μικρά γλυκά καλτσόνε...!!!!
καλησπέρα!!!!
ελπίζω να σας βρίσκω όλους καλά...
εγώ είμαι καλά... με τα πάνω μου, με τα κάτω μου.. μαθαίνω διάφορα, στεναχωριέμαι αλλά γρήγορα χαμογελάω και πάλι... είμαι τυχερή.. έχω γύρω μου ανθρώπους που με αγαπούν πολύ, και θέλουν να είμαι καλά και ευτυχισμένη!!! και το πετυχαίνουν.. με μία λέξη, ένα χαμόγελο... έτσι απλά... με αγάπη!!!! άλλωστε έχω μάθει να χαμογελάω.. να βρίσκω και από τα άσχημα, πάντα κάτι καλό να θυμάμαι!!!! και προχωράμε..και χαμογελάμε... γιατί απλά έτσι ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ..!!!!
Εχθές ξεκίνησε και επίσημα το ΠΑΤΡΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2013... είχαμε την τελετή έναρξης.. τραγούδι, χορός, γέλιο.... ήταν πολύ πολύ ωραία!!!!! το παιχνίδι του κρυμένου θησαυρού ξεκίνησε.. Εδώ να θυμήσω ότι ο ΚΡΥΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ είναι ένα πατρινό δημιούργημα και κανείς δεν μπορεί να το αντιγράψει με επιτυχία, γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει στα άδυτα της σκέψης των Πατρινών...
Εχθές λοιπόν, βγήκαμε.. να γιορτάσουμε και τα γενέθλια της Ιφιγένειας... περάσαμε τέλεια...
Σας βάζω φωτογραφίες να πάρετε μια ιδέα.....
Καιτώρα συνταγούλα , εύκολη, γλυκιά... από τον γαστρονόμο...
καλτσόνε με μερέντα!!!
Υλικά
Για τη ζύμη
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 3 κουτ. σούπας βούτυρο
- 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 αυγό
Για τη γέμιση
- βούτυρο για άλειμμα
- μερέντα
- μπισκότο, τριμμένο σε πούδρα
- φουντούκι, τριμμένο σε πούδρα
Για το πασπάλισμα
- ζάχαρη άχνη
- κακάο
Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα, τη βανιλίνη και τα ανακατεύουμε απαλά.
Σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο ελαφρώς, χωρίς να
τα κάψουμε. Πρέπει να ειναι χλιαρά για να μην κάψουμε τη μαγιά. Τα
ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι μαζί με το αλάτι και το αυγό και ανακατεύουμε
καλά έτσι ώστε να έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε για 2 ώρες να διπλασιαστεί σε όγκο.
Πιάνουμε κομμάτια ζύμης και τα ανοίγουμε. Κόβουμε με κουπ πατ σε σχήμα
στρογγυλό, αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε λίγη μερέντα, λίγο μπισκότο και
λίγο τριμμένο φουντούκι και το κλείνουμε.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με
γάλα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20' ή
μέχρι να ροδίσουν. Μόλις βγουν τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και
πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο.
Αυτά και για σήμερα... να έχετε μία όμορφη εβδομάδα!!!!!!!!! φιλάκιααααααααα........
να χαίρεσαι τη φίλη σου, να είστε πάντα χαρούμενες και χαμογελαστές!!! ευχαριστούμε για τη συνταγή! καλή έναρξη καρναβαλιού!! φιλάκια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα evonitaκι μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήη Ιφιγένεια είναι η αδερφή μου!!!!!
σε ευχαριστώ πολύ πολύ... ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!
Χρόνια πολλά, να χαίρεσαι την αδελφούλα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι να περνάς πάντα πολύ όμορφα Ζαχαρένια μου!
Φιλιά!!
καλη βδομαδα Χαρα!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μην χανεις το χαμογελο σου!! :)
να είναι καλά η Ιφιγένεια κι εσύ να μας κερνάς τέτοιες νοστιμιές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΞεκίνησε κιόλας το καρναβάλι?? Μόλις τώρα μααζέψαμε το χριστ.δέντρο....
ΑπάντησηΔιαγραφήΧρόνια πολλά, να χαίρεσαι την αδελφούλα σου!
Καλή εβδομάδα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα τη χαίρεσαι την αδερφούλα!!!
Αντε και με πολλές πολλές φωτογραφίες απο το καρναβάλι!
φιλιά!
Να την χαίρεσαι την αδερφή σου Ζαχαρούλα!! Πάντα ευτυχισμένες και αγαπημένες να είσαστε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆρχισε κιόλας;; Πω! πω! Νέες διακοπές γρήγορααα!! χαχα!
Καλή εβδομάδα να έχεις!!!