π ί τ σ α ....!!!!!!!!


σε ποιον δεν αρέσει??????


Υλικά:
για την ζύμη:
1/2 κιλό αλεύρι
2 αυγά
1/4 βιτάμ (αυτό στο χαρτί)
λίγο αλάτι
1/2 φακελάκι μαγιά
όσο χλιαρό νερό πάρει στο ζύμωμα
λίγο σπορέλαιο

για το γαρνίρισμα:
τριμμένη ντομάτα
τριμμένα κίτρινα τυριά
ζαμπόν
μπέικον
πιπεριά
ρίγανη
κτλ

Εκτέλεση:
Βάζω σε μία λεκάνη λίγο λίγο το αλεύρι, το βιτάμ, τα αυγά, το νερό, την μαγιά και το αλάτι. Τα ανακατεύω καλά και ρίχνω λίγο σπορέλαιο. Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια ρίχνω λίγο αλεύρι παραπάνω. Αφού γίνει ένα ομοιγενές μίγμα, το αφήνουμε να φουσκώσει και μετά το απλώνουμε στο ταψί. Ρίχνουμε την ντομάτα και την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Κατόπιν απλώνουμε λίγο τυρί, το ζαμπόν , το μπέικον, την πιπεριά και τέλος το υπόλοιπο τυρί. Πασπαλίζουμε με την ρίγανη.
Την ψήνουμε στο φούρνο στους 200 για περίπου μισή ώρα!!

σημείωση1: αυτή η δόση είναι για το ταψί το μεγάλο του φούρνου.
σημείωση2: η ζύμη θα φουσκώσει στο ψήσιμο

καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Καλημέρα.
    Delivery έχετε; Όταν φτίαξεις θα ήθελα να δοκιμάσω.
    Να σου πω τη γνώμη μου.Εαν έγινε καλή....
    Επιτέλους Παρασκευή !!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάριε...καλημερούδια!!!!!

    η πίτσα είναι θεΐκή.. και εγώ δεν αντιστέκομαι ποτέ!!!!!!!!

    φιλιά!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαστε μια μεγάλη παρέα αν και μακριά.
    Άλλος στη Πάτρα,Θεσσαλονίκη,Αθήνα,Καναδά...
    Πίνουμε τον πρωινό μας καφέ λέμε Καλημέρες ΑΚΟΥΜΕ μουσική αλλά δεν μπορούμε να γευτούμε αυτές τις υπέροχες συνταγές......
    Κατι πρέπει να κάνουμε γιαυτο.
    Delivery ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερούδια!!! Μια χαρά ιδέα μου ακούγεται το delivery, για να μας στέλνεις τα ωραία σου φαγητά! Να μην κουραζόμαστε εμείς να τ φτιάχνουμε, χαχαχαχα! Λοιπόν, τελικά εχτές έκανα open toast! Δηλ. φέτες τοστ στο φούρνο, με υλικά ...πίτσας από πάνω. Κέτσαπ, τυρί, ζαμπονάκι, τριμένο τυρί, και αυγό βραστό από τα κόκκινα!!!! Κάτι μεταξύ τοστ και πρόχειρης πίτσας δηλαδή! Σε φιλώ και καλό σου απόγευμα! Α, έπαιξα και το παιχνιδάκι... στο είπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Pitsa .To fai ton ftoxon .Stin Italia gia na min petane ta apofagia apo ta geumata tous, anoigan zimi ,ta ebazan pano kai me ligi ntomata kai turaki eftiaxnan fagito apo to tipota.
    .
    Anekdoto. Otan i Tsitsiolina itan bouleutis tis Italias kai eirthe stin Ellada, tin rotisan ti tis aersei na troei perissotero apo ola. Auti apantise oti tis aresoun fobera oi pitses olon ton eidon. Meta tin rotisan poies xores ha episkeuthei meta tin Ellada,kai auti apantisa' Bilgaria & Rimania'.
    .
    Einai oraio na dineis stin pitsa kai alles ennoies.
    .
    ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. lily... καλημέρες... ομορφούλα!!

    λοιπόν, αυτό που περιέγραψες, είναι το αγαπημένο βραδυνό του αδερφούλη μου!! χα χα!!

    έρχομαι να δω το χειρόγραφό σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...trelle μου... καλημερούδια!!! κάθε φορά που σε βλέπω, ΄χαίρομαι πολύ πολύ!! αλήθεια!!!

    όσο για την πίτσα.. φτωχών, πλουσίων.. εγώ πάντως την τσακίζω!!

    ευχαριστώ για το ανεκδοτάκι!!! γελάσαμε όλοι στο γραφείο!!!

    φιλάκια, καλή δουλειά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ζαχαρούλα μου

    καλή σου μέρα

    μπορώ να παραλείψω τα αυγά από τη ζύμη? ή εκεί κρύβεται όλη η νοστιμιά?

    εσύ & η αχτίδα μας έχετε "καταστρέψει"... ευτυχώς αρχίζω κολυμβητήριο μόλις ξεφορτωθώ το κρυολόγημα που μου 'χει κατσικωθεί αυτές τις μέρες

    σε φιλώ απίστευτη μαγείρισσα του νότου

    η λιχούδω του βορρά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιτσα! πιτσα! πιτσα! Νομιζω οτι θα αντιμετωπισω προβλημα με το ζυμαρι αλλα τουλαχιστον θα το προσπαθησω.. Σιγουρα θα βγει καλυτερη απο τα ντελιβεραδικα..! Thanks για την ιδεα της σπιτικης πιτσας! Καλημερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλω και εγώ!!!!
    Συνήθως φτιάχνω ζύμη με τον αρτοπαρασκευαστή και στη περίπτωση πιτσιρικαρίας-στο-σπίτι, την βάζω στο ψυγείο από την προηγούμενη μέρα τυλιγμένη σε σελοφάν! Παρ΄ολα αυτά ψιλοφουσκώνει η ζύμη. Κάνω βλακεία ή υπάρχει κάποιο κόλπο!
    Τη καλημέρα μου και τις ευχές μου για ένα ευχάριστο ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αγαπημένη "λιχούδω του βορρά" λαμβάνεις? 1 2.... 1 2...

    μην τολμήσεις και βγάλεις τα αυγά........... over!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. μπουρμπουλήθρα μου καλή... αν ακολουθήσεις τις οδηγίες.. το μόνο πρόβλημα που θα έχεις είναι στο πόσα κομμάτια θα φας!!!!!!!!!!!

    καλημερούδια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. radio marconi... δοκίμασε την συνταγή μου και πες μου!!!!!!!!

    φιλάκια, σε ευχαριστώ που με θυμάσαι!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εγώ βαζω και τυρί φετα στη μιση γιατι αρεσει πολυ σε μενα και την κορη μου χεχε
    σουπερ!
    καλησπερουδια και καλο ΣΚ

    Σημερα δεν ειχα ολη μερα ιντερνετ και τηλεφωνο και ξερεις γιατι???
    ειχε τραβηξει το κεντρικο καλωδιο απο την πριζα το μικρουλι μου το σκυλακι και δεν φαινοταν τιποτα!
    τι να του πεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μαράκι μου.. γι αυτό μου έλειψες???? αχ τι θα σε κάνω???

    εγώ δεν βάζω ποτέ φέτα.. σε τίποτα!! την απεχθάνομαι!!!!

    φιλάκιααααααααα και προσοχή στα καλώδια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Ζαχαρένια μου! Χωρίς να έχω προλάβει να δω τα άλλα σχόλια, πάτησα το κουμπάκι για να σου γράψω ακριβώς αυτό: Delivery κάνετε;
    !!!!!!
    Όπως βλέπεις το "μαγαζί" θα δουλέψει καλά! Ξεκίνα το!
    Τα φιλιά μου για καλό σαβ/κο. Εγώ απόψε πετάω...κυριολεκτικά! Πάω στον καλό μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα ζαχαρούλα.

    Μου αρέσει πολύ το blog σας, ο τρόπος που γράφετε δείχνει μεράκι. Τελευταία δημιούργησα ένα site, το ask4food.gr, για όσους εκτιμούν το καλό φαγητό και έχουν να προτείνουν κάποιες καλές "γωνίτσες" ή αξιόλογα μαγαζιά στην Αττική αλλά και για να αποφεύγουμε κάποια άλλα που δεν αξίζει τον κόπο. Από πελάτες για πελάτες.

    Ρίξτε μια ματιά. Αν σας αρέσει γράψτε. Ευελπιστώ σε αναγνώστες με επίπεδο για να υπάρχει αντικειμενικότητα και σωστή προσέγγιση.

    Οποιαδήποτε σχόλια σας προς εμένα για βελτιώσεις ή παραλήψεις είναι ευπρόσδεκτα.

    Φιλικά,
    Τζάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαράκι γλυκό!!! θα αρχίσω να το σκέφτομαι τελικά..!!!

    φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. τζάκι.. καταρχήν καλώς όρισες.. και σε ευχαριστώ πολύ πολυ΄για τα καλά σου λόγια!! Είναι γεγονός ότι αγαπάω πολύ την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική!!

    όσο για το site σου θα το επισκεφθώ άμεσα... αφορά όμως μόνο προτάσεις για μαγαζιά στην περιοχή της Αθήνας? γιατί εγώ είμαι από Πάτρα!!!

    φιλιά, να περνάς να τα λέμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μου αρέσει υπερβολικά η πίτσα αλλά επειδή δεν τρώει ο άνδρας μου έχω να φάω πάνω απο 2 χρόνια..να κάνω μόνο για μένα δενέχει γούστο!Φέρε κανένα κομμάτι βρε κορίτσι μου.Μόλις έκανα ρυζόγαλα για τα μικρά ,παγωτό βανίλλια και σοκολάτα και το μεσημέρι έκανα ένα τσιζ-κέικ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ μάχη έγινε απο τους καλεσμένους μου μετά το φαί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχτιδούλα μου... εσύ είσαι σπίτι και βασιλεύεις και εγώ ακόμα δουλειά!!!!!!

    κλαψ κλαψ!!!!!!!!

    φιλιά, ομορφούλα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι ωραία πίτσα!! Πρέπει η τεχνολογία να προχωρίσει οπωσδήποτε και στις μυρωδιές, ..
    Καληνύχτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σοφάκι.. θα εξετάσουμε το αίτημά σου και θα επανέλθουμε!!!!

    φιλάκια, καληνύχτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αν φτιάξω εγώ ολόκληρη την πίτσα με τα χεράκια μου.. θα έχω αποκτήσει μόλις το νέο μου φρισμπι για την παραλία!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μμμ, ευχαρίστως τρώω ένα κομμάτι πίτσα πάντοτε, την έχω συνδυάσει εντωμεταξύ και με Λαζόπουλα, κοίτα να δεις τώρα...Κάθε Τρίτη, πίτσα έχει το μενού, αν κάνει αρκετές εκπομπές ακόμη με βλέπω με σαμπρελίτσα...
    Λοιπόν, σήμερα μάζεψα όλες τις συνταγές σου και τις έκανα τευχίδιο, με εξώφυλλο : Ζαχαρούλα!
    Πήρε και κάτι φωτογραφίες το μάτι μου, με όμορφες υπάρξεις! ...

    Φιλιά πολλά, καληνύχτα ζαχαρούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. *mary anne*.. κάνε μου μία χάρη... δοκίμασε να την φτιάξεις.. θα δεις.. όλα μία ιδέα είναι!!!!!!!

    καλημέρες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κόκκινη ομπρελίτσα μου... καλημέρουδια!!!!

    σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνεις όσο αφοράν τις συνταγές!!!!

    φιλιά πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μου άνοιξες την όρεξη μεσημεριάτικα.
    Το κακό είναι ότι με βάζεις σε τέτοιους πειρασμούς ώστε οι ώρες μου στην κουζίνα να αυξάνονται.
    Καλό Σαββατοκύριακο ζαχαρένια μου.:))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πίτσααααααα, ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσας?? Η σπιτική πίτσα δε, είναι ότι το καλύτερο, με τα υλικά που εσύ θέλεις και αγαπάς:)
    Εγώ βάζω και μισό κουταλάκι ζάχαρη στη ζύμη και διάφορα μυρωδικά μέσα στη σάλτσα ντομάτας.
    Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. dromaki.. μου , εγώ όταν βγαίνω από την κουζίνα αισθάνομαι τόσο έντονα την χαρά της δημιουργίας που ξεχνάω πόσες ώρες ήμουν εκεί!!!!

    σε φιλώ γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. έλενα.. η πίτσα είναι σαν ένας πίνακας ζωγραφικής!!! κάθε ένας έχει δικό του καμβά ..... και άλλη έμπνευση!! χα χα

    φιλάκια, και ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. supect... ακριβώς !!!! όλα σπιτικά πια....

    φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. na dokimaseis na kaneis ''ladenia'' thn kanoun stin kimolo kai einai apisteyta nostimi , periexei mono kremmidia kai freskia tomata kai h zimi einai aapli .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ..λοιπόν, θα δοκιμάσω... στην Κίμωλο ε????

    φιλάκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Καλέ δεν ντέπεσαι που με λιγουρεύεις νυχτιάτικα;;; Βγάλε τη φωτο από κει πέρα τώρα! Μάκια καλή μου, σε πειράζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. marionettie... συγνώμη.. δεν θα επαναληφθεί!!!! κλαψ κλαψ..

    φιλάκια, καλημέρες!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις