Λένα Μαντά..

Καλημέρα..
Με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου "η άλλη πλευρά του νομίσματος" της Λένας Μαντά στην Πάτρα.. αποφάσισα ότι ήρθε ο καιρός να διαβάσω τα δύο βιβλία της που έλειπαν από την "συλλογή" μου.. Το ΣΚ που μας πέρασε λοιπόν, είχα πολύ καλή παρέα..



Πρώτα διάβασα το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "την μέρα που σε γνώρισα". Ένα βιβλίο από τις εκδόσεις Λιβάνη, που δυστυχώς δεν προωθήθηκε , όσο θα έπρεπε κατά την ταπεινή μου άποψη.

Ένα βιβλίο , 378 σελίδες, κανένα όνομα..άλλωστε διαβάζοντας θα καταλάβεις ότι δεν έχουν καμία σημασία.. θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας!
Μία νέα γυναίκα, παντρεμένη με έναν σύζυγο, που πολλές θα ζήλευαν.. έναν επιτυχημένο άντρα, που αγαπάει πολύ την γυναίκα του, πραγματοποιεί κάθε της επιθυμία.. και μία κόρη που συμπληρώνει την ευτυχία τους.. φαινομενικά τα έχει όλα...
Κι όμως η ρουτίνα, η καθημερινότητα.. είναι γερά ριζωμένες ανάμεσά τους.. στο παζλ της ευτυχίας τους , λείπει ένα κομμάτι...
Ένα κομμάτι που έρχεται να το συμπληρώσει.... ένας νέος , ωραίος, έτοιμος να δώσει τα πάντα.. ένας νέος που ξέρει να απογειώνει το ταίρι του.. αλλά και να φτιάχνει καφέ στην χόβολη.. αυτό το κάτι διαφορετικό.. που όλοι αναζητούμε...
Και να που η πρωταγωνίστρια έχει δύο ζωές.. που η μία συμπληρώνει την άλλη... ένα σταυροδρόμι, που πρέπει η ίδια να αποφασίσει!!!!

Ένα βιβλίο που σε κρατάει ως το τέλος μαζί του.. μία γλυκιά και μία πικρή ταυτόχρονη γεύση..

οπισθόφυλλο:
Πότε σταμάτησε να είναι ευτυχισμένη; Δε θυμόταν πια.
Πότε άρχισε να είναι δυστυχισμένη; Μα ήταν;
Ήταν τριάντα πέντε χρονών. Ήταν παντρεμένη. Ήταν μητέρα. Ήταν όμορφη. Ήταν ευκατάστατη. Αλάνθαστα συστατικά ευτυχίας και επιτυχίας...

Ο άντρας της ήταν σαράντα χρονών. Ευπαρουσίαστος. Καλός οικογενειάρχης. Δεν ξεχνούσε ποτέ επέτειο ή γενέθλια. Ίσως χάρη στην καλά ενημερωμένη ατζέντα του και την καλά οργανωμένη γραμματέα του.
Τάξη και οργάνωση. Οργάνωση και τάξη. Τα κλειδιά της ζωής τους. Μιας ζωής που έμοιαζε να έχει βγει από το πρόγραμμα κάποιου πληκτικού ηλεκτρονικού υπολογιστή.
'Αραγε η έλλειψη γέλιου και η ρουτίνα σ' ένα γάμο είναι αιτία διαζυγίου; Και τι θα γίνει όταν το γέλιο έρθει στη ζωή εκείνης... από το παράθυρο; (Του διπλανού σπιτιού συγκεκριμένα...) Τι θα γίνει όταν θα χρειαστεί να διαλέξει ανάμεσα στη ζωή που ξέρει μόνο το σήμερα και τη ζωή που έχει προγραμματίσει μέχρι και τις διακοπές του επόμενου χρόνου; Κι ακόμα ανάμεσα σ' έναν τρελό έρωτα, καινούριο, σε αντίθεση μ' έναν παλιό, που δεν έχει τίποτα ενδιαφέρον να προτείνει;
Τα ονόματά τους; Δεν έχουν σημασία... Γι΄ αυτό δεν αναφέρονται πουθενά στο βιβλίο. Ας δώσει λοιπόν ο αναγνώστης όποιο όνομα θέλει στους ήρωες αυτής της ιστορίας και ας ζήσει για λίγο τη ζωή τους. Ίσως παρέα μ' ένα φλιτζάνι καφέ στη χόβολη.


Βιβλίο Β.
Θεανώ - η Λύκαινα της πόλης


Θα μπορούσε να είναι μία αρχαία τραγωδία.. θα μπορούσε να είναι μία εξαίσια ταινία.. Είναι όμως ένα θαυμάσιο βιβλίο!!
Δεν θα σας κρύψω ότι το άφησα από τα χέρια μου, περίπου στην μέση του , γιατί τα δάκρυα μου, δεν μου επέτρεπαν να συνεχίσω την ανάγνωση.
Με αυτό το βιβλίο μεταφέρθηκα στην Πόλη.. έζησα την βιαιότητα των Τούρκων απέναντι στους Έλληνες.. και ανακάλυψα πόσα μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος, μία γυναίκα που έχει πληγωθεί, ατιμωθεί, αδικηθεί. Είναι αυτό που λένε , ότι υπό κατάλληλες προυποθέσεις, όλοι μπορούμε να κάνουμε φόνο!
Μία αφήγηση ιδιαίτερα ζωντανή.. διάβασα για τόσο πόνο και τόση σκληρότητα, τόσο πάθος, και όλα αυτά δεμένα με οργή και δίψα για εκδίκηση.. δοσμένα έτσι από την κ. Μαντά που πραγματικά η καρδιά μου πότε ριγούσε έντονα, και πότε αισθανόμουν ανατριχίλλα.. θυμάμαι σε κάποια σημεία, χαμογέλασα κιόλας!!
Η Θεανώ, που πολλοί θα μπορούσαν να την μισήσουν, έχει αστείρευτο μεγαλείο ψυχής.. Θυμώνεις μαζί της.. όμως αν το καλοσκεφτείς, την συμπονείς και την θαυμάζεις!!!
Η Βαλεντίνη, μία σκληρή γυναίκα, που δεν έμαθε να αγαπάει ή να αγαπιέται και νομίζει ότι με τα λεφτά της αγοράζει και πουλάει ευτυχία...
Ο Αργύρης, ένας φύλακας άγγελος.. αυτό που όλοι θα θέλαμε δίπλα μας..
Ο Σέργιος, ένας άντρας που δεν ντρέπεται να κλάψει, να πέσει στα χαμηλά για μία αγάπη..
Ο Παύλος.. ένας νέος, μία απόδειξη ότι οι άνθρωποι αλλάζουν...

οπισθόφυλλο:

Κωνσταντινούπολη…Ιστανμπούλ…Βασιλεύουσα… Με όποιο όνομα κι αν την πεις, μία είναι η Πόλη· μαγική, μοναδική, υπέροχη, βαφτισμένη στα μυστήρια της Ανατολής! Στον τόπο αυτό γεννιέται η Θεανώ. Μια κοπέλα που κουβαλάει μέσα της κάτι από τη μαγεία της Πόλης και κάτι από το ανυπότακτο πνεύμα της. Η Θεανώ θα μεγαλώσει, θ' αγαπήσει και θα παντρευτεί. Τη νύχτα της 6ης Σεπτεμβρίου 1955, θα βρεθεί μέσα στη δίνη των Σεπτεμβριανών. Μια μαύρη σελίδα στην Ιστορία των Ελλήνων της Πόλης γράφεται με το αίμα πολλών. Θύμα της αγριότητας των Τούρκων και η Θεανώ. Όταν θα συνέλθει, τίποτε δε θα είναι πια όπως παλιά. Μια λύκαινα θα γεννηθεί εκείνο το βράδυ και όποιος από δω κι εμπρός την πλησιάσει για να της κάνει κακό, θα γίνει κομμάτια από τα κοφτερά της δόντια. Δέκα χρόνια μετά, η Θεανώ θα ζήσει τον εφιάλτη της απέλασης στην Ελλάδα και τον πόνο του ξεριζωμού, και θα έρθει αντιμέτωπη με το ρατσισμό και την καχυποψία. Η λύκαινα θα ξυπνήσει και πάλι, και όσοι έφταιξαν θα πληρώσουν ακριβά. Ή μήπως θα πληρώσουν και αθώοι? Μια ιστορία για μια γυναίκα που βίωσε την αγάπη και το μίσος, κι έγινε αγρίμι για χάρη των αγαπημένων της.



διαβάστε τα..............................................

Σχόλια

  1. Είτε με συνταγές είτε με βιβλία μας γλυκαίνεις περίεργα.

    Καλημερούδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι , "ζαχαρουλίνι.." !!

    Αυτά θα είναι τα επόμενα βιβλία που θα διαβάσω !!!

    Πολύ ωραία παρουσίαση !!

    Καλημερες βροχερές φθινοπωρινες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την παρουσίαση των βιβλίων πιστεύω δεν θα την έκανε κανένας καλύτερα!!
    Φιλεναδίτσα μου γκλυκιά σίγουρα θα είναι τα επόμενα βιβλία μου !
    Καλημερούδια με ψιλόβροχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!!!!

    Είδες που σου είπα ότι θα ενθουσιαζόσουν??? Παιδί μου η γυναίκα έχει άστρο!!!

    Ιφιγένεια άμεσα να τα διαβάσεις....
    Φιλιά και στις δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσουν πολύ τα βιβλία που έχουν γυναίκες πρωταγωνίστριες! Πως τα κατάφερες και τα δύο μέσα στο Σαββατοκύριακο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να προσθέσω πως εκτός από εξαίρετη συγγραφέας, η Λένα είναι και θαυμάσιος άνθρωπος και προσωπικά της χρωστάω πολλά! Γλυκιά, προσιτή, με απίστευτο χιούμορ, όταν την γνωρίσεις από κοντά την λατρεύεις πραγματικά! Κι εσύ το ξέρεις αυτό Ζαχαρούλα μου! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γει'α σου κοριτσάκι, τα πήρα τα βιβλία μα ακόμα δεν τα διάβασα δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αφού προτείνεις ,θα σε εμπιστευτώ.Τ'αφήνω όμως για το καλοκαίρι,γιατί εδώ κουβάλησα μια δωδεκάδα νέες εκδόσεις,οπότε η επόμενη αγορά με ,το καλο,το καλοκαίρι!
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ωραία , μόλις βρω χρόνο θα τα διαβάσω, παρέα με καφεδάκι και τα κούκις της προηγούμενης ανάρτησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Eχω ήδη διαβάσει 1 βιβλίο της Λένας, μ' αρέσει πολύ η πένα της.
    Θα διαβάσω οπωσδήποτε και αυτά που προτείνεις Ζαχαρένια.
    Η παρουσίασή σου τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παύλο μου... σε ευχαριστώ για την βόλτα σου στα μέρη μου!!!

    καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιφιγένεια... ετοιμάσου ..ΣΚ θα έχεις "ύλη"..!!

    καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. fanoula... συννεφιά και σήμερα!!!

    εσύ τελείωσες αυτό που είδα στο κομοδίνο σου???? ε???

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. clementine... δεν ξέρω αν λέγεται άστρο , ταλέντο ή όπως αλλιώς... εγώ πάντως δεν μετανιώνω για τον χρόνο που αφιέρωσα για να τα διαβάσω!!!

    φιλάκια γλυκιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μπουρμπουλήθρα!!! ειδικότης μου.... τα βιβλία τα ρουφάω.. δεν τα διαβάζω!!!

    σε φιλώ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαράκι.. σαφώς και το ξέρω!!! και αυτός είναι ο λόγος που ανυπομονώ να την δω στην Δευτέρα!!!

    σε φιλώ... και σου προσυπογράφω ότι και εσύ στα χνάρια της βαδίζεις!!!

    καλημέρες!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. αχτιδούλα.... άντε γλυκιά μου... βρες χρόνο!!!

    καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. vad... καλέ μου!!! χαίρομαι που σε βλέπω στα μέρη μου!!! ελπίζω να προσαρμόστηκες στα μέρη σου!!!

    σε φιλώ..

    καλημέρες από την Πάτρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ερατώ... αυτόν ακριβώς τον συνδυασμό έκανα και εγώ.. δεν θα μετανιώσεις!!

    καλημέρες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έλενα.. δεν ξέρω ποιο είναι αυτό το ένα.. αλλά αν δεν είναι το "βαλς με 12 θεούς".. τότε μην παραλείψεις και αυτό!!!

    καλημερούδια!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Zαχαρουλα μου
    ευχαριστουμε για την ενημερωση και τις προτασεις διαβασματος.

    καλημερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. faraonίτσα μου.... σου στέλνω πολλά φιλιά παρέα με χαμόγελα!!!!!

    καλημέρες!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλημέρα ζαχαρούλα μου...:)

    πάντα ενημερωμένη με τα καλύτερα.

    φιλιά με χαμόγελο...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Zaxaroula mou
    Melani sou ta oneira , Filo sou i Zoi . Xarakse ekei ,pano sto metopo tou xronou , tin diki sou istoria. Kai mono opote sou menei ligos ,elaxistos xronos ,diabaze ton allon. Auti einai i diki mou trelli protasi
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. www.melanibooks.gr
    Poly kalos ekdotikos oikos me nea onomata..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ..αγαπημένη Λένα Μαντα!!


    Καλημέρα Χαρά, καλό Σαβ/κο..αν και "δύσκολο" για θάλασσα :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν και με αυτού του είδους τα βιβλία δεν έχω και τις καλύτερες σχέσεις, το δεύτερο το έχω αλλά ...δεν το έχω διαβάσει ακόμη...

    Καλό Σαββατοκύριακο!!!

    (Στείλε και σε μένα άλλο ένα χαμόγελο!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Να 'μαι κι εγώ! Κατ' αρχήν ένα μεγάλο ευχαριστώ για την άρτια παρουσίαση και ειδικά του πρώτου μου βιβλίου, που εκδοτικά ατύχησε, αλλά για μένα θα είναι πάντα στην καρδιά μου, ως το...νεανικό μου αμάρτημα! Γλυκό κοριτσάκι, περιμένω ανυπόμονα την Δευτέρα που θα τα πούμε από κοντά και με απόσπασμα από το "έρωτας σαν βροχή" που φέρνω για να διαβάσω! Χίλια φιλιά σε όλους σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Diabazw to blog sou arketo kairo kai paratirw oti grafeis polu wraia.
    exw omws mia aporia.
    giati paroysiazeis sigekrimena tis idies sigrafeis kai oxi kai xenous i ellines? alloys.na gnwrisoume kai emeis pou den diabazoume polu nea prosopa.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Γωγώ μου.. απλά κατγράφω κάθε τι που μου αρέσει!! δεν σημαίνει ότι συμπίπτουν τα γούστα μου , με όλων σας... χαίρομαι όμως αν βοηθώ..

    φιλάκια γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. anna .. σε ευχαριστώ!! ήδη επισκέφθηκα την σελίδα και είδα αρκετά ενδιαφέροντα βιβλία!!!

    να είσαι καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ilia.. αγαπημένη και γλυκιά!!!

    όσο για το ΣΚ, θα πάμε στην θάλασσα.. απλά για να ηρεμήσουμε.. κι ας μην κάνουμε βουτιά!!!

    σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. radio marconi.. διάβασε το!!!! και θα με θυμηθείς!!!!!!!!!

    καλό σΚ πειρατή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Λένα.. ή κ. Μαντά... ή απλά καλή μου..

    κατ' αρχήν ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνεις να επισκεφθείς το "νοστιμότατο"..

    ..δεν ξέρω κατά πόσο είναι η παρουσίαση που θα σε ικανοποιήσει.. είναι όμως βγαλμένη από την καρδιά μου!!!

    μου είπες ότι θα μου υπογράψεις όλα τα βιβλία.. έτσι και εγώ το "έδεσα".. και τώρα έχω όλα σου τα βιβλία!! θα τα δεις την Δευτέρα!!!

    σε φιλώ.. σε περιμένω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. mixanobie... καταρχήν καλώς όρισες στο blog μου!!

    σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! να σου επισημάνω ότι μπορεί να έχω αγαπημένους συγγραφείς, όμως έχω διαβάσει και παρουσιάσει και βιβλία και ξένων και ελλήνων συγγραφέων..

    αν ανατρέξεις στην ετικέτα "βιβλία", θα βρεις αρκετά.. βέβαια δεν γράφω για όλα όσα διαβάζω (που είναι πολλά), αφού η κριτική είναι καθαρά ένα υποκειμενικό θέμα..

    όσο για τα βιβλία της κ. Μαντά.. δεν σου κρύβω ότι αφενός μεν, μου αρέσει η γραφή της, αφετέρου δε..την έχω γνωρίσει προσωπικά και έχει κλέψει την καρδιά μου.. άρα η ανάρτηση αυτή είναι αφιερωμένη στην φίλη μου, και όχι στην συγγραφέα Λένα Μαντά!!!!!

    μην σταματήσεις να περνάς από το νοστιμότατο... φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ok.
    Apla mou aresoun allou eidous biblia.
    tora katalaba ti paizei me tis kyries pou epeneis sinexeia.einai files.
    eyxaristw gia tin apantisi sou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. mixanobie... νομίζω ότι δεν διάβασες προσεκτικά την απάντησή μου...

    σου έγραψα ότι η κριτική είναι καθαρά υποκειμενικό θέμα.. γι αυτό και δεν βάζω όσα βιβλία διαβάζω.. θα χαρώ να μου στείλεις κάποια βιβλιοπαρουσίαση σου, και να την αναρτήσω εκ μέρους σου.. (κάτι παρόμοιο κάνω και με συνταγές φίλων).

    φίλες έγιναν αφού διάβασα και αγάπησα τα βιβλία τους.. τις έψαξα γιατί ήθελα να γνωρίσω και τον άνθρωπο που τα έχει γράψει!!!!!

    δεν νομίζω ότι έκρυψα ποτέ την αγάπη μου γι αυτές!!! άλλωστε οι παρουσιάσεις που έχω κάνει και σε άλλα βιβλία, δεν νομίζω ότι υστερούν σε κάτι από αυτές των Μαντά και Τζιρίτα!!!!!

    καλό μεσημέρι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το τελειωσα και επειδή ακυρώθηκαν οι εξετάσεις γιούπι !!!!!!!!!!!
    πάω για το πρώτο βιβλίο της ανάρτησης σου!!!! τη δευτέρα!!
    φιλάκια

    θα τα πούμε !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Καλησπέρα! Με πείθεις να πάω να πάρω αυτά τα βιβλία.

    Σήμερα δοκίμσα το βύσσινο στην υγειά σου! Σ΄ευχαριστώ και πάλι για τη συνταγή. φέτος ήταν καλύτερο.

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. αντε να δώ τι θα πρωτοδιαβάσω έχω άλλα 2 πρίν από αυτό και ένα είναι της πατρίδας μου δεν αξιώθηκα ακόμα...καλησπέρα ζαχαρογλυκονοστιμομελένια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Λοιπόν απόφαση. Το δεύτερο βιβλίο με την λύκαινα θα το τιμήσω εννοείτε . Πρέπει οπωσδήποτε να σε πάρουν για διαφημίστρια λογοτεχνικών ,δεν το συζητώ : )) . Σ’ ευχαριστούμε αλήθεια δεν ήξερα κανένα από τα βιβλία και γύρευα να διαβάσω ένα καλό βιβλίο. Σαββατιάτικη καλησπέρα σου αφήνω, να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Η Μαντά γράφει καταπληκτικά! Μου αρέσει πάρα πολύ!
    Ζαχαρούλα μου τί κάνεις; Πού τριγυρνάς καλέ πάλι;!!!!
    Σου στέλνω πολλά φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. η Θεανώ ήταν η αρχή της γνωριμιας μου με τη Λ.μαντα μεσω του διαδικτύου,μια ηρωίδα που όπως εχω πει...αντιπάθησα...μα όχι και τη συγγραφέα,αυτη ειναι γλυκύτατη...το Σπιτι πλαι στο ποταμι μου άρεσε πολύ...το Βαλς αναμενει να το διαβασω,και το καινουριο της να το αγοράσω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Tην καλησπέρα μου Ζαχαρούλα !! Διαβάζω ελληνική λογοτεχνία και φυσικά έχω διαβάσει πολλά βιβλία της Λ. Μαντά ! Ο καφές στη χόβολη με τον γείτονα ενώ ήταν ευκολοδιάβαστο και είχε ενδιαφέρον σαν βιβλίο, δεν με ενθουσίασε τελικά, ενώ η Θεανώ μου άρεσε περισσότερο και ακόμα περισσότερο το "Σπίτι δίπλα στο Ποτάμι". Τώρα τελευταία άρχισα το "τη μέρα που σε γνώρισα" όταν το τελείωσω θα σου πω την γνώμη μου ! Σαμιώτικα φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Προωθήστε όσο μπορείτε
    την νεοελληνική λογοτεχνία.

    Ψάξτε την όσο μπορείτε.

    είναι μια μορφή αντίστασης κι αυτή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Υπέροχες προτάσεις για όμορφες ώρες ανάγνωσης τις χειμωνιάτικες νύχτες..Θα έχω το νου μου..να'σαι καλά..Καλή βδομαδούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Σύμπτωσις!
    Κι εγώ αυτά τα δύο δε διάβασα.
    Στις διακοπές μου διάβασα την "άλλη πλευρά του νομίσματος" και τα Χριστούγεννα "το σπίτι δίπλα στο ποτάμι". Η Λένα Μαντά ξέρει να σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τέλος! Θα τα προσθέσω στη συλλογή μου στο άμεσο μέλλον, για τη Θεανώ έχω ακούσει πολύ καλές κριτικές! Το άλλο βιβλίο όπως λες κι εσύ ούτε που το γνώριζα.
    Ευχαριστώ για το παιχνιδάκι,
    να είσαι καλά ζουζούνι, Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Να μαι κι εγώ και σόρρυ που χάθηκα λίγο αλλά... οπως είδες και στο facebook έδινα!!!!
    Φυσικά δεν θα μπορούσα να λείψω από οποιαδήποτε ανάρτηση για τη Λένα...
    Τα βιβλία της τα έχω διαβάσει όλα φυσικά, τα 4 πρώτα μάλιστα μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας!!!!
    Τώρα για το τι άνθρωπος είναι... φαντάζομαι θα το διαπίστωσες μόνη σου και στο Ναύπλιο και στην Πάτρα.
    Φιλάκια πολλά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. fanoula... χαίρομαι που στην παρουσίαση της Λένας πέρασες τόσο όμορφα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. twinkle.... ευχαριστώ.. στην υγειά μας λοιπόν!!!
    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. anemos5.... ζαχαρογλυκονοστιμομελένια???? μ' αρέσει!!!!

    σε ευχαριστώ.. ποιο είναι της πατρίδας σου? καλέ ρίξε καμιά ιδέα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. sideras.... αγαπημέε... χαίρομαι που επιτέλους επέστρεψες και μας επισκέπτεσαι!!!!

    η Θεανώ είναι βιβλίο που σε κρατάει δέσμιο μέχρι το τέλος!!!!!

    σε ευχαριστώ για όλα!!!!

    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. eirini μου αγαπημένη... η Μαντά δεν γράφει μόνο καταπληκτικά.. είναι και καταπληκτικός άνθρωπος!!!!!!!!!!!!!!!! αξίζει να την γνωρίσεις από κοντά!!!!!

    σε φιλώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. cook Μου αγαπημένη.... ολοκληρωμένη ενημέρωση!!!

    φιλάκιααααααααααααα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Αθηνά θα περιμένω... Πατρινές καλημέρες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. ανδρόνικε.. εγώ είμαι από αυτούς που διαβάζουν φανατικά!!!

    σε καλωσορίζω και σε ευχαριστώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. rain.. φιλάκια καλή μου....

    όλα καλά????

    καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. κόκκινη ομπρελίτσα.. αξίζουν να τους αφιερώσεις λίγο χρόνον!!!

    φιλάκια αγαπημένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Μαράκι αεράκι..... είναι μία κυρία με τα όλα της!!!!!

    σε φιλώ.. ελπίζω να ξεμπέρδεψες με θετικά αποτελέσματα με την εξεταστική!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. έχω διαβάσει και τα δυο βιβλία που προτείνεις και τολμώ να πω πως είναι τα αγαπημένα μου.η Λένα Μαντα έχει ένα υπέροχο και κατανοητό τρόπο αφήγησης. πραγματικά και τα δυο βιβλία με καθήλωσαν και με συγκίνησαν.να φανταστείτε οτι τα τέλειωσα μέσα σε δυο μέρες!! τέτοια πώρωση!! χεχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις