Τορτελίνια..με ροκφόρ!!

απλά υπέροχο!!! έχει γοητεύσει και αυτούς που δεν τρώνε το ροκφόρ...!!!....


υλικά:

2 πακέτα τορτελίνια, με γέμιση τυριού, βρασμένα
300 γραμ. μανιτάρια σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
2 κουτ. σούπας βούτυρο
80 γραμ. ροκφόρ
2 1/2 φλ. τσ. κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσ. γάλα
2 1/2 φλ. τσ. τριμένο κίτρινο τυρί (ένταμ ή γκούντα)


εκτέλεση:
Βάζετε το βούτυρο να κάψει και μαραίνετε το κρεμμύδι
Ρίχνετε τα μανιτάρια, χαμηλώνετε την φωτιά, σκεπάζετε και αφήνετε να πιουν το νερό τους
Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσουν για 7-8 λεπτά
Προσθέτετε το ροκφόρ και περιμένετε να λιώσει καλά
Δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε ελαφρά
Κατεβάζετε από την φωτιά και ρίχνετε τα τορτελίνια και το 1 1/2 φλ.τσ. τυρί. Ανακατεύετε
Τοποθετείτε σε ατομικά φορμάκια ή σε πυρέξ.
Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί
Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 5 λεπτά περίπου (μέχρι να πάρουν χρώμα)
Σερβίρετε αμέσως


καλή επιτυχία σε όλους...

Σχόλια

  1. Τις εχει τις θερμιδουλες του το ατιμουλι ε; Καλη βδομαδα Ζαχαρουλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο φαίνεται, αλλά παχυντικούλι...Τις φοβάμαι τις κρεμούλες και τα τυράκια αλλά τα άτιμα είναι ωραία. Φιλάκια και καλή σου εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. despinarion γλυκό και αγαπημένο.. έχει θερμιδούλες.. αλλά και μία νοστιμιά.. που αξίζει την παρασπονδία!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. lily... καλημερούδια.. καλή εβδομάδα!!!

    σου το προτείνω.. αξίζει σου λέω!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πω πω, φαντάσου τι θα μας κάνει εμάς που το τρώμε το ροκφόρ! Τρελαίνομαι για την ακρίβεια!
    Καλημέρες και φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαράκι... τότε δοκίμασέ το γρήγορα!!!!!!

    αλήθεια είχες κανά νέο με την παρουσίαση του βιβλίου σου στο Ναύπλιο???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω απλα θα πω μια καλημερα και μια καλη βδομαδα
    Το ροκφορ δεν....
    χιχι αλλα καλη ορεξη σε οσους λατρευουν οτι το περιεχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είναι πολύ νόστιμο ! Όσες φορές το εχω φτιάξει δεν έχει μείνει ... ούτε για δείγμα !
    Καλό απόγευμα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώ! πω! Ζαχαρούλα τρελλαίνομαι για τορτελίνια με ροκφόρ όμως δεν τα κάνω γιατί μόνον εγώ τα τρώω, οάνδρας μου είναι μακαρονάς μα τρώει τα σπαγκέτι!@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ...παρασπονδήσω αν και δεν είμαι φανατικός του ροκφόρ!!!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η παρουσίαση θα γίνει κανονικά το Σάββατο 17/5 στις 8 η ώρα το βράδυ στο Βουλευτικό στο Ναύπλιο. Θα βάλω και τη σχετική ανάρτηση την άλλη βδομάδα.
    Όσοι πιστοί πρεσέλθετε! Ευκαιρία και για weekend στο Ναύπλιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μαρία μου, εγώ θα σου έλεγα να δοκιμάσεις...

    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχτίδα κάνε την μισή δόση...

    φιλάκιαααααααααααααα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. radio marconi.. πίστεψε με αξίζει τον κόπο!!

    καλή εβδομάδα, τα φιλιά μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαρία Τζιρίτα , το πιο πιθανό είναι να έρθω!!!

    αχ αχ .. φωτιές μου ανάβεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Απλά Υ Π Ε Ρ Ο Χ Ο !!!!
    Το διάβασα το απόγευμα, πήγα πήρα τα υλικά και το έφτιαξα.
    Το πρόσφερα στην μητερα μου που γιορτάζει σήμερα.
    Τέλειο.
    Καλο βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. redhat.. καταρχάς να χαίρεσαι την μανούλα σου!! να είναι καλά και να σε αγαπάει και να την αγαπάς!!!

    όσο για τα τορτελίνια, χαίρομαι που σας άρεσαν!!!

    φιλάκια πολλά!!!

    και του χρόνου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ααααχχχ, αυτό είναι φαγητό, για μένα που λατρεύω το ροκφόρ. Το τρώω ακόμα και σκέτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. έλενα..τότε γρήγορα στην κουζίνα και μέτα τσουπ εδώ να μας πεις εντυπώσεις!!!

    φιλάκιαααα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις