Τορτελίνια..με ροκφόρ!!
απλά υπέροχο!!! έχει γοητεύσει και αυτούς που δεν τρώνε το ροκφόρ...!!!....
υλικά:
2 πακέτα τορτελίνια, με γέμιση τυριού, βρασμένα
300 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
80 γραμ. ροκφόρ
2 1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσ. γάλα
2 1/2 φλ. τσ. τριμένο κίτρινο τυρί (ένταμ ή γκούντα)
300 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
80 γραμ. ροκφόρ
2 1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσ. γάλα
2 1/2 φλ. τσ. τριμένο κίτρινο τυρί (ένταμ ή γκούντα)
εκτέλεση:
Βάζετε το βούτυρο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι
Ρίχνετε τα μανιτάρια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε να πιουν το νερό τους
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά
Προσθέτετε το ροκφόρ και περιμένετε να λιώσει καλά
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα τορτελίνια και το 1 1/2 φλ.τσ. τυρί. Ανακατεύετε
Τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια ή σε πυρέξ.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα)
Σερβίρετε αμέσως
Βάζετε το βούτυρο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι
Ρίχνετε τα μανιτάρια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε να πιουν το νερό τους
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά
Προσθέτετε το ροκφόρ και περιμένετε να λιώσει καλά
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα τορτελίνια και το 1 1/2 φλ.τσ. τυρί. Ανακατεύετε
Τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια ή σε πυρέξ.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα)
Σερβίρετε αμέσως
καλή επιτυχία σε όλους...
Τις εχει τις θερμιδουλες του το ατιμουλι ε; Καλη βδομαδα Ζαχαρουλα μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλειο φαίνεται, αλλά παχυντικούλι...Τις φοβάμαι τις κρεμούλες και τα τυράκια αλλά τα άτιμα είναι ωραία. Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!
ΑπάντησηΔιαγραφήdespinarion γλυκό και αγαπημένο.. έχει θερμιδούλες.. αλλά και μία νοστιμιά.. που αξίζει την παρασπονδία!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
lily... καλημερούδια.. καλή εβδομάδα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσου το προτείνω.. αξίζει σου λέω!!!
φιλάκια!
Πω πω, φαντάσου τι θα μας κάνει εμάς που το τρώμε το ροκφόρ! Τρελαίνομαι για την ακρίβεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρες και φιλιά!!!
Μαράκι... τότε δοκίμασέ το γρήγορα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλήθεια είχες κανά νέο με την παρουσίαση του βιβλίου σου στο Ναύπλιο???
Εδω απλα θα πω μια καλημερα και μια καλη βδομαδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ροκφορ δεν....
χιχι αλλα καλη ορεξη σε οσους λατρευουν οτι το περιεχει..
Είναι πολύ νόστιμο ! Όσες φορές το εχω φτιάξει δεν έχει μείνει ... ούτε για δείγμα !
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα !
Πώ! πω! Ζαχαρούλα τρελλαίνομαι για τορτελίνια με ροκφόρ όμως δεν τα κάνω γιατί μόνον εγώ τα τρώω, οάνδρας μου είναι μακαρονάς μα τρώει τα σπαγκέτι!@
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ...παρασπονδήσω αν και δεν είμαι φανατικός του ροκφόρ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή εβδομάδα!
Καλη βδομάδα :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ παρουσίαση θα γίνει κανονικά το Σάββατο 17/5 στις 8 η ώρα το βράδυ στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο. Θα βάλω και τη σχετική ανάρτηση την άλλη βδομάδα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσοι πιστοί πρεσέλθετε! Ευκαιρία και για weekend στο Ναύπλιο!
Μαρία μου, εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!
chocoholic... καλό μήνα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχτίδα κάνε την μισή δόση...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκιαααααααααααααα....
radio marconi.. πίστεψε με αξίζει τον κόπο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα, τα φιλιά μου!!
Μαρία Τζιρίτα , το πιο πιθανό είναι να έρθω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ αχ .. φωτιές μου ανάβεις!!
Απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο διάβασα το απόγευμα, πήγα πήρα τα υλικά και το έφτιαξα.
Το πρόσφερα στην μητερα μου που γιορτάζει σήμερα.
Τέλειο.
Καλο βράδυ.
redhat.. καταρχάς να χαίρεσαι την μανούλα σου!! να είναι καλά και να σε αγαπάει και να την αγαπάς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για τα τορτελίνια, χαίρομαι που σας άρεσαν!!!
φιλάκια πολλά!!!
και του χρόνου!!!!!!!!!!!
Ααααχχχ, αυτό είναι φαγητό, για μένα που λατρεύω το ροκφόρ. Το τρώω ακόμα και σκέτο:)
ΑπάντησηΔιαγραφήέλενα..τότε γρήγορα στην κουζίνα και μέτα τσουπ εδώ να μας πεις εντυπώσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκιαααα...