συνταγές με λεμόνι...!!!


το ζήτησε η αχτίδα μας...... ελπίζω να την ικανοποιήσω!!!!


α) υγρό κέικ λεμόνι

Υλικά:
3 αυγά
175 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κρέμα γάλακτος
(35% λιπαρά)
140 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
50 γρ.βούτυρο (λιωμένο)
20 ml ρούμι
ξύσμα από 1 λεμόνι
για την επικάλυψη: 100 γρ.ζάχατη άχνη και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Σ΄΄ενα μπωλ ανακατεύουμε με μία σπάτουλα τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Τέλος, ενσωματώνουμε στο μείγμα το λιωμένο βούτυρο και το ρούμι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε την φόρμα του κέικ, γεμίζουμε με το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα να "ξεκουραστεί".
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, ψήνουμε το κέικ για 7 λεπτά, χαμηλώνουμε στους 160-170 βαθμούς, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 40 λεπτά περίπου.
Ανακατεύουμε την άχνη με το λεμόνι και μόλις βγάλουμε το κέικ από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε με προσοχή και το γλασάρουμε χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.

β)Τούρτα λεμονιού
Υλικά:
Για το κέικ
1 πακέτο self rasing (φαρίνα)
3 αυγά
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ. αλάτι
150γρ σπορέλαιο
300γρ ζάχαρη
1 βανίλια
1 κούπα φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 lime
χυμό από 1 λεμόνι και 2 lime
Για το γλάσο
120γρ ζάχαρη άχνη
1κ.σ. χυμό lime
1κ.σ. χυμό λεμόνι
Για την κρέμα
1 1/2 κούπα γάλα
4 κ.γ. κορν φλάουρ
1/2 κούπα ζάχαρη
4 κρόκους
ξύσμα απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime
χυμό απο 1/2 λεμόνι & 1/2 lime

Εκτέλεση:
Για το κέικ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν. Χώρια ανακατεύουμε τις σκόνες από τα υγρά εκτός από το χυμό και το ξύσμα.
Ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών λίγο από την σκόνη λίγο από τα υγρά μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τέλος ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα.
Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο και το ψήνουμε.
Σε ταψάκι μέχρι 30-32Νο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, στην αντίσταση. Στην μέση τη σχάρα.
Την ώρα που ψήνονται τα παντεσπάνια μας θα φτιάξουμε το γλάσο και την κρέμα.
Για το γλάσο
Κοσκινίζουμε την άχνη και την ανακατεύουμε καλά με το χυμό μέχρι να γίνει λείο το μίγμα.
Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ρίχνουμε μία σταγόνα κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους και το κορν φλαουερ, μετά το χυμό, τα χτυπάμε καλά και με την κουτάλα περνούμε γάλα από την κατσαρόλα και ρίχνουμε στο μίγμα ανακατεύοντας συνέχεια.
Μόλις ζεσταθεί για τα καλά το μίγμα το αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ξανακατεβούμε μέχρι να πήξει.
Μόλις είναι έτοιμη ρίχνουμε το ξύσμα.
Για την ολοκλήρωση
Βάζουμε το ένα παντεσπάνι, στρώνουμε την κρέμα, και το άλλο παντεσπάνι και περιχύνουμε με το γλάσο.
Μπορείτε να την διακοσμήσετε με σαντιγί.

γ)Γρανίτα Λεμόνι
Υλικά:
1 φλ. χυμό λεμονιού
1 φλ. παγωμένο νερό
1/2 φλ. ζάχαρη
12 παγάκια
Εκτέλεση: Τα βάζουμε όλα μαζί στο μίξερ και χτυπάμε.

φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. Ζαχαρούλα κι εχω λεμόνια φρεσκότατα από τον κήπο του πεθερού μου :))

    μα τι συμπτωση κι αυτή΄, ε;

    μπράβο κορίτσι μου!
    φιλιά πολλά κι ευχαριστώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μαριλένα.. αυτό λέγεται.. "πριν από σένα για σένα"..........

    φιλάκια!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπητέ/η ανώνυμε/η... δεν δέχομαι να κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία σου..
    ποτέ δεν ανέφερα ότι κάποια συνταγή είναι δική μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. με αυτό που κάνεις απλά δείχνεις την κακεντρέχια και το κόμπλεξ που σε διακρίνει..

    αν είχες προσέξει καλύτερα, δεν έχω αναφέρει πουθενά ότι είμαι η δημιουργός κάποιας συνταγής.. απλά τις παραθέτω..

    να ξέρεις ότι από την στιγμή που δεν έχεις κατοχυρώσει την συνταγή στο υπουργείο εμπορίου, και την έχεις αναρτήσει στο internet παύει να είναι προσωπική η συνταγή.. άλλωστε ποιος μου προσυπογράφει εμένα ότι η οποιαδήποτε συνταγή είναι δική σου και όχι κάποιας άλλης άσχετης με το ιντερνετ μαγείρισσας, η οποία ποτέ δεν θα δει ότι εσύ χρησιμοποιείς την συνταγή της....

    μάθε να μην είσαι εγωίστρια.. και θα σε παρακαλούσα να μην προσέλθεις ξανά στην δική μου γωνιά..

    άλλωστε τα είδα και τα χάλια του site σας.. συνέχεια τσακώνεστε και όλα σας φταίνε... ακόμα και αυτό που συζητάμε παραπάνω, έγινε θέμα διαμάχης και στην κατά τα άλλα αγαπημένη παρέα σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. respect κ.mama !!!
    Καταρχήν ο σεβασμος προς τον αλλο είναι θέμα παιδείας κι επιπέδου !!
    Καταδεύτερον αυτη την συνταγή την έχω δει και σε άλλα site , αλλα παντού χωρίς copyright !!
    Κατα τρίτον κ.mama βγάλτε μια ανακοίνωση ποιές από τις συνταγές που κυκλοφορούν σε internet κλπ είναι δικές σας , να ξέρουμε βρε αδερφέ ! Μην κλέβουμε την δόξα του άλλου έτσι !!
    Κουραστηκα και ζεσταίνομαι !
    Καλό μεσημέρι με απαιριόριστο σεβασμό !
    Αλήθεια πως βρεθήκατε σ'αυτό το blog ??
    Μήπως ψάχνατε καμια συνταγή που σας ξέφυγε ??

    τρέμε Βεφα !!!!!!! Έρχονται !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις