Γιαουρτλού...
...από την Μαρία Νικολάου
(για όσους λατρεύουν τις πικάντικες γεύσεις!)
Υλικά:
1/2 κιλό κιμάς ( και τα γνωστα υλικά για μπιφτέκια )
ντοματούλα στον τρίφτη ( πχ κουτί pummaro)
Μιγμα για μπαρμπεκιου ΗΛΙΟΣ
κρεμμύδι
1 κυβο λαχανικών
λαδάκι
πιτες για σουβλάκια
1 γιαούρτι
1 σκελιδα σκόρδο
ντοματούλα στον τρίφτη ( πχ κουτί pummaro)
Μιγμα για μπαρμπεκιου ΗΛΙΟΣ
κρεμμύδι
1 κυβο λαχανικών
λαδάκι
πιτες για σουβλάκια
1 γιαούρτι
1 σκελιδα σκόρδο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε τα μπιφτεκια ( ολίγον μακρουλά όπως κανουμε τα σουτζουκακια
και τα ψήνουμε .
Κατόπιν φτιαχνουμε τη σαλτσα μας που ειναι και το βασικο για το γιαουρτλού!
Ριχνουμε σε κατσαρολάκι το κουτί με την ντομάτα , προσθετουμε τον κύβο
κοβουμε ενα κρεμμυδι σε φετάκια και το προσθέτουμε και αυτό ,
ελάχιστο πιπέρι και το μπαχαρικό για μπάρμπεκιου το οποιο πρεπει να ειναι αρκετο.
Εγω βαζω περιπου 1 κουταλιά της σουπας. ( Αναλογα πόσο εντονο το θελετε αλλα και ποσο
πικαντικο)
Λαδακι φυσικα και κανουμε τη σαλτσούλα μας η οποια πρέπει να ειναι καλα "δεμένη".
Ψήνουμε λιγο τις πιτουλες σε τεφαλ αφου τις εχουμε αλειψει ελαφρα με λαδακι
και οταν παρουν χρωμα τις κοβουμε στα τεσσερα .
Στο γιαουρτι προσθετουμε μια σκελιδα σκορδο τριμμενη και ελαχιστο λαδι και ειναι ετοιμο!
Βαζουμε σε ενα πιατο τεσσερα κομματια πιτουλες , απο πανω τα μπιφτεκάκια μας κομμενα
στη μεση , πιο πανω περιχυνουμε σαλτσούλα κοκκινη και πιο πανω ακομη λιγο απο το ετοιμο
γιαουρτι.
και τα ψήνουμε .
Κατόπιν φτιαχνουμε τη σαλτσα μας που ειναι και το βασικο για το γιαουρτλού!
Ριχνουμε σε κατσαρολάκι το κουτί με την ντομάτα , προσθετουμε τον κύβο
κοβουμε ενα κρεμμυδι σε φετάκια και το προσθέτουμε και αυτό ,
ελάχιστο πιπέρι και το μπαχαρικό για μπάρμπεκιου το οποιο πρεπει να ειναι αρκετο.
Εγω βαζω περιπου 1 κουταλιά της σουπας. ( Αναλογα πόσο εντονο το θελετε αλλα και ποσο
πικαντικο)
Λαδακι φυσικα και κανουμε τη σαλτσούλα μας η οποια πρέπει να ειναι καλα "δεμένη".
Ψήνουμε λιγο τις πιτουλες σε τεφαλ αφου τις εχουμε αλειψει ελαφρα με λαδακι
και οταν παρουν χρωμα τις κοβουμε στα τεσσερα .
Στο γιαουρτι προσθετουμε μια σκελιδα σκορδο τριμμενη και ελαχιστο λαδι και ειναι ετοιμο!
Βαζουμε σε ενα πιατο τεσσερα κομματια πιτουλες , απο πανω τα μπιφτεκάκια μας κομμενα
στη μεση , πιο πανω περιχυνουμε σαλτσούλα κοκκινη και πιο πανω ακομη λιγο απο το ετοιμο
γιαουρτι.
ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΩ!
ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!
Κανονικά οι μικρασιάτισες στην Μυτιλήνη δεν τα κάνανε μπιφτέκια, αλλά κεμπάμπ, δηλαδή όσο το δυνατον λιγότερο ψωμί, ως καθόλου, και έπαιζε πολύ το κίμινο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα
Ψωμί βαζουμε οσο θελουμε αλλος λιγοτερο αλλος περισσοτερο ή και καθολου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συγκεκριμενη συνταγη μαρεσει προσωπικα πολυ με το συγκεκριμενο μπαχαρικο.
Οποιος θελει βεβαιως μπορει να βαλει κιμινο.
Γουστα ειναι αυτα !
I luv Giaourtlou and I had it for the 1st time last year...with cumin.
ΑπάντησηΔιαγραφήAx, πάντα το παραγγέλνω όταν βρίσκομαι Θεσ/νίκη σε συγκεκριμένο μαγαζί. Τώρα έχω και συνταγή, χα, χα! Να δούμε μόνο πότε θα το κάνω! Πρέπει να δώσω υπόσχεση για φωτογραφία, αλλιώς δε με βλέπω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα σαι καλά, μας νοστίμεψες πάλι! Χαίρομαι που πέρασες καλά πρωτομαγιά! Φιλιά πολλά!
pavlo... τελικά έχεις καλή σχέση με την κουζίνα σου ε?
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!
Μαράκι.. θα την δοκιμάσω πολύ σύντομα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!!
φιλιά! πολλά!
peter m.... just try and this option...
ΑπάντησηΔιαγραφήkisses from Greece!!
κόκκινη ομπρελίτσα μου.. αγαπημένη, εύχομαι να βρεις σύντομα τον χρόνο και να επιστρέψεις με τα σχόλια σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
Πω , πω !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγουρα θα το φτιαξω το επόμενο σ/κ !
το αγαπάμε ναιιιιιιιι!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή