Σάλτσα πέστο..

Γεια σε όλους...
τι μου κάνετε??
εγώ καλά... είναι όμορφα, βρέχει..έχει συννεφιά.. έρχεται ο χειμώνας... τι καλά.!!!

Λοιπόν σάλτσα πέστο σε 2 παραλλαγές σήμερα:


α) Πέστο με βασιλικό, δυόσμο και πορτοκάλι

Υλικά:

  1. 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  2. 1 φλ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  3. 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  4. 1/2 φλ.τσ. καρύδια
  5. 2 κουτ. σούπας ξύσμα από φρέσκο πορτοκάλι
  6. 2 σκελίδες σκόρδο
  7. 1/2 κουτ.γλ. αλάτι
  8. 1/2 κουτ.γλ. πράσινο πιπέρι
Εκτέλεση:
  1. Ρίχνουμε τα καρύδια , τον βασιλικό, τον δυόσμο και το σκόρδο στο μπλέντερ. Δουλεύουμε στην μεσαία ταχύτητα μέχρι να πολτοποιηθούν
  2. Καθώς το μπλέντερ δουλευει, ρίχνουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο, το πορτοκάλι, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν το ελαιόλαδο απορροφηθεί από τα υπόλοιπα υλικά, σταματάμε το μπλέντερ. Δοκιμάζουμε. Αν είναι πολύ πυκνή , προσθέτουμε 1-2 επιπλέον κουταλιές ελαιόλαδο και δουλεύουμε για ακόαμ 2-3 λεπτά.
  3. Αποθηκεύουμε την σάλτσα σε ένα καλά κλεισμένο βάζο και τη χρησιμοποιούμε σε ζυμαρικά ή πατάτες φούρνου.

β) Πέστο αλά τζενοβέζε για ζυμαρικά

Υλικά:
  • 1 1/2 φλ.τσ. φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού (πλυμένα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 30 γρ. κουκουναρόσπορο (προαιρετικά)
  • 30 γρ. τυρί πεκορίνο τριμένο
  • 30 γρ. κεφαλοτύρι τριμένο
  • 1 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση:
  • αφού τρίψουμε τον βασιλικό με το σκόρδο και τους κουκουναρόσπορους στο μίξερ ή στο γουδί, τα τοποθετούμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, το πεκορίνο και το αλάτι.
  • Δουλεύουμε το μίγμα με το ελαιόλαδο σιγά σιγά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να πετύχουμε μία ομοιογενή κρέμα.
  • Αν δεν την χρησιμοποιησουμε αμέσως, καλό είναι να την αδειάσουμε σε καθαρά γυάλινα βαζάκια, να τα καλύψουμε με λίγο φρέσκο λάδι για να μην μαύρισει, να τα κλείσουμε καλά, και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο.
αυτά για σήμερα... θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση, την τελευταία πριν το γαμήλιο ταξίδι μας!!!!


σας ευχαριστώ που με διαβάζετε...
οι μέρες της απουσίας τέλος!!!


φιλιά πολλά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Zαχαρούλα μου καταρχήν σου εύχομαι κάθε χαρά,υγεία και πάντα να χαίρεστε την αγάπη σας!!!
    Στον γάμο σου ΚΟΥΚΛΑ!
    και υπέροχο νυφικό!
    Το πέστο αγαπημένο!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να ζησετε ξανα λοιπόν... κάθε ευτυχια πραγματικα!
    Το πεστο θελω πολύ καιρο να δοκιμασω να το κανω... καποια στιγμη θα το αποφασισω!
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπημένη σαλτσούλα σε όλες τις παραλλαγές της. Να περνάς υπέροχα νιόπαντρη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζαχαρουλα μου δεν εχω δοκιμασει ποτε πεστο...ακομα!!!Ωραια και μενα μου αρεσει ο χειμωνας και η βροχη και το χουχουλιασμα στο σπιτακι...Καλο Σαββατοκυριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουκλιά και οι δυο!!! Να΄στε ευτυχισμένοι και αγαπημένοι για πάντα! Να'χετε υγεία και σεβασμό ο ένας στον άλλο και να μην ξεχάσετε ποτέ αυτές τις στιγμες του μεγάλου έρωτά σας! Θα'ναι καλή συντροφιά και σύμβουλοι για τα δύσκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τελεια!!!
    να περασετε πολυ ομορφα ευχομαι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις