ο Γιώργος " έχουμε και ένα γάμο να ετοιμάσουμε.."!!!!!!!!!!!!!!!!!
Διαβάζω νέα σας.... σας έχω υπό "στενή παρακολούθηση"..χαχα!!!
Λοιπόν, επιστρέφω με Στέλιο παρλιάρο και
Υλικά (για 8 μερίδες):
300 γρ. φράουλες + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ
με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Διαδικασία:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε με τον καυτό πολτό την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε 8 μικρά ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για 2 - 3 ώρες. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φράουλες.
Δεν θα χάσετε.... σας απογειώνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλιά αμέτρητα σε όλους σας!!!!!!!!
Διαβάζω νέα σας.... σας έχω υπό "στενή παρακολούθηση"..χαχα!!!
Λοιπόν, επιστρέφω με Στέλιο παρλιάρο και
Μους σοκολάτας με φράουλες
Υλικά (για 8 μερίδες):
300 γρ. φράουλες + λίγες επιπλέον για το γαρνίρισμα
500 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη στον κάδο του μίξερ
με το σύρμα, μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη μορφή (σαν γιαούρτι)
Διαδικασία:
Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, τα οποία βάζουμε σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μούλτι ή στο μπλέντερ. Ρίχνουμε τον πολτό φράουλας σε μια μικρή κατσαρόλα και τον βράζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει.
Περιχύνουμε με τον καυτό πολτό την κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα, ώστε να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα. Μοιράζουμε τη μους σε 8 μικρά ποτήρια ή μπολάκια και την αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, για 2 - 3 ώρες. Προτού σερβίρουμε, γαρνίρουμε με φράουλες.
Δεν θα χάσετε.... σας απογειώνει!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλιά αμέτρητα σε όλους σας!!!!!!!!
Ζαχαρούλα..ζάχαρη..Ζαχαρούλα μέλι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένο και υπέροχο!!
Φιλάκια,καλημέρα!!!
Άργησες αλλά ... ωραιότατο το μους σοκολάτας! :) φιλιά
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην είδα κι εγώ στο περιοδικό!Μ'αρέσει αυτός ο συνδυασμός!Αλλά δεν έβρισκα φράουλες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα, να φανταστώ ότι θυμίζει kiss................... το θέλω ............
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαχαρένια μου ζωγράφισες πάλι με ένα απολαυστικό μους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠως πάνε οι ετοιμασίες??
Ελπίζω όλα καλά!!!
Φιλάκια!!!
Σουπερ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχτύπητος συνδυασμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο γλυκάκι για όλες τις ώρες!=P
Καλό μήνα!
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαίρνω κι ένα μπολάκι έτσι για το καλό!!!
Τώρα που μπαίνει το καλοκαιράκι (θα είμαι μόνος και θα έχω όλη την ευκαιρία να ...ανατινάξω τη κουζίνα!) καιρός να φτιάξω και εγώ ένα γλυκάκι ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια βάλε κάτι καλό και εύκολο να το ...απογειώσω :)))
Καλό απόγευμα!!!
ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.ΘΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ.ΩΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΒΡΩ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήτι κανεις γλυκεια μου ? πως πανε οι ετοιμασιες ? Ζααρουλα ζαχαρη Ζαχαρουλα μέλι παιρνει ο αγαπημενος σου, τοσο γλυκεια οσο και το ακρως απαγορευτικα παχυντικο υπεροχο γλυκο σου. φιλακια ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και με το καλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήνα ζησετε ρε !!! μπραβο !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήεγω παλι κανω την χαζη σε αυτο το θεμα :)
xaxa εγώ πήγα την κυριακή στον τελευταίο γάμο.. στην ηλικία μας πια δε βλέπω άλλους.. :):)
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμμμμ μους.. μιαμ μιαμ.. θα ακολουθήσω το μαρκόνι.. :):)
την καλησπερα μου :):)