Δούρειος Ίππος - Κώστας Κρομμύδας

 



Δούρειος Ίππος.. το καινούριο βιβλίο του φίλου μου Κώστα Κρομμύδα.. Ένα βιβλίο που ένω βασίζεται στην μυθοπλασία , εσύ πιστεύεις κάθε λέξη.. Ίδρώνεις με την προσπάθεια του κάθε ήρωα, η αδρεναλίνη σου εκτοξεύεται στα ύψη κάθε λεπτό , το μυαλό σου δουλεύει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.. οι παλμοί της καρδιάς εκτοξεύονται..

Άνθρωποι της διπλανής πόρτας που νομίζεις ότι τους ξέρεις .. Άνθρωποι φαντάσματα.. Άνθρωποι που δεν θα ακούσουν ποτέ όλα τα «μπράβο» που τους αναλογούν.. Που κανένας ποτέ , δεν θα μάθει ποιοι είναι πραγματικά.. Άυτοί οι άνθρωποι που τους χρωστάμε πολλά, αλλά δεν το ξέρουμε .. Που ρισκάρουν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι να ζούμε , να αναπνέουμε, να αγαπάμε , να ερωτευόμαστε, να ονειρευόμαστε..

 Άνθρωποι που είναι γεννημένοι να ζουν στο κόκκινο , στην ανωνυμία, παντού και πουθενά.. με κώδικες , με συνθήματα , με πολλές ταυτότητες και χίλια πρόσωπα.. Άνθρωποι όμως που έχουν και καρδιά.. μια καρδιά που δεν ρωτάει ποτέ, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ερωτευτεί και ποιος είναι και ποιος δεν είναι ο κατάλληλος.. στους νόμους της καρδιάς δεν υπάρχει «πρέπει»…

«Άπό το κισμέτ στο πεπρωμένο» που λέει και η αφιέρωση στο βιβλίο της Ίσιδώρας και θα μπορούσε να είναι μόνο αυτή η φράση που θα περιγράφει όλο το βιβλίο…

Καταστάσεις που ποτέ δεν θα μάθουμε.. αλλά πάντα θα μας σώζουν ή και όχι.. «Η κατασκοπεία είναι η τέχνη της παραπλάνησης» και αυτό το γνωρίζουν όλοι οι ήρωες του βιβλίου πολύ καλά.

Διαβάζοντας το βιβλίο και φθάνοντας στην λέξη «τέλος» , έχεις πλέον βαθιά χαραγμένο στην σκέψη σου ότι « η αλήθεια και το ψέμα δημιουργούνται με τα ίδια συστατικά , πρέπει απλώς να κάνεις τους άλλους να σε πιστέψουν».. και αυτό είναι τέχνη , είναι χάρισμα, είναιένα μεγάλο «θέλω».. 

Είχα χρόνια να μην θέλω να αφήσω ένα βιβλίο από τα χέρια μου , γιατί είχα αγωνία αν οι ήρωες θα τα καταφέρουν, ποιο θα είναι το επόμενο βήμα , και τελικά ΠΟΊΟΣ είναι ΠΟΊΟΣ….

Το βιβλίο το αγάπησα.. και κρατάω μία φράση του στο μυαλό μου..

«ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΣΟΥ» 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις