“Η ζωη είναι μικρή και δεν αξίζει λυπημένος να την ζήσεις...” - ΚΛΕΙΣΤΟ ΛΟΓΩ ΑΓΑΠΗΣ


Καλησπέρα πέρα για πέρα!!!!! Παρασκευή σήμερα.. περίεργη εβδομάδα αυτή που πέρασε.. είχε από όλα.. γέλια, γκρίνιες, σκοτούρες, αγάπη, βόλτες.. αλλά έτσι είναι ωραία η ζωή.. να εναλλάσσεται.. να μην μένει στάσιμη.. να μην είναι προβλέψιμη.....


Βιβλίο μαγικό για σήμερα......

 


Ένα βιβλίο που το εξώφυλλο σίγουρα θα σε μαγνητίσει και ο τίτλος θα σε βάλει σε σκέψεις… Όταν μου το πρότειναν, χωρίς δεύτερη σκέψη το αγόρασα.. Διάβασα γρήγορα γρήγορα 40 σελίδες και το άφησα.. Η Κρητική γλώσσα , μου έπεσε λίγο βαριά… Δεν το καταχώνιασα, δεν βρήκε θέση στα αδιάβαστα.. το άφησα σε ευδιάκριτο μέρος στην βιβλιοθήκη μου, και αισθανόμουν την κοκκινομάλλα του εξωφύλλου να με κοιτάει έντονα με τα γαλάζια μάτια της.. με ένα παράπονο… Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα , αποφασισμένη πια, το έπιασα πάλι στα χέρια μου…

Αυτήν την φορά δεν με ενόχλησαν τα Κρητικά.. είχε έρθει η ώρα του.. πρωί το ξεκίνησα, βράδυ το τελείωσα.. Δεν χρειάστηκε παραπάνω… Ξεκινάς και όπου σε βγάλει λοιπόν… Αυτό το βιβλίο είναι όντως ΤΑΞΙΔΙ από τα λίγα.. Παρασύρεσαι και αφήνεις πίσω σου σελίδες… Συναισθήματα εναλλάσσονται.. η καρδιά σφίγγεται.. το μυαλό ταξιδεύει… Η σοφή μάγισσα της παλιάς πόλης με τα πολύχρωμα ρούχα, γίνεται συνοδοιπόρος της σκέψης μου… η θετική ενέργεια που μεταδίδει πλημμυρίζει το δωμάτιο και πιάνω τον εαυτό μου να τσακίζει σελίδες με τα λόγια της.. ναι πρέπει να γυρίσω οπωσδήποτε, πίσω να τα ξαναδιαβάσω.. Να τα αποστηθίσω, να τα κάνω τρόπο ζωής…. Να ανακατεύω και εγώ την ζωή μου με μαεστρία , όπως αυτή μοναδικά κάνει με τα βότανα της…

Άγνωστες μεταξύ τους οι 2 ηρωίδες με κοινές μοίρες.. δένονται, αγαπιούνται, πονάνε , ζούνε η μία μέσα από την άλλη.. Φιλία , αγάπη, εμπιστοσύνη από αυτές που θα ήθελες να ζήσεις, αλλά δύσκολα βρίσκεις πια… Και οι δύο μιλάνε με την θάλασσα.. (πόσο τις καταλαβαίνω, αφού αυτό είναι και δικό μου χαρακτηριστικό).. αυτή η απεραντοσύνη της που έρχεται πάντα να γιατρέψει πληγές..

Και δεν είναι μόνο αυτές οι δύο… πρωταγωνιστές όλοι σε αυτό το βιβλίο.. κανένας δεν μένει στο περιθώριο, ο καθένας τους ένα μάθημα για μένα.. Κατοχή, πείνα, βία, κακοποίηση, αγάπη, ξενιτιά, από όλα έχει αυτό το βιβλίο..


Οι σοφίες μιας μάγισσας…

«Όταν η ζωή δηλώσει αντίπαλος σου, εσύ πρέπει να διεκδικείς και να επιμένεις. Ότι κι αν κάνει η ζωή , κουκλίτσα μου, τρία γράμματα θα ‘χει! Κι  η επιμονή πάντα θα υπερέχει»

«αυτό που μετράει στη ζωή είναι να παλεύουμε. Να διεκδικούμε! Ν α κλείνουμε τις πληγές μας με τα βότανα της καθημερινότητας. Όταν λερωθεί το σεντόνι της ψυχής μας, να το αλλάζουμε και να στρώνουμε ένα άλλο, κάτασπρο και μυρωδάτο! Έχουμε πολλά σεντόνια στο συρτάρι.  Μας  τα έδωσε προίκα η ζωή όταν μας γέννησε. Είναι οι αντοχές μας!

«Εγώ προτείνω στον γιο μου . Δεν τον διατάζω. Αν δεν θέλει να κάνει αυτό που του λέω η ευθύνη του αποτελέσματος θα είναι όλη δική του κι αυτό το ξέρει καλά. Τα λάθη είναι μονοπάτια που πρέπει να τα διαβαίνουμε. Οι αποτυχίες μας δυναμώνουν. Το μήλο και το φίδι υπάρχουν παντού. Δεν πρέπει να αποφεύγουμε ούτε τοπ ένα ούτε το άλλο. Απλώς πρέπει να μάθουμε να χάνουμε τους παραδείσους μας με αξιοπρέπεια»

Τα δάκρυα κούκλα μου είναι το δώρο του Θεού για να ξορκίζουμε το κακό. Ένα ποτάμι είναι τα δάκρυα που παρασύρει και τα σκουπίδια απ΄ την  ψυχή μας και την καθαρίζει. Και ξέρεις τα ποτάμια δεν φέρνουν ποτέ πίσω ότι κουβαλάει η ορμή τους. Ξεβράζουν στη θάλασσα της λύτρωσης τους καημούς

 “Η ζωη είναι μικρή και δεν αξίζει λυπημένος να την ζήσεις...”


Διαβάστε το... αξίζει!


Να έχετε όλοι ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με ανθρώπους που αγαπάτε και σας κάνουν να γελάτε...











Σχόλια

  1. Καλημέρα!! Την πιο κατάλληλη στιγμή ήρθε η ανάρτησή σου μιας κι έψαχνα να βρω το νέο βιβλίο που θα διάβαζα. Παλιότερα είχα διαβάσει το "κλειστό λόγω μελαγχολίας", ευκαιρία να μετατρέψουμε τη μελαγχολία σε αγάπη!! Φιλάκια και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται ενδιαφερον το βιβλίο Ζαχαρούλα μου... είδες που καμια φορα είναι καλο να δίνουμε μια δευτερη ευκαιρία στα πραγματα..θα το σημειωσω και με την πρωτη ευκαιρία θα ψαξω να το βρω.. αφου ειναι και στην κρητικη διαλεκτο θα με βοηθησει να μαθω περισσοτερα απο αυτα που ξερω τόσα πολλα χρονια εδώ.. να περνας ομορφα οτι και να κανεις.. καλο μηνα φιλακιααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωω, τρέχω να το βρω.
    Ξέρω πού πρέπει να το χαρίσω, αφού πρώτα το διαβάσω.
    Ή μάλλον θα αγοράσω δύο.
    Να είσαι πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις