Λικέρ κανέλας..

επιστρέφω από ένα 4ήμερο σε Θεσ/νίκη και Καβάλα.... προτείνω λικέρ κανέλλας... και υπόσχομαι ανάρτηση για το ταξίδι και τους φίλους που άφησα εκεί...!!! καλημερούδια σε όλους και όλες!!!!!!!!!!!!!!!


Υλικά:
5 ξύλα κανέλας μακριά
10 μοσχοκάρφια
2/3 λίτρου βότκα
1 κούπα μπράντι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπας νερό

Εκτέλεση:
Σε μία γυάλα βάζουμε τη βότκα, το μπράντυ, τις κανέλλες και τα μοσχοκάρφια.
Αφήνουμε το μίγμα για 2 εβδομάδες (να "σταθεί") σε σκιερό, δροσερό μέρος, όχι στον ήλιο.
Ανακινούμε καθημερινά ελαφρά τη γυάλα. Στραγγίζουμε καλά το μίγμα. Σε μία μικρή κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 5 λεπτά σε σιρόπι ελαφρύ (προτείνω να το βγάλουμε μόλις πάρει βράση). Το αφήνουμε να κρυώσει. Βάζουμε σε μπουκάλι το μίγμα με τη βότκα και προσθέτουμε το σιρόπι.
Κλείνουμε καλά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σταθεί μία βδομάδα εκτός ψυγείου.

φιλιάααααααααααααααααααααααααα!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Άντε μωρέ, μπήκα κι εγώ με λαχτάρα να δω το φωτορεπορτάζ...!!!! Είμαι σίγουρη ότι πέρασες τέλεια, περιμένω όμως τις λεπτομέρειες! Φιλάκια Ζαχαρένια μου, καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι κυρία μου ε? Πάμε από δω, πάμε από κεί...εδώ πότε θάρθεις?
    Καλημέρα όληηηηηη μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα!!!!!! καλώς ήρθες!!!miss you!!!φιλακιααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιριτάκι δεν πρόλαβα.... θέλω να σας βάλω όλες τις λεπτομέρειες!!!!!

    εχθές έκανα 800χλμ... δεν είναι και λίγα.. απόψε όμως θα σας αποζημιώσω!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοφάκι.. είσαι από τους επόμενους μου στόχους!!! Είπαμε τους αγαπημένους blogger θέλω να τους γνωρίσω!!!!!

    Τώρα ήταν η σειρά των αχτίδα, Ειρήνη, κόκκινη ομρέλα, και δρομάκι!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Posses Bougatses eixes fai? Eferaires pisp Kourabiedes apo Kavala?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kanela ,na potizei ton ouranisko kai na anoigei portes stin kardia mas. Liker gia na kername autes tis diafiges se autous pou mas agapoun.
    polla filia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλέπω περάσαμε πολύ καλά για να κερνάμε λικεράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Προς την καλύτερη μαγείρισσα όλων των εποχών: (απ'ότι βλέπω και ακούω, δεν έχω δοκιμάσει) ΘΕΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ!! Θέλω αν μπορείς να παραθέσεις συνταγή..... Γλυκό του κουταλιού θέλω... Κολοκυθάκι (την κολοκύθα εννοώ).. Αν μου βρεις θα στο χρωστάω... Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πρέπει να μοιάζει με τεντούρα νομίζω....

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ..καλό απογευμα βορειοελλαδίτισσα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Λικέρ κανέλας
    χμμ
    θα το δοκιμάσω!!
    Εδώ στην Θεσσαλονικη ήρθες;
    Ελπίζω να πέρασες υπέροχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην βγάλω πρώτη τα ντοκουμέντα!!!!!!
    Σου αφήνω όμως την πρώτη ανάρτηση σε σένα σαν καλή οικοδέσποινα και θα βάλω τα παρελειπόμενα!!!!!
    θα γίνει χαμός!
    Φιλενάδα ήδη μου λείπεις!!!!!!!!!!!

    Φιλάκια ρουφηχτά!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Peter Μ... μόνο μπουγάτσες???? τσουρέκια...... καρυδόπιτα.. ραβανί... κλπ κλπ κλπ!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τρελέ μου.... τι χαρά που σε βλέπω στο νοστιμότατο!!!!!!!

    σε φιλώωωωωωωωωωωωωω...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστίνα.... σου έστειλα mail!! ελπίζω να βοήθησα!!!

    φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ ... μοιάζει αλλά δεν είναι!!!!!!!!!!!!!!!

    σε φιλώ γλυκά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ηλία τα περάμε όμορφα.. όμορφα.. όμορφα!!!!!

    φιλιά αγαπημένε μου!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. anastasia... από την Θεσσαλονίκη είσαι???????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ναιιιι και μόλις τώρα είδα την ανάρτηση σου με το τέλειο ταξίδι σου εδώ στην Θεσσαλονίκη.
    Και ζήλεψα τόσο πολύ!!!!
    Χαίρομαι που πέρασες τόσο όμορφα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις