Το Σημάδι - Μένιος Σακελλαρόπουλος

Καλημέρα .. καλημέρα!!!!

εδώ στην Πάτρα όλα κυλούν ήρεμα!!!! Το καλοκαίρι τελείωσε.. τα σεμινάρια άρχισαν.. όλα θα μπουν στους χειμερινούς χουχουλιάρικους ρυθμούς!!!!!! και εγώ ανυπομονώ.. 

Σήμερα θα σας πω για ένα βιβλίο που διάβασα..
"το σημάδι του Μένιου Σακελλαρόπουλου

2 βράδια χρειάστηκα για να φθάσω στο τέλος .. 2 βράδια , το φως από τα κεράκια μου και ένα κομμάτι σοκολατόπιτα για συντροφιά... και ησυχία.. απόλυτη.... Ένα βιβλίο που κάποιο κομμάτι του διαδραματίζεται στην Πάτρα. Διάβαζα και είχα μπροστά μου τις εικόνες της πόλης μου.. Ίσως αυτό το "άρωμα Πάτρας" να με έκανε να το αγαπήσω λίγο παραπάνω.. 



Αυτό το βιβλίο ασχολείται με αυτό το 1 λεπτό που φθάνει για να "γίνει το κακό" και να αλλάξουν όλα..  αυτό το λεπτό που όλοι το συζητάμε αλλά δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τις αλλαγές που μπορεί να φέρει!! Και να γίνει πράξη αυτό που λέμε "από τα ψηλά στα χαμηλά"...

Αυτή η παρόρμηση της στιγμής και μία λάθος επιλογή έγιναν η αιτία ο Στέφανος , φοιτητής στην Πάτρα , να γίνει ένας κατάδικος και να βιώσει στην καλύτερη ηλικία του την σκληρή πραγματικότητα των φυλακών.. σκληρές περιγραφές , περίεργες ιστορίες πίσω από τα κάγκελα..δύσκολη διαβίωση.. ανάγκη όμως για επιβίωση.. 
Και ταυτόχρονα όλοι οι γύρω του... ο καθένας με τον δικό του Γολγοθά , μέσα και έξω από τα κάγκελα.. όλοι αυτοί που παρασύρονται χωρίς να το έχουν επιλέξει... αλλά ο σοφός λαός το λέει ξεκάθαρα.. "μπήκες στον χορό??? θα χορέψεις" 

Δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για την ιστορία .. φοβάμαι μην προδώσω..

Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο με την γνωστή γραφή του Μένιου Σακελλαρόπουλου.. όχι λυρισμοί και φανφάρες.. αλλά με καθημερινές λέξεις , χωρίς να χρειάζεται να διαβάσεις αστερίσκους και να ψάχνεις να βρεις την ερμηνεία τους.. Ένα βιβλίο που κυλάει αβίαστα, και σε παρασέρνει μαζί του στη δίνη των εξελίξεων .. Θυμώνεις, συγχωρείς, κατανοείς, αγαπάς, κλαις (ναι δεν θα το κρύψω , έκλαψα) .. "ζεις" για λίγο ή πολύ στην φυλακή, αυτόν τον άγνωστο κόσμο που ξέρουμε από την τηλεόραση και είναι τόσο σκληρός, δύσκολος και επικίνδυνος.. με φωτεινές εξαιρέσεις όπως διάβασα στις φυλακές Κασσαβέτειας και την διευθύντρια τους, τον καλό Σαμαρείτη εκεί ( ας την έχει ο Θεός καλά, και ας γίνει φωτεινό παράδειγμα ).

Και όταν τελειώνει σκέφτεσαι.. κάνεις την αυτοκριτική σου.. και αναθεωρείς πολλά... τουλάχιστον σε εμένα αυτό συνέβη.. 
διαβάζω "οσο τα έχουμε όλα, ή νομίζουμε πως τα έχουμε , δεν μας νοιάζει τίποτα, όλα περνάνε δίπλα μας αδιάφορα, δεν μας αγγίζουν καν"  .. και χωρίς να το καταλάβω έχω τσακίσει την σελίδα για να γυρίσω πίσω στο τέλος και να το ξαναδιαβάσω.. και το έκανα με το που έφθασα στο τέλος.. Μεγάλη αλήθεια....

Ανυπομονώ πολύ να γνωρίσω από κοντά τον συγγραφέα και να του πω "ευχαριστώ" για το συγκλονιστικό ταξίδι αυτό....

"όποιος κοιτάζει προς τα έξω ονειρεύεται, όποιος κοιτάζει μέσα του ξυπνάει" διαβάζω και σκέφτομαι...


Σχόλια

  1. Υπέροχος ο τρόπος που εσύ παρουσιασες το Βιβλίο!!!! Μπορώ να σου πω πως σήμερα κιόλας θα πάρω το βιβλιο μια και ανυπομονώ να το διαβάσω!!!! Φιλιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οσο σε γνωρίζω ,όσο διαβάζω αυτήν την παρουσίαση νιώθω ότι αύριο κιόλας θα το αγοράσω !!Να είσαι καλά Χαρούλα μου !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα γλυκιά μου φίλη.
    Εχω διαβασει Σακελλαρόπουλο και είναι όντως πολύ καλός, διαφέρει μάλιστα από τη μαζα της συγκεκριμένης λογοτεχνίας.
    Το σημάδι δε το έχω διαβάσει ακόμα αλλά δείχνει αρκετά ενδιαφέρον.
    Ήθελα όμως να πω οτι στο συγκεκριμένο είδους και στα βιβλία των εκδοτικών που όλοι ξερουμε και μοιάζουνε μεταξύ τους τα βιβλία που εκδίδουν ειναι πολύ δύσκολο, σχεδόν απίθανο θα πω να βρεις ένα βιβλίο που να είναι δυσκολα γραμμένο και να ψάχνεις αστερίσκους για να ερμηνεύσεις.
    Για να είμαι ειλικρινής στα συγκεκριμένα είδη δεν έχει τύχει ποτέ να μπω στη διαδικασία να ερμηνεύσω κάτι, όλα αυτά είναι απλά γραμμένα.
    Πιστεύω πως στην ανάγνωση όλα έχουν θέση. Ανάλογα τη διάθεση και το ψυχολογικό μας κόσμο πρέπει και απλως να διαβάζουμε για να ταξιδεύουμε αλλά και για να εμβαθύνουμε.

    Φιλακια πολλα ομορφη μου φιλη! Να περνας ομορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται ενδιαφέρον βιβλίο! Καλημέρα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις