Καρμπονάρα... η γνήσια..


κατά τα λεγόμενα του Ηλία Μαμαλάκη...

Υλικά για 5-6 άτομα:
½ κιλό μακαρόνια νο 6
30 γραμ βούτυρο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
125 γραμ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
6 κουτ σούπας λευκό κρασί
4 κρόκοι αβγών

5 κουτ σούπας λεπτοτριμμένη παρμεζάνα
2 κουτ σούπας λεπτοτριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουτ σούπας πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό σαγανάκι σοτάρετε το λεπτοκομμένο μπέικον χωρίς λάδι ή βούτυρο μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε και το φυλάτε σε ένα πιάτο.
Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη 1 νεροπότηρο μακαρονόζουμο.
Μέσα στη κατσαρόλα που έβρασαν τα μακαρόνια ρίχνετε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνετε καλά. Αδειάζετε μέσα στη κατσαρόλα τα μακαρόνια και ανακατεύετε να βουτυρωθούν καλά. Μέσα σε ένα βαθύ μπολ κτυπάτε τους κρόκους για ομελέτα. Προσθέτετε τις 6 κουταλιές κρασί και άλλες 6 κουταλιές μακαρονόζουμο. Ρίχνετε μέσα στα μακαρόνια το καβουρδισμένο μπέικον, ανακατεύετε. Ρίχνετε αμέσως το μίγμα των κρόκων του αβγού και ανακατεύετε γρήγορα-γρήγορα να μη σφίξει το αβγό, αλλά να δημιουργήσει μια κρεμώδη σάλτσα. Προσθέτετε τα τριμμένα τυριά, ανακατεύετε για τελευταία φορά και τη σερβίρετε στα πιάτα. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημείωση. Αν σας αρέσει μέσα στο βούτυρο που θα ζεματιστούν τα μακαρόνια προσθέστε 1-2 σκελίδες σκόρδο, καβουρδίστε τις καλά και μετά πετάξτε τις. Μετά βάλτε μέσα τα μακαρόνια. Το βούτυρο θα έχει αρωματιστεί από το σκόρδο



Εγώ αυτήν προτιμώ και δεν το έχω μετανιώσει!!!!!

καλή εβδομάδα σε όλους!!!!!!!! σας φιλώ.....

Σχόλια

  1. οχι βουτυρο και λαδι παχαινειιιιι

    κατα τα άλλα μιαμ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάνω δίαιτα απο την προηγούμενη εβδομάδα, ανοίγω να σε διαβάσω και τι βλεπουν τα πράσινα ματάκια μου;
    Γιατί μου το κάνεις αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η συνταγή φαίνεται τρομερή. Αν δε βγει όμως σαν την εικόνα, τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!
    Καλε πραγματι, που ειναι ο χειμωνας; τι θα γινει; τοσες καλτσες επλεξα η ερημη και τοσες μαρμελαδες εφτιαξα; ποτε θα τα τιμησουμε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καπως ετσι την κανω και εγω ,αλλα οι ιταλοιδεν χρησιμποποιουν μπεικον αλλα κοματια χοιρινου (κατι σαν μπεικον) και τα αυγα μαζι με το ασπραδι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aaa!!Σήμερα έπεσα στα αγαπημένα μου!!
    ....
    Καλό φθινόπωρο Ζαχαρούλα!!!
    Η δίαιτα τέλειωσε, το καλοκαίρι τέλειωσε, το φαγητό ξανάγινε απόλαυση!!χαχαχα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρίχνεις καπάκι και τριμμένη φέτα,όση γουστάρεις και γίνεται καρμπονάρα ελληνική,πλήρως χοληστερινούχα βεβαίως -βεβαίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πω πω ζημιάααα! Φαγητό αμαρτωλό, αν δεν είχε και τόσες θερμίδες θα το έτρωγα κάθε μέρα, μα τη πίστη μου! Χαιρετώ στη Πάτρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλημέρα ζαχαρούλη και καλή εβδομάδα!!!!
    Το αγαπημένο μας φαγητό !!!

    Η δική μου συνταγή ΄εχει και κρέμα γάλακτος.... πιρουνιά και κιλό σνιφ σνιφ κλαψ φιλενάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. καλημέρα.......
    καλή εβδομάδα.........
    όντως είναι η καλύτερη καρμπονάρα ever.........
    δεν την αλλάζω
    φιλιά στη μουρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Επιτέλους και κάποιος που φτιάχνει την κλασική καρμπονάρα!!!

    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αχ, η καρμπονάρα! Η θεά όλων των μακαρονάδων!

    Aντε να αρχίσει να δροσίζει λίγο για να έχουμε και δικαιολογία να τρώμε...
    ;-)

    Καλημέρα, καλή εβδομάδα Ζαχαρένια μου!

    Πολλά φιλιά!
    :***

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πράγματι αυτή είναι η αυθεντική ιταλική συνταγή, με μπόλικο πιπέρι φυσικά, και είναι το κάτι άλλο! Καλή βδομάδα Ζαχαρένια μου, πάντα με νοστιμιές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δεν με απασχολεί αν είναι η γνήσια ή όχι, αρκεί να είναι ...μπροστά μου!
    Καλημέρα και καλή εβδομάδα γλυκιτάτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το κρασί είναι το μόνο που δεν έχει η δικιά μου συνταγή. Θα το δοκιμάσω. Μου αρέσει η ιδέα.
    Καλή βδομάδα με πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Διάβασα τώρα τα όσα έγραψες για μένα στο μπλογκ της Έλενας. Να σου πω ευχαριστώ; Δεν είναι αρκετό... Θα σου πω πως σ'αγαπώ πολύ, γιατί έτσι νιώθω, όπως επίσης νιώθω πολύ τυχερή που σε γνώρισα... Με συγκίνησες παλιόπαιδο...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για την καρμπονάρα δεν θα σχολιάσω αλλά απ΄ότι είδα καλά περάσατε όσο έλειπα!! Φιλιά και καλώς σας βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ε σιγά..'εβαλες και ένα εύκολο ποιά πππ αυτό το φτι'αχνω και εγώ..(αν δεν λασπωσω τα μακαρόνια)καλησπέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλη βδομάδα Χαρα...δεν ξερω στα μερη μου, αλλά εδω στα Χανια εχει καλοκαιρι!
    Ολοι παραλια!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μιααααμ πραγματι αυτη ειναι ειναι αυθεντικη!!!

    Πως μπορω να εχω μια χωρις ομως να την μαγερεψω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Α! φιλενάδα προχθές έκανα καρμπονάρα και μάλιστα κάτσε καλά! Μ'αρέσουν τα μακαρόνια, μεθαύριο λέω να τα κάνω με κιμά! Τέλεια ε;!
    Καλή εβδομάδα μωρό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είναι η αγαπημένη μακαρονάδα της Ιωάννας ( της μικρής μου κόρης)και της εγγονής μου, προτιμώ ΄με κόκκινες σάλτσες, σκέτη με κεφαλοτύρι ,την καρμπονάρα την βρήσκω πολύ " παχιά"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Zαχαρούλα μου , αν φτιάξω αυτήν την υπέροχη καρμπονάρα , θα την τρωνε οι υπόλοιποι στην οικογένεια και εγώ μόνο θα την κοιτάω !! Δεν με λυπάσαι ? Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΘΑ ΚΑΝΩ ΦΟΝΟ!
    ΦΤΑΝΕΙ!
    ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ ΜΕ ΚΡΕΜΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙ ΑΓΡΙΟΥΣ!
    :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ομορφόπαιδο,
    μου τρέχουν τα σάλια βραδιάτικα και δε θέλω να κάνω κανένα "έγκλημα" γιατί είμαι ικανή να πάω να κάνω καρμπονάρα τέτοια ώρα...
    Δυστυχώς την τρώω μόνο εγώ στο σπίτι, και έτσι συνήθως έξω την απολαμβάνω,ή αν με πιάσει η τρελή όρεξη, όπως τώρα πχ...
    Πολλά πολλά πολλά πολλά πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί βρε ζαχαρούλα μου;Γιατί βρε ψυχή μου,μου το κάνεις αυτό;Δεν με λυπάσαι ντίπ για ντίπ;
    Έχω το στομαχάκι μου και μου σκάς καρμπονάρα μέσα στο μουτράκι;Την κρατάω την συνταγή όμως για να την χτυπήσω σε κανα μήνα.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αυτό κι αν παχαίνει.. καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλα σημερα εχεις οτι μου αρεσει πιο πολύ απο ζυμαρικά..
    Μπραβο!! Πολυ ωραία συνταγή..
    Την καλησπερα μου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μ' άνοιξες την όρεξη ...
    Τρέχω φουλ για την κουζίνα.
    Καλό σου απόγευμα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Τι μου κάνεις βραδιάτικα;;
    Δυστυχώς ζυγίστηκα σήμερα, κι ετσι την αφήνω την συνταγή για.....μόλις πιάσουν τα κρύα και θα χρειάζομαι μια καλη δικαιολογία για τις ρημαδοθερμίδες..........
    Καλό σου βραδυ και φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ένα πιάτο... 8000 θερμίδες! Θα μας εξοντώσεις!
    Θα την έχω στα υπόψη, για όταν θα με πιάσουν οι ακολασίες μου :)

    Καλό βραδάκι, ζαχαρένια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Σλουρπ! Μου τρέχουν τα σάλια! Με μπόλικο τυρί ειναι ακόμη καλυτερη! Καλο ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Α είναι και η αδυναμία του χελωνόπαιδου αλλα εγω παίρνω τις έτοιμες ξέρεις,Θα ήθελα να τη δοκιμάσω αλλα θα φάνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. πράσινη κλωστή δεμένη.. πράσινα μματάκι? μεγάλα κι αμυγδαλωτά??

    χιχι!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. kitsomitsos.. ακολούθησε την συνταγή κατά γράμμα, και θα βγει καλύτερη από την φωτογραφία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. πουαντερι.. θέλω κι εγώ κάλτσες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. κρασί και νερό στα όνειρα μας.. κάθε παραλλαγή δεκτή!!!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. marianaonice.... μια χαρά σε βρίσκω!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. vad.... τέτοια κάνεις εσύ??????? ελληνοποιείς τις συνταγές???????? χμμμμμμ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. pink fish.... η Πάτρα σε χαιρετά...!!!

    η ζωή είναι γεμάτη αμαρτίες.. απόλαυσέ τες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. fanoula.. καιρός να αλλάξεις συνήθειες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κλημεντίνη αγαπημένη!!!

    ούτε εγώ την αλλάζω!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. gatti.. δεν χρειάζονται δικαιολογίες για να φάμε................... τρώμε χωρίς τύψεις!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Τζιριτάκι.. και εσύ fan της καρμπονάρας???????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. radio marconi.... συμφωνώ και επαυξάνω!!!!!!!

    φιλάκιαααααααα.......!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Amεliε * Dήmηtρa ...δοκίμασε και δεν θα χάσεις!!!!!!!!!!!!

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Μαράκι αγαπημένο... δεν χρειάζονται ευχαριστώ.. είναι απλά όσα έχω στην καρδιά μου!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. mirela... καλά περάσαμε σε γενικές γραμμές!!!!!

    γιατί δεν σχολιάζεις την καρμπονάρα? τι σου έκανε καλέ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. anemos5 όλα εύκολα είναι ... αρκεί να έχεις διάθεση!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ilia... τα μαγευτικά Χανιά... έχουν ακόμα καλοκαίρι???????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Candy... η μόνη λύση είναι να έρθεις στην Πάτρα να σου κάνω το τραπεζι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    τι λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ειρηνάκι.. είσαι μακαρονού ε????????? και σε αυτό ταιριάζουμε!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αχτίδα.... δεν είναι παχιά... την τρως και γεμίζεις απόλαυση!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. maria... πες... τι θέλεις... κάνε παραγγελιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! είμαι ανοιχτή!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. κόκκινη ομπρελίτσα μου.... εγώ μαγειρεύω στο σπίτι.. ακόμα και μόνο για μένα!!!!!!! φιλιάααααααααααα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. νίκος κ... δεν παχαίνει πολύ!!!!!!!!!!! ιδέα μας είναι!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. vagsiok......... να που πέτυχα και τα δικά σου γούστα!!!! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. μπουρμπουλήθρα μου... πόσο δίκιο έχεις
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. χελώνα μου... δεν ξέρεις τι χάνεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις