Μέσα Πέτρα - Μαρία Μανωλέλη

 Το βιβλίο που θα έχεις συντροφιά κάθε χρόνο στις διακοπές . αποτελεί κάθε χρόνο ένα από τα σημαντικότερα στάδια της προετοιμασίας τους... Δεν θα επιλέξεις ποτέ μόνο ένα , προκειμένου να έχεις επιλογές.. Για μένα φέτος η πρώτη μου επιλογή , αποδείχθηκε διαμάντι..

"Μέσα Πέτρα".. περίεργος τίτλος , φευγάτο εξώφυλλο..

Ένα βιβλίο που μας ταξιδεύει σ ένα χωριό στην Κρήτη στα παλιά τα χρόνια.. τότε που οι γονείς αποφάσιζαν για την "τύχη" των παιδιών τους.. τότε που όλοι ήξεραν αλλά κανείς δεν μιλούσε.. τότε που όλα ήταν αλλιώς..

Οι ήρωες πολλοί σε αυτό το βιβλίο , και ο καθένας θα βάλει το λιθαράκι του για να μας προβληματίσει.. οι γονείς , τα παιδιά, η ξαγρυπνού, οι φίλες, ο καφετζής, ο ταχυδρόμος, οι ξενιτεμένοι.. όλοι έχουν θέση σε αυτήν την ιστορία.. ένα βιβλίο με εναλλαγές στο τότε και στο τώρα, χωρίς όμως να σε κουράζει ή να σε μπερδεύει..

Η ζωή έχει πάντα καλά κρυμμένα μυστικά , που πάντα θα βρουν τον τρόπο τους να βγουν στην επιφάνεια.. αργά ή γρήγορα δεν έχει σημασία.. σημασία έχει ότι όταν θα έρθει η ώρα αυτή , θα επέλθει η λύτρωση , η κάθαρση και η νηνεμία.. 

Κάθε ένας χαρακτήρας έχοντας παλέψει με τους δαίμονες του και έχοντας πλήρως αποδεχθεί την πορεία της ζωής.. έχει να μας δώσει , να μας παραδειγματίσει και εμένα σίγουρα να με προβληματίσει.. 

Η αγάπη , η πίστη , η αφοσίωση, η απογοήτευση και το σκόρπισμα , έχουν όλα βρει την θέση τους σε αυτήν την ιστορία.. 

"Στο τέλος της ζωής μας, όταν κάνουμε ταμείο η banca πρέπει να είναι γεμάτη" αυτό πιστεύω χρόνια τώρα και αυτό έψαξα σε αυτό το βιβλίο..

Δεν θα προδωσω τίποτε , απλά θα σας πω ¨διαβάστε το"

Σχόλια

  1. Και μόνο που η πλοκή του βιβλίου εξελίσσεται στην Κρήτη με προτρέπει να το αναζητήσω, από τα λίγα που διάβασα, νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον Ζαχαρούλα μου...
    Χαίρομαι που σε βρίσκω ξανά μετά από τόσο καιρό
    Να είσαι καλά καλό υπόλοιπο καλοκαιρακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αγαπημένη μου... χαίρομαι που βρισκόμαστε και πάλι !!!! το βιβλίο θα το λατρέψεις....

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις