Μηλόπιτα....
πουαντερι....... πες το κι έγινε!
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότου:
1 1/2 πακέτο μπισκότα
250 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές καρύδια ψιλοαλεσμένα
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου, ανακατεύοντας το βούτυρο με τα μπισκότα και τα καρύδια. Πατήστε τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Αν θέλετε να σταθεί καλύτερα η ζύμη, ψήστε τη στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 8' περίπου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και απλώστε τη πάνω στη ζύμη της τάρτας. Κόψτε τα μήλα σε ψιλά μισοφέγγαρα και σωτάρετέ τα σε λίγο νερό. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα. Στολίστε με τα αμυγδαλάκια και τα ξυλάκια κανέλας.
ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Υλικά
Για τη ζύμη μπισκότου:
1 1/2 πακέτο μπισκότα
250 γρ. βούτυρο
2 κουταλιές καρύδια ψιλοαλεσμένα
Για την παρουσιάση:
4 μέτρια πράσινα ξινόμηλα
3 ξυλάκια κανέλας
4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
3 κουταλιές αμυγδαλάκι φιλέ
4 μέτρια πράσινα ξινόμηλα
3 ξυλάκια κανέλας
4 κουταλιές ζάχαρη
κανέλα σε σκόνη
3 κουταλιές αμυγδαλάκι φιλέ
Για την κρέμα:
3 κούπες κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
3 κούπες κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη
2 κουταλιές φρέσκο χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Ετοιμάστε τη ζύμη μπισκότου, ανακατεύοντας το βούτυρο με τα μπισκότα και τα καρύδια. Πατήστε τη ζύμη μέσα σε μια βουτυρωμένη φόρμα τάρτας. Αν θέλετε να σταθεί καλύτερα η ζύμη, ψήστε τη στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 8' περίπου. Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και απλώστε τη πάνω στη ζύμη της τάρτας. Κόψτε τα μήλα σε ψιλά μισοφέγγαρα και σωτάρετέ τα σε λίγο νερό. Προσθέστε τη ζάχαρη και την κανέλα και τοποθετήστε τα πάνω από την κρέμα. Στολίστε με τα αμυγδαλάκια και τα ξυλάκια κανέλας.
Υλικά:
μία δόση ζύμη τάρτας
4 μέτρια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε 8 φετάκια
μία κουταλιά χυμό λεμονιού
μισή κούπα ζάχαρη
2 αυγά
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
3/4 κούπας γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση:
Ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο και καλύψτε και τα τοιχώματα μιας καλά βουτυρωμένης φόρμας για τάρτες διαμέτρου 25 εκ.
Βάλτε τα μήλα σε ένα μπωλ, περιχύστε τα με το χυμό του λεμονιού και πασπαλίστε τα με την ζάχαρη.
Ανακατέψτε τα ώστε να καλυφθούν τριγύρω όλα τα φετάκια.
Αραδιάστε τα μέσα στην τάρτα σε σχέδιο μαργαρίτας, με δύο σειρές πέταλα, φροντίζοντας κάθε φετάκι που βάζετε να επανωτίζει λίγο στο προηγούμενο.
Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο (να καλύπτει μόνο τα μήλα) και ψήστε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
Σ΄ένα μπωλ χτυπήστε ελαφρά τα αυγά. Ρίξτε μέσα σ' αυτά το γάλα, την κρέμα, το λιωμένο βούτυρο και το μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε τα ελαφρά, να ενωθούν.
Αδειάστε το μίγμα επάνω στα μήλα.
Συνεχίστε το ψήσιμο για 15 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε την ζάχαρη με την κανέλα καιπασπαλίστε την επιφάνεια της τάρτας.
Ψήστε για άλλα 15 λεπτά ή ώσπου να ροδίσει η ζύμη και να πήξει σχεδόν το μίγμα.
Αφήστε την τάρτα να κρυώσει επάνω σε σχάρα για 2 ώρες πριν την κόψετε. Σερβιρετέ την ελαφρά ζεστή.
φιλιάααααααααααααααααα...................
καλημέρα γλυκό μου κορίτσι...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτι πιο ωραίο,
να ξεκινάς ένα Κυριακάτικο πρωινό
με λέξεις και εικόνες που στάζουν
σιρόπι...:)
φιλάκια πολλά...:)
Aχ αυτές οι συνταγές σου! Η μια πιο γλυκιά από την άλλη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά τι ζαχαρούλα θα ήσουν διαφορετικά;
Καλή Κυριακή και φιλάκια πολλά!
Γύρισα καλέ και άρχισα τα σούρτα φέρτα στα μπλοκόσπιτα σας και τι βλέπω; μηλόπιτα, αχ! και να είχα ένα κομματάκι..το αντέγραψα και μόλις συνέλθω θα την κάνω σίγουρα ,αν και πρώτα θα κάνω τη τούρτα με λεμόνι!Ευχαριστώ κοριτσάκι μου.Εχω μια φίλη που κάνει τρομερή μηλόπιτα τριφτή.
ΑπάντησηΔιαγραφήZaxaroula, it's gorgeous and it looks so delicious!
ΑπάντησηΔιαγραφή..ένα μήλο την ημέρα..το γιατρό τον κάνει πέρα..ελπίζω να μη σε πειράζει που το τρώω ως φρούτο καθημερινώς :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο απογευμα Κυριακής :)
Ζαχαρούλα τι κάνεις? Ελπίζω να είσαι καλά!! Εγώ ορκίστηκα χθές και είμαι Χαλκιδική!! Όλα είναι καλά και σ΄ευχαριστώ για τη θετική σου σκέψη και τα σχόλια που άφησες αφού έφυγα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μηλόπιτα είναι η αγαπημένη μου!!! Θα πω στη μαμά να την φτιάξει! Πολλά πολλά φιλιά! Αν μπορείς γράψε μου το mail σου γιατί στο προφίλ δε μου το βγάζει!
Γωγώ γλυκιά μου.. σε ευχαριστώ!!
ΑπάντησηΔιαγραφήέχω πρόβλημα με το blog σου, και όποτε κλικάρω στα σχόλια για να γράψω, κολλάνε τα πάντα στο pc μου.... γι αυτό χάθηκα!
σε διαβάζω όμως..
φιλάκια!
gatti.... ζαχαρούλα, όνομα και πράγμα ε?? χα χα..
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά!!!!!!! φιλιά.......
αχτίδα.. μας έλειψες!!! ελπίζω όλα να πήγαν καλά...
ΑπάντησηΔιαγραφήμηλόπιτα στριφτή... πολύ ενδιαφέρον ακούγεται!!!!!!!!!!!!
peter m... δοκίμασέ την!!!!! είναι super!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήilia.......... εννοείται πως δεν με πειράζει.. εγώ φτιάχνω και χυμούς μήλο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!!!!!!
σπύρο............ τι έκπληξη??? καταρχήν καλώς όρισες!! είμαι σίγουρη ότι όλα πήγαν καλά στα Γρεβενά ε????
ΑπάντησηΔιαγραφήhara_axo9181@yahoo.gr
φιλιαααααααααααααααααααα
Καλημερα!!!!!!!!!! καλε τι εισαι εσυ;;
ΑπάντησηΔιαγραφήτο ειπα κι εγινε, ειναι σκετη αμαρτια ελπιζω τωρα τα παιδακια μου να παψουν να μου λενε οτι δεν παει το μηλο ρε μαμα μ'αυτη την ζεστη!
Θα την φτιαξω αμεσως, εχω κι εγω μια-δυο συνταγες αλλά ειναι πολυφτιαγμενες και τις βαριουνται. Θα τις βαλω στο blog moy να τις δεις.
πολλα πολλα γλυκα φιλακια και σε ευχαριστω πολυ.
καλημέρα καλή μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καλή εβδομάδα!!