μαγειρέματα....
σήμερα αν και από το απόγευμα βρέχει συνέχεια, ασχολήθηκα με τα λουλούδια μου.. πρόσθεσα μία τριανταφυλλιά φούξια δενδράκι στην συλλογή μου, ένα χρυσάνθεμο, και άλλαξα κάποιες γλάστρες... η επόμενη ανάρτηση θα είναι φωτό από τα πολυαγαπημένα μου λουλούδια!!!
και τώρα μόλις μαγείρεψα.. 2 φαγητάκια .. και τα δύο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.... το σπίτι ομολογώ μοσχομυρίζει... παραθέτω συνταγούλες...
Μπριάμ με καλοκαιρινά μυρωδικά
Υλικά:- 4 μελιτζάνες φλάσκες
- 4 κολοκύθια
- 4 μεγάλες πατάτες
- 4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C σε αέρα και αντιστάσεις. Αφού πλύνουμε και καθαρίσουμε τα λαχανικά, κόβουμε τις μελιτζάνες σε 6 κομμάτια, τα κολοκύθια στα 6 (σαν μεγάλες μπουκιές), 4-5 εκ. (θα μικρύνουν στο ψήσιμο), τις ντομάτες στα 4 και τις πατάτες όπως και τις μελιτζάνες, στα 6. Βάζουμε τα λαχανικά ανακατεμένα σε βαθύ ταψί 34 ή 36 εκ. Αλέθουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ και περιχύνουμε το φαγητό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά. Τ’ ανακατεύουμε με τα χέρια ή με δύο κουτάλες. Περιχύνουμε με το νερό (μη σας φαίνεται λίγο, θα κατεβάσουν υγρά τα λαχανικά). Τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε 40΄-45΄ την πρώτη μισή ώρα σκεπασμένο. Μετά το ξεσκεπάζουμε. Το μπριάμ είναι ένα φαγητό που σερβίρεται χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδέψτε το με μια ωραία φέτα και τραγανό χωριάτικο ψωμί.
καιΜπριζολάκια κατσαρόλας με κρασί και δεντρολίβανο
Υλικά:- 10 χοιρινές μπριζόλες
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
- 1 φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος ή κότας
- 1 συσκευασία (400 γραµµ.) ντοµατάκια κονκασέ
- 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
- αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Προσθέτουμε το κρεµµύδι και το σκόρδο και αφήνουμε λίγα λεπτά να µαραθεί το κρεµµύδι. Ρίχνουμε τον πελτέ και τρίβουμε τη βάση της κατσαρόλας. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά του φαγητού στο μισό, περίπου 5΄.
Προσθέτουμε τα ντοµατάκια, το ζωμό και το δεντρολίβανο, αλατοπιπερώνουµε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, µε σκεπασμένη την κατσαρόλα, περίπου 45΄ μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να μελώσει καλά η σάλτσα.
Σερβίρουμε µε πουρέ πατάτας. Περιχύνουμε τον πουρέ µε σάλτσα, να ποτίσει καλά.
καλη βδομάδα Χαρά!! :)
ΑπάντησηΔιαγραφή..και καλη όρεξη :P
Μμμμμ.... πείνασα. Θα προτιμούσα να δοκιμάσω το πρώτο φαγητό.
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ.....πολύ καλό πιάτο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι τα δύο φαίνονται γιάμι!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή βδομάδα Ζαχαρένια μου!
Mμμμμ...ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΟ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή ιδέα, θα το φτιάξω
Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές
Μπριαμάκι! Επιτέλους αρχίσαμε τα καλοκαιρινά! Και τα μπριζολάκια φαίνονται γευστικότατα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜετά από πολύ καιρό, βρήκα λίγο χρόνο να περάσω να πω ένα "γεια". Ελπίζω να είσαι καλά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίες φαίνοντα οι συνταγές σου για άλλη μια φορά.
Το μπριάμ από τα αγαπημένα μου! Αν και η μαμά το κάνει πιο λαδερό -εκ Μεσσηνίας βλέπεις- και το δικό σου το ζούλεψα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠου είπαμε μένετε????
παίρνω τα μπριζολάκια, βάζω κρασάκι και φεύγωωωωωω
ΑπάντησηΔιαγραφή