Σάκης Ρουβάς - Βάκχες!!!!!!!!

καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 

έχει φθάσει στα μέσα του το καλοκαίρι... η ζέστη μας κάνει παρέα.. και οι διακοπές είναι στο μυαλό μας...!!! 

Είμαι εδώ κι εγώ.. είμαι καλά.. και το καλοκαίρι με έχει αποσυντονίσει.. βολτούλες.. μπανάκια.. λίγο internet.. κι βέβαια δουλειά!!! 20 Αυγούστου θα πάρω για μία βδομαδούλα άδεια.. και φέτος αποφάσισα να πάω διακοπές με τις 2 ανιψιές μου... οι 3 μας!!!!


Σάκη Ρουβάς... μία μεγάλη αγάπη τα τελευταία 20 χρόνια!!!! δηλώνω φανατική Ρουβίτσα!!! δεν ντρέπομαι .. μου αρέσει!!! κατά περιόδους όλο και κάποιος με κοροιδεύει.. αλλά δεν πτοούμαι.. αγαπάω Σάκη και το φωνάζω!!!! Τις τελευταίες δυο ημέρες λοιπόν, ο Σάκης βρέθηκε στην Πάτρα για 2 παραστάσεις με τις Βάκχες.... εχθές και εντελώς αναπάντεχα , επισκέφθηκε το μαγαζί μας.. Μπήκε μέσα χωρίς ίχνος σνομπισμού, χαμογελαστός.. μας έδωσε το χέρι και μας συστήθηκε "ΣΑΚΗΣ"... Κάπου εκεί σταμάτησα να ανασαίνω... έχω όμως να σας πω ότι ήταν πολύ φιλικός, χαμογελαστός, απαντούσε σε όλες τις ερωτήσεις, ανοικτός για φωτογραφίες, αυτόγραφα .. ήταν συζητήσιμος.. ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Αν τον γούσταρα μία, τον γουστάρω 1000 και βάλε!!!!!!!!!!!!!

για την παράσταση έχω να προτείνω να την δείτε... μην την καταδικάσετε επειδή παίζει ο Ρουβάς.. ΛΑΘΟΣ!!!!!!!!!!

Εχθές διάβασα ένα άρθρο και θα σας το παραθέσω αυτούσιο... με εκφράζει απόλυτα...


Η υποκρισία της αναγνώρισης: Οι αντιδράσεις για τον Σάκη Ρουβά στις Βάκχες


Τις τελευταίες βδομάδες οι κριτικοί θεάτρου έχουν χωριστεί σε δυο μέτωπα. Το ίδιο και οι εκπρόσωποι της εγχώριας showbiz. Το ένα στρατόπεδο υποστηρίζει την απόφαση του κορυφαίου Έλληνα star, Σάκη Ρουβά να παίξει στις κατάΛιγνάδη,  Βάκχες και σε όσους βγάζουν καντήλες στο άκουσμα της ιδέας πως ένας pop star πρωταγωνιστεί σε αρχαία τραγωδία.
Το όλο πρόβλημα έγκειται στον χαρακτηρισμό και τίτλο του Σάκη Ρουβά που έχουμε ήδη αναφέρει. Pop star. Λέξεις που στην Ελλάδα και στο μυαλό των ανθρώπων του πολιτισμού αυτής της χώρας ισοδυναμούν με το όνομα του εωσφόρου. Και αυτό σε μια ψύχραιμη αντιμετώπιση. Τι σημασία έχει αν το ημερολόγιο θυμίζει καθημερινά πως βρισκόμαστε εν έτη 2013. Τι σημασία έχει αν οι άλλες χώρες έχουν σύγχρονο πολιτισμό που τον χαίρονται και δεν είναι κολλημένοι μόνο με μνημεία του παρελθόντος – τρανταχτό παράδειγμα η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Εμείς αν δεν υπάρχει τουλάχιστον ένας κίονας και ένα μάρμαρο σκαλισμένο σε σχήμα χιτώνα, πολιτισμό δεν αναγνωρίζουμε.
Ο Σάκης είναι εμπορικός. Και αυτό είναι ασυγχώρητο. Διότι η τέχνη δεν επιτρέπεται να πουλάει. Πολιτισμός σημαίνει κάτι κλινικά νεκρό είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω εισπρακτικής επιτυχίας. Είναι δυνατόν κάτι που είναι σοβαρό να κόβει εισιτήρια; Όχι φυσικά. Προφανώς και οι μεγαλύτερες galleries του κόσμου, ή τα πιο σύγχρονα μουσεία του πλανήτη κάτι κάνουν λάθος. Αλλά και αυτά να μην κάνουν λάθος, τι δουλειά έχει στην Επίδαυρο κάποιος που μιλάει στα τραγούδια του για μακαρόνια, κιμά και τρίψιμο ποδιών; Πόσο μάλλον κάποιος που έχει πάει στη Eurovision.
Για την ιστορία να πούμε πως ο Σάκης Ρουβάς δεν είναι ο μόνος που είναι μέρος της μαζικής pop κουλτούρας. Δεν νομίζουμε πως το Hi Rock του κυρίου Φιλιππίδη είναι δουλειά που σε στέλνει σε χρόνο dt σε αρχαίο θέατρο. Ή πως τα διαφημιστικά παγωτών του κυρίου Ρουβά είναι χαμηλότερου κύρους από αυτά για το κασέρι του κυρίου Φιλιππίδη. Ή το σκούπισμα μύτης της κυρίας Ντενίση. Το θέμα μας δεν είναι τίποτα από όλα αυτά. Είναι ο όρος pop. Οι άλλοι ήταν είτε λαϊκοί, είτε κωμικοί, είτε χίλια δυο άλλα πράγματα, αλλά σίγουρα όχι pop.
Στην πραγματικότητα πιστεύουμε πως ο Ευριπίδης διόλου δεν θα νοιαζόταν αν κάποιος μεγάλος star της εποχής του – με όποια έννοια μπορεί να είχε ένας τέτοιος όρος τότε – αντιθέτως θα τον ήθελε για να τραβήξει κόσμο. Άλλωστε ο οποιοσδήποτε καλλιτέχνης δεν θέλει να ακουστεί η φωνή του και να επηρεάσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο; Αν δεν τον ενδιέφερε να περάσει το μήνυμα του, προφανώς θα έκανε κάτι άλλο. Οι δικαιολογίες τύπου «εγώ κάνω σοβαρή τέχνη και κανείς δεν με καταλαβαίνει» ακούγονται συνήθως από «καλλιτέχνες» που απλώς δεν είναι καλοί και δεν έχουν απήχηση. Δύσκολο πράγμα η αυτοκριτική…
rouvas vakhes
Ο Δημήτρης Λιγνάδης θέλει να περάσει το μήνυμα του – και αυτό του Ευριπίδη – σε όσο περισσότερο κόσμο μπορεί. Είναι λογικό. Και αποφάσισε να εντάξει στην παράσταση έναν άνθρωπο που έχει απήχηση σε κοινό από το 5ο έτος της ηλικίας του μέχρι το 85ο, όπως πολύ σωστά σχολίασε ηΜαρία Χούκλη. Που είναι το πρόβλημα σε αυτό; Ένα – pop – είδωλο καλείται να ενσαρκώσει ένα άλλο, αυτού του Διονύσου. Ο οποίος αν δεν απατόμαστε ήταν επίσης λατρευτός από όλους. Ήταν αυτό που λέμε pop, χαρακτηρισμός που άλλωστε δεν είναι παρά συντομογραφία του όρου popular, που σημαίνει δημοφιλής.
Το αστείο σε όλο αυτό τον χαμό εναντίον της επιλογής του Σάκη Ρουβά είναι πως ο άνθρωπος είναι και καλός στον ρόλο του χωρίς καν να είναι η υποκριτική το πραγματικό του επάγγελμα. Κάτι που αν μη τι άλλο δείχνει πως – πέρα από το φυσικό του ταλέντο – άφησε το σταριλίκι στην είσοδο και ακολούθησε ταπεινά τις οδηγίες του σκηνοθέτη του ως όφειλε. Αλλά και κάτι ακόμα: Αυτό που φανταζόμαστε πως εξοργίζει πολλούς ηθοποιούς και κριτικούς, είναι πως είναι καλύτερος από άλλους ηθοποιούς «παραφωνίες» που έχουν καταχειροκροτηθεί στον ίδιο – ή σε αντίστοιχου κύρους – ρόλο. Αυτό δεν μπορούν να το χωνέψουν μερικοί εύκολα. Ειδικά όταν είναι του χώρου και κάποιος που είναι εκτός κάνει καλύτερη δουλειά από αυτούς.
Ο Ρουβάς μπορεί να μην έχει παίξει ξανά σε κάποιο θέατρο – έχει κάνει όμως μαθήματα υποκριτικής για πέντε χρόνια –  αυτό όμως δεν σημαίνει πως το τελικό αποτέλεσα δεν είναι καλό. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Και το δικό του είναι σίγουρα ανώτερο από αυτό παραγωγών ταινιών του Φίνου που και στην Επίδαυρο έχουν φιλοξενηθεί και ρουθούνι δεν είχε ανοίξει. Κανείς δεν έχει ως τώρα γράψει, ο καθένας φανταζόμαστε για τους δικούς του λόγους, πως ο Σάκης έιναι καλός στην παράσταση. Καλός σε αυτό που κάνει. Δεν συμμετέχει κανείς σε έναν θίασμο με άλλους ηθοποιούς αν δεν αξίζει. Ούτε έχει επιτυχία. Πέρα όμως από τις συγκρίσεις αλλά και το τελικό καλό αποτέλεσμα, υπάρχει και ένας παράγοντας που δεν χωράει αμφισβήτηση. Με τόσο απήχηση που έχει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης και τόσο φάσμα θαυμαστών, ηλικιακό και μη, δεν μπορούμε να φανταστούμε άλλον πιο ιδανικό για τον συγκεκριμένο ρόλο

Σας φιλώ... σας διαβάζω.. σας αγαπάω...

Σχόλια

  1. Χαιρε μεγάλη Ρουβιτσα! Χαιρετώ τη χαρά σου και ζηλεύω που δεν ήμουν μαζί σου!!!!( ελπίζω να μην πλυθηκες τουλάχιστον χθες!!!( εγώ είχα μείνει για μέρες θυμάμαι!!!!!)!!!!!! Αντε και σε άλλες τέτοιες χαρές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρε μεγάλη Ρουβιτσα! Χαιρετώ τη χαρά σου και ζηλεύω που δεν ήμουν μαζί σου!!!!( ελπίζω να μην πλυθηκες τουλάχιστον χθες!!!( εγώ είχα μείνει για μέρες θυμάμαι!!!!!)!!!!!! Αντε και σε άλλες τέτοιες χαρές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις