μυδοπίλαφο........
ελπίζω να συμφωνήσετε ότι είναι απολαυστικό.....
Υλικά:
1 κιλό μύδια
½ φλ. τσαγιού ούζο
2 κρεμμύδια
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας άνηθο
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
1 κιλό μύδια
½ φλ. τσαγιού ούζο
2 κρεμμύδια
1 σκελ. σκόρδο
1 φλ. τσαγιού ρύζι basmati
1 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 φλ. τσαγιού ντομάτα ψιλοκομμένη
4 κουτ. σούπας άνηθο
3 κουτ. σούπας δυόσμο
2 κουτ. σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι και άσπρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τα μύδια σε μια μεγάλη κατσαρόλα, μαζί με το ούζο και το μισό κρασί και τα βράζουμε καπακωμένα, για λίγα λεπτά. Τα ρίχνουμε από την κατσαρόλα σε σουρωτήρι και κρατάμε το ζουμί στην άκρη.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και κατόπιν το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μύδια σε μια μεζούρα ή ένα φλιτζάνι. Πρέπει να είναι γύρω στα 2/3 του φλιτζανιού. Ρίχνουμε το ζουμί στο ρύζι μαζί με το υπόλοιπο κρασί και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε η αναλογία νερού ρυζιού να είναι δύο προς ένα. Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μύδια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έχοντας το τηγάνι πάντα, σκεπασμένο, μέχρι το ρύζι να «πιει» όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κουκουνάρι (αν θέλουμε το καβουρδίζουμε) και το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες.
Σε μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και κατόπιν το ρύζι. Ανακατεύουμε για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο.
Στραγγίζουμε το ζουμί από τα μύδια σε μια μεζούρα ή ένα φλιτζάνι. Πρέπει να είναι γύρω στα 2/3 του φλιτζανιού. Ρίχνουμε το ζουμί στο ρύζι μαζί με το υπόλοιπο κρασί και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε η αναλογία νερού ρυζιού να είναι δύο προς ένα. Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά σε μέτρια φωτιά, σκεπασμένο.
Προσθέτουμε την ντομάτα τα μύδια και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έχοντας το τηγάνι πάντα, σκεπασμένο, μέχρι το ρύζι να «πιει» όλα τα υγρά του. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κουκουνάρι (αν θέλουμε το καβουρδίζουμε) και το φρέσκο κρεμμυδάκι κομμένο σε ροδέλες.
Αυτήν την συνταγή την είχα δει στην εκπομπή νηστικό αρκούδι!!!!!
Έτσι το κάνει ο άνδρας μου μόνο που δεν βάζει ούζο και βάζει ρύζι καρολίνα .Η γιαγιά μου το έκαμνε διαφορετικά κι εγώ έτσι το έμαθα.Σωτάρω το κρεμμύδι με το λάδι , τα μύδια , κόκκινο πιπέρι και το ρύζι ωμό και μόλις ανοίξουν ρίχνω το νερό με ένα κύβο λαχανικών και ψιλοκομμένο μαιντανό, το σκεπάζω με το καπάκι για λίγα λεπτά και κλείνω τη φωτιά αφήνοντας το κλειστό να ..πάει στα παιδιά του, έλεγε η πολίτισα γιαγιά μου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΖαχαρένια μου
ΑπάντησηΔιαγραφήόταν έρθεις θα σε ταίσω μυδοπίλαφο από το μαγαζί μας.Να γλείφεις τα δάχτυλα σου.Και χταποδάκι λιαστό και θαλασσοκεφτέδες και μελιτζάνοκεφτέδες και...και...και ακριβώς πάνω από την θάλασσα.
Αντε έλαααα:)
προαπαθεις να με κανεις μαγειρισα ε ???
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλι
Bravo Zaxaroula, oraiotito Thessalonikioitiko piato...yam-yam!
ΑπάντησηΔιαγραφήπω πω νοστιμιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλησπέρα!
Μεχρι εδώ μοσχοβόλησε !! Πολύ ωραία συνταγή !!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤελειο ακουγεται! Εχω να φαω μυδοπιλαφο χρονια, αυτο μου φαινεται απλο στην εφαρμογη και μαλλον θα το δοκιμασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήα! κι ότι έχει σχέση με ρύζι...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήτέλειοοοοοοο...:)::)
φιλιά στη γλυκιά πατρινιά...:)
Καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπειδή δεν έχω καλές σχέσεις με Θαλασσινά μόνο ψάρια μου αρέσουν δεν μπορώ να πώ την γνώμη μου για αυτο το πιάτο.
Αύριο όμως θα σου αφιερώσω ένα τραγούδι στην εκπομπή μου όπως και την περασμένη εβδομάδα.
Ένα που να έχει σχέση με φαγητό.
Σάββατο 1-3 μεσημέρι.
Καλησπέρα.Είμαι θυμωμένος σήμερα από το γεγονός ότι ένας υπουργός προσπάθησε να κλείσει ένα κέντρο απεξάρτησης. Πέρνα αν θες από το blog να μάθεις τα νέα
ΑπάντησηΔιαγραφήΜύδια!!! Μιάμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήMoυ θυμισες πολλα μ αυτη τη συνταγη.Κατι φιλους καλους ,κατι αγαπημενους παλιους που ανεβαιναν στη Σαλονικη και τους μαγειρευα παντα αυτο το φαγητο.
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλια Ζαχαρενια μου
Ωραίο "ακουγεται"...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα το κανω .
Φιλια ζαχαρουλα μου και καλο ΣΚ
αχτιδούλα καλημέρα!! θα δοκιμάσω και την καινούρια εκδοχή.. σε ευχαριστώ.. φιλάκια! καλό ΣΚ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΡΟΜΑΚΙ αγαπημένο.. το έχω βάλει στο πρόγραμμα... σίγουρα θα τα πούμε από κοντά!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό ΣΚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
σε φιλώ!!!
skouliki.. ναι.. όλα είναι εύκολα!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά!
peter m.... ευχαριστώ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα είσαι καλά!!!!!!!!!
μάγια... καλημέρες!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ιφιγένεια.... μιαμ μιαμ...
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
μελένια... να το δοκιμάσεις!! είναι καταπληκτικό!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς όρισες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! να έρχεσαι.....
γωγώ μου..... στο μυαλό σου είμαι!!!!!!!!!! χα χα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια... πολλά!! καλό ΣΚ!!!!!!!!!!!!
Μαριε........ φιλιά!!!!!!!!!!!!! αμέτρητα!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήtheogr.. θα περάσω.. καλημέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφήoneiromageiremata..... σλουρπ....!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!
faraona η μαγειρική όπως άκουσα πρόσφατα, είναι άμεσα συνυφασμένη με τις μνήμες... τελικά είχαν δίκιο!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό ΣΚ και φιλάκια αγαπημένη μου!!!!!!!!!!!!!!!!
Μαράκι......... να το κάνεις και να μου κάνεις και το τραπέζι!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ ....
Λατρεύω το μυδοπίλαφο!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ Ζαχαρούλα να είσαι καλά!! Με τη πρώτη ευκαιρία θα το φτιάξω!!
Καλό Σαββατοκύριακο!!
cinderella.... χαίρομαι που ήρθες και βρήκες αυτό που σου αρέσει......!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς όρισες....!!!
Ωραιότατο το μυδοπίλαφό σου. Δεν το έχω δοκιμάσει με basmati αλλά πρέπει να είναι πολύ αρωματικό. Καλό Σ/Κ.
ΑπάντησηΔιαγραφή...μ' αρέσει παρά πολύ το μυδοπιλαφο.. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σαββατοκυριακο :)
Αγαπημένο φαγάκι το μυδοπίλαφο! Mε μπασμάτι?? Πρωτότυπο!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό Σαββατοκύριακο Ζαχαρούλα:)
κλαψ-κλαψ- είμαι σε δίαιτα. Καλή όρεξη σε όλους και καλή Κυριακή
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Ζαχαρουλίτα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου άνοιξες την όρεξη με το μυδοπίλαφό σου!
Η γιαγιά μου το φτιάχνει υπέροχα!
Τα φιλιά μουουου!!!
δεν εχω φαει ποτε... :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα κάθε φορά που σε διαβαζω το ίδιο πρόβλημα έχω! Σαλιώνω το πληκτρολόγιο..
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα φιλάκια τα στέλνεις και αμέτρητα απότι βλέπω αλλά ενα Σάββατο δεν σε έχω δει στο Chat toy Radiopoint,1-3 μεσημέρι.
Πάτρα ακούει???
Πιο καλά να τόφτιαχνες, εσύ ..
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι να μας καλούσες , ζαχαρούλα !
Θάχαμε φάει, τώρα ...
Καλημέρα.
Πλησιάζει 19 του μηνός κ μας έχεις ακόμα νηστικούς :P
ΑπάντησηΔιαγραφήΆντε να δούμε καμιά καινούργια ανάρτηση λέμεεε!!
Άντε κ καλή μας εβδομάδααααα
Φιλούδια :)
Ivy... σε ευχαριστώ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ!!!!
Ilias....... ελπίζω να απολαύσεις και αυτήν την συνταγή!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλή εβδομάδα από αύριο!!!!!!
έλενα.. μία δοκιμή θα σε πείσει.....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καληνύχτες!!!!!!!!!
sofia... δίαιτα Κυριακάτικα??????????
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!!!!!!
*mary anne*...... καλή όρεξη!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, πολλά πολλά!!!!!!! καλό βράδυ!!!!!!!!!!!!!!!!!
suspect... να η ευκαιρία!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήγια όλα υπάρχει η πρώτη φορά!!!!
καληνύχτες!!!
if..ιγένεια.... να πάρεις μία σαλιέρα... ούτε να διανοηθείς να σταματήσεις να περνάς από εδώ!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια, καλό βράδυ!!!!!!!!!
Μάριε.. τα Σάββατα δουλεύω και εκτός γραφείου.. άρα είναι σχεδόν ακατόρθωτο να ακούσω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ!
σπίθα.. κατρχήν καλώς όρισες στο νοστιμότατο!!! κατα δεύτερον.. η Πάτρα απέχει μόλις 2,5 ώρες... άρχισε να κατηφορίζεις και εγώ θα φτιάξω ότι ζητήσεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλό βράδυ!
Αχιλλέα... έλειπα ΣΚ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήαλλά πιστεύω να σε αποζημίωσα για την υπομονή σου!!!!!!!!
καλό βράδυ!!!!!!!!!!!!! φιλιά!