"Ληστής" - Πασχάλης Τσαρούχας

καλημέρα!!!!!!!!!!

εχθές παρακολούθησα μία παράσταση που περίμενα καιρό να έρθει στην Πάτρα. Έχοντας διαβάσει πολλές κριτικές και αρκετά άρθρα, ανυπομονούσα και σαφώς δικαιώθηκα... Σίγουρα το "λιθογραφείο" είναι ο φυσικός του χώρος... (δεν θα μπορούσα να το φανταστώ σε άλλο θέατρο της πόλης μας)

Ένας μονόλογος ενός Ληστή... ενός αντάρτη.. από αυτούς τους σκληρούς που κατοικούσαν στα βουνά... ένας Ληστής που τηρούσε τον άγραφο νόμο με σθένος και ποτέ δεν πέρασε την γραμμή.... 

"μην ξαναδεθείς με πράγμα που δεν μπορείς να εγκαταλείψεις σε 2 λεπτά.."

Βγαίνει στην σκηνή , και νομίζω για δευτερόλεπτα δεν ανασαίνει κανείς... η σκηνή γεμίζει από τον Πασχάλη , και όλοι μεταφέρονται στον κόσμο του , τόσο απλά , τόσο μαγικά..... και η παράσταση ξεκινάει.. 
και είσαι 100% εκεί.... τον κοιτάς στα μάτια και ρουφάς μία μία την λέξη του.. η ερμηνεία του δεν σε αφήνει να παρεκλίνεις.. τον ακολουθείς.. τρομάζεις.. χαμογελάς.. σκέφτεσαι.. λυπάσαι.. με όλο σου το είναι όμως!!!!!

 Όγκώδης, δυναμικός, κυνικός, θρασύς, ειλικρινής, τρυφερός, άγριος, δίκαιος, ακραίος, ερωτικός.. ένας αληθινός ληστής σε κάποιο χώρο, κάποιας εποχής, με βασίλειο του τα βουνά.. η παράσταση τελειώνει και κάπου εκεί ο θεατής αρχίζει το δικό του εσωτερικό ταξίδι....  "θα σου πω ρε τι είμαστε. Είμαστε η μέσα σου φωνή, ρε. Αυτή που έκαμες πως δεν άκουσες και προχώρησες την ζωή σου. Με χιλιάδες ήττες καμωμένος είσαι ρε..."


Πιστεύω ο καλύτερος ρόλος του Πασχάλη... με μεγάλη απόσταση από τους υπόλοιπους που δεν είναι και λίγοι. Μία παράσταση βγαλμένη από την ψυχή του.. Δεν πιστεύω ότι κάποιος άλλος ηθοποιός θα μπορούσε να ενσαρκώσει με απόλυτη επιτυχία αυτόν τον ρόλο.. νομίζω ο χαρακτηρισμός που ταιριάζει απόλυτα είναι ένας.. ΣΑΡΩΤΙΚΟΣ!!!!!






Πασχάλη respect.....

"η γυναίκα για να σε αγαπήσει πρέπει πρώτα να σε θαυμάσει.." είπε ο Ληστής , και εγώ σίγουρα σε αγαπώ.....



Σχόλια

  1. Τί ενδιαφέρουσα πρόταση!!! Πολύ όμορφες και ουσιαστικές οι ατάκες από το έργο!! Μακάρι να ερχόταν και στη Χίο, να έχουμε κι εμείς την ευκαιρία να τον δούμε. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν το έχω δει Χαρουλάκι μου αλλά σίγουρη η δική μου ματιά με γοητεύει !! Αντε και να περάσετε τέλεια με το Καντζαλάκι !!! Φιλάκια , με την αίσθηση ότι κάποτε θα ξανανταμώσουμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά σαρωτικός !!!! Πολύ καλή ερμηνεία !!
    Πρώτη φορά τον είδα live και του αξίζουν συγχαρητήρια !!!

    Ολα σ' αυτή τη γραμμή γίνονται ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις