ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ..

Να πω καλημέρα? θα είναι??? θα δείξει...


Εχθές ξεσηκώθηκαν οι λαθρομετανάστες της πόλης που ξεπερνούν πλεόν τους 1000-1500 και τσακώθηκαν μεταξύ τους για το ποιος θα επικρατήσεις στην καλύτερη θέση της λιμενικής ζώνης με την ελπίδα να βρουν τρόπο να περάσουν στην Ιταλία..

Καδρόνια, κοτρώνες, λοστούς και ότι άλλο βάλει ο νους σας , εξεσφενδόνιζαν παντού...

Είμασταν μέσα στο μαγαζί και ξαφνικά μας περικυκλώνουν , το μαγαζί είναι γωνία και ειμασταν στην μέση... οι πέτρες έπεφταν βροχή και εμείς ανήμποροι να αντιδράσουμε.. Ευτυχώς είχαμε την τέντα που έφαγε τις περισσότερες (εννοείται ότι στράβωσε και σκίστηκε).. Έσπασε και η βιτρίνα.. πανικός σε όλο του το μεγαλείο.. Τηλέφωνα στο 100, και η απάντηση τους ? "τι να κάνουμε και εμείς?"

Είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας , με τόσο μεγάλο πρόβλημα μεταναστευτικό, και δεν έχουμε ούτε μία διμοιρία ΜΑΤ.. Η απάντηση ήταν σωστή.. τι να κάνουν 10-12 άτομα της ομάδας ΔΙΑΣ??? Ήρθε και ο διοικητής και πήγαινε στους εξοργισμένους μετανάστες και τους έλεγε να ηρεμήσουν.... μα γίνονται αυτά???

Σας βάζω βίντεο να πάρετε μία γεύση:

το φωτεινό μαγαζί της γωνίας είναι το δικό μας!!!


ο αδερφός μου..
σας αντιγράφω ένα από τα άρθρα του thebest.gr

Πάτρα: Απασφαλίζουν τη "χειροβομβίδα" οι μετανάστες- Η κυβέρνηση θα αφήσει να εκραγεί;

Καμπανάκι κινδύνου από τις χθεσινές πρωτοφανούς αγριότητας συμπλοκές- Η πόλη απαιτεί εδώ και τώρα την οχύρωση του λιμανιού


Οι πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας που εκτυλίχθηκαν χθες στη παραλιακή ζώνη της Πάτρας και κυρίως στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου επαναφέρουν με δραματικό τρόπο το πρόβλημα που μαστίζει εδώ και χρόνια την πόλη και ταλαιπωρεί τους κατοίκους της, δημιουργώντας σωρεία προβλημάτων και επικινδύνων οξύνσεων.Οι Πατρινοί χθες δεν έγιναν στο ίδιο έργο θεατές.

Έγιναν θεατές σε ένα έργο πολύ πιο επικίνδυνο, καθώς οι συρράξεις τόσο τις μεσημεριανές όσο και τις βραδινές ώρες, μεταξύ των ομάδων των αλλοδαπών που συνεπλάκησαν για να μοιράσουν την πίττα της εξουσίας στην λιμενική ζώνη, ήταν πολύ πιο άγριες από αυτές στις οποίες έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Η κατάσταση ήταν επί ώρα ανεξέλεγκτη και από θαύμα δεν είχαμε θύματα.

Το γεγονός αυτό αλλά και η θρασύτητα με την οποία δρουν οι μετανάστες όλες τις ώρες της ημέρας, είτε συμπλεκόμενοι μεταξύ τους, είτε προκαλώντας προβλήματα επιτιθέμενοι σε πολίτες, σε συνδυασμό με το ότι ο αριθμός τους έχει αυξηθεί καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τους 1.000 και έχουν χωρίσει την πόλη σε στρατόπεδα που αντιμάχονται, χτυπούν το καμπανάκι του κινδύνου και θέτουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της.

Η κυβέρνηση η οποία σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στο πρόβλημα και ελπίζει σε μια...εν είδη θαύματος, αυτορρύθμισή του η οποία βεβαίως και δεν μπορεί να υπάρξει, φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία άφησε την πόλη να επιστρέψει, μετά την κατεδάφιση του πρόχειρου καταυλισμού και τις τότε -προεκλογικής εκμετάλλευσης- απομακρύνσεις μεταναστών από την Πάτρα προς την Αθήνα και τα Κέντρα Υποδοχής, για τα μάτια των...ψηφοφόρων.

Το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι σήμερα, οι μετανάστες όχι απλώς επανήλθαν, αλλά επανήλθαν δημιουργώντας πολλά μικρά γκέτο σε διάφορα σημεία της Πάτρας, με επιθέσεις μεταξύ τους, με συμπλοκές όλες τις ώρες της ημέρας αλλά και μεγάλη δραστηριότητα σε ό,τι αφορά την διακίνηση ουσιών, την πορνεία και άλλες συναφείς δραστηριότητες.

Η παραλιακή ζώνη της Πάτρας "βράζει" και πριν πεταχτεί το καπάκι απο τη χύτρα με δύναμη, πρέπει να ληφθούν εδώ και τώρα μέτρα απο την κυβέρνηση καθώς όλα δείχνουν ότι αν συνεχιστεί η κατάσταση ως έχει, θα θρηνήσουμε θύματα και θα ζήσουμε σκηνές εκτός ελέγχου.

Αποτελεί κοινή διαπίστωση πως η αθρόα προσέλευση αλλοδαπών στην Πάτρα με σκοπό να ταξιδέψουν λαθραία στην Ιταλία καθοδηγείται απο κυκλώματα που τους μετακινούν, τους εκμεταλλεύονται και θησαυρίζουν.

Όπως είναι προφανές ότι για να έρχονται οι πρόσφυγες στην Πάτρα και να δρουν τα κυκλώματα, γνωρίζουν ότι υπάρχουν τρύπες, υπάρχουν άκρες, υπάρχουν δίκτυα που έναντι αμοιβής τους μεταφέρουν απέναντι.

Οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων ουδέποτε μπόρεσαν ή έστω προσπάθησαν να ελέγξουν σοβαρά το λιμάνι της Πάτρας και να λάβουν εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που θα καταστήσουν απαγορευτική την μετατροπή του λιμανιού σε χώρο.... εργασίας των κυκλωμάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτή τη στιγμή η ανάγκη οχύρωσης του λιμανιού είναι επιτακτική.

Η πόλη, οι φορείς της και οι κάτοικοι οφείλουν να θέσουν την κυβέρνηση προ των ευθυνών της και να απαιτήσουν εδώ και τώρα την άμεση λήψη μέτρων για την επαρκή φύλαξη του λιμανιού της Πάτρας και την αστυνόμευση όλων των γύρω περιοχών έτσι ώστε να καταστεί αδύνατη η πρόσβαση στους μετανάστες και να μην έχουν λόγο να έρχονται στην περιοχή.

Έτσι ώστε να πάψει η Πάτρα να είναι όμηρος μιας νοσηρής κατάστασης.

Οφείλει επίσης η κυβέρνηση σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ να αξιοποιήσει στο έπακρο τη σύγχρονη τεχνολογία για τον εντοπισμό των προσφύγων που κρύβονται στις νταλίκες και να απαλλάξει την περιοχή από μια κινητή βόμβα που ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη να εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι φορείς της περιοχής πρέπει επιτέλους να αφήσουν πίσω τους τις κομματικές ταμπέλες και τα πολιτικά συμφέροντα και να επιβάλλουν στην κυβέρνηση να ασχοληθεί σοβαρά πριν είναι αργά. Με όσο υψηλούς ή διεκδικητικούς τόνους και αν χρειαστεί.

Το πρόβλημα δεν είναι πρόβλημα της Πάτρας. Είναι πρόβλημα της χώρας. Είναι πρόβλημα της Ε.Ε.

Και αύριο σε μια πιθανή τραγωδία, οι ευθύνες θα έχουν αποδέκτες με όνομα και επώνυμο. Τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς που κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούνε. Όπως και οι ποηγούμενοι.

Διότι αυτό το ζήτημα είναι ...δίχρωμο. Και πράσινο και μπλέ.

Οι ευθύνες μοιράζονται στα ίσια. Εδώ και χρόνια.και ο Θεός μαζί μας..........

Σχόλια

 1. Χαρούλα μη βγαίνεις καθόλου έξω αν βλέπεις τέτοια πράγματα...
  Φοβερό...
  Καλημέρα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η κατάσταση πλέον έχει ξεφύγει. Φοβάσε να περάσεις από το λιμανι....
  Προχθες στο φανάρι της Παπαφλέσσα στην Ακτή Δυμαίων ένας μετανάστης προσπαθούσε να πιαστεί κάτω από ένα φορτηγό, τόση είναι η απελπισία τους που δεν φοβούνται πια για την ζωή τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δυστηχώς τραγική η κατάσταση και οι αρμόδιοι δεν κάνουν απλά τ ι π ο τ ά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ευτυχως δεν χτυπησατε.Κριμα για την περιουσια σας που την κανανε ζημια.Μπορει να εχουν προβληματα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα καταστρεψω οτι βρω μπροστα μου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εχουμε ξεφύγει εντελώς!!!!Προστασία απο πουθενά, περιουσίες καταστρέφονται και οι ζωές μας σε κίνδυνο!!!Ευτυχώς ειστε καλά!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πω !πω! θα είχα πάθει σοκ αν μου συνέβαινε αυτό..είσαι φαίνεται σε μέρος που γίνονται επισόδεια απο ότι βλέπω..Πρόσεχε γλυκιά μου..φοβερό..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τι να πω βρε Ζαχαρένια μου??
  Μια από τα ίδια τραβάμε κι εδώ.
  Ευτυχώς που είσαστε καλά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Περνούσαμε από Πάτρα εκείνη την ώρα, ευτυχώς από την περιμετρική. Όλο και χειρότερο γίνεται αυτό το πρόβλημα στην Πάτρα η αλήθεια είναι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Χαρουλα μου τι παθατε βρε παιδι μου. Η κατασταση εχει ξεφυγει, σε λιγο θα φοβομαστε να βγουμε απο το σπιτι μας. Τρεμω στην ιδεα οταν θα ανοιξει το καινουργιο λιμανι και ειμαι σε κοντινη αποσταση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτοι οι ανθρωποι ειναι απελπισμένοι, δεν εχουν να χασουν τιποτα πια... Ξεσηκωθείτε εσεις και πιαστε τους υπευθυνους πολιτικους και μη απο τον λαιμο γιατι δε θα αργησει να γινει το κακο...Ειναι ο καλυτερος τροπος για ολους. Οι μεταναστες δεν εχουνε δυναμη και τρωγωνται μεταξυ τους, εσεις πρεπει να τα βαλετε με τους αθλιους αρχοντες μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΠΩ ΠΩ!!!!ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΛΥΠΗΡΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ.
  ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΠΙΚΡΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Και γίνεται όλο και χειρότερο...

  Καλές γιορτές Ζαχαρούλα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Χρόνια Πολλά! Καλά Χριστούγεννα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. περασα να σου ευχηθω ολοψυχα να περασεις τα πιο ομορφα χριστουγεννα ...γεματα χαρες και γελια!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ζαχαρένια, πέρασα να σας ευχηθώ Χρόνια Πολλά!
  Να περάσατε όμορφα και με υγεία τον καινούριο χρόνο με τον αγαπημένο σου!

  Φιλιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. χρόνια πολλά γεμάτα υγεία , αγάπη ευτυχία και αφοβία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Χαρούλα μου Χρόνια Πολλά με Υγεία.Σοκαριστικά βίντεο και ακόμη δεν είδαμε τίποτα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ζαχαρούλα μου λυπήθηκα πολύ με αυτά που διάβασα... Ελπίζω η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, με λιγότερα προβλήματα και περισσότερη ηρεμία και αγάπη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. ΕΥΧΟΜΑΙ Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. αμα εισαι καλα γερη και δυνατη μην σκας για τα υλικα αγαθα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. γεροι να ειστε και μην σε νοιαζει τπτ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Περαστικά απο μένα και την Αχτίδα μου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις