Τρουφάκια Μανταρίνι!!!
Μία συνταγή της Ιφιγένειας.. δοκιμασμένη και αγαπημένη!!!!!!
Υλικά:
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Σημείωση: Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει... απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!
150 γρ. ζάχαρη
250 γρ. αμύγδαλο ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
4 μανταρινιών τα φλούδια
1/2 κρασοπότηρο νερό
1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά
400 γρ. κουβερτούρα
1/2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τις φλούδες από τα μανταρίνια και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Αλέθουμε στο μπλέντερ τις φλούδες.
Ανακατεύουμε τις λιωμένες φλούδες με τα αμύγδαλα, την ζάχαρη και την φρυγανιά και τα πλάθουμε σε μπαλακια.
Τα βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
Στο μεταξύ λιώνουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα προσθέτοντας και το λάδι (για να γυαλίσει η σοκολάτα!)
Μέτα βουτάμε τα μπαλάκια στην σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα για να στεγνώσουν.
Σημείωση: Για να τα διατηρήσετε μην τα βάλετε στο ψυγείο, γιατι η σοκολάτα θα ασπρίσει... απλά φυλάξτε τα σε καλά κλεισμένο κουτί μακρυά από ζέστη και υγρασία!
καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!
Πολυ καλο μου φαινεται αλλά μάλλον θα περιμένουμε τον χειμώνα για να το δοκιμάσουμε ε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγω προς το παρων θα κανω μαρμελαδα φραουλα κι αν την πετυχω θα σας την δείξω χα!χα!
Αντε βρε καλημερα και καλη μου επιτυχιααααα!!!!!!!
καλημέρα πουαντερι....
ΑπάντησηΔιαγραφήαχ.. εγώ είμαι λιχούδω και δεν ξεχωρίζω εποχές... ότι μου έρθει , μαγειρεύω..
έχω βάλει και εγώ εδώ μία συνταγή για μαρμελάδα φράουλα!!!
φιλάκια!
Λιχουδω ξελιχουδω ...
ΑπάντησηΔιαγραφήτην σιλουετα την κραταμε ομως Νοστημοτάτη μου ε?
φιλια!
faraonίτσα μου γλυκιά, καλημέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήτρώω πολλά γλυκά....απλά τρέχω όλη μέρα με την δουλειά... προσπαθώ να ανεβαίνω πάντα με τις σκάλες, να περπατάω και όχι μόνο μηχ/κι και αυτ/το.. και τέτοιες μεθόδους γυμναστικής αφού δεν υπάρχει χρόνος για γυμναστήρια, και διάθεση για "συγκρατημένη διατροφή"......
φιλιάααααααααααααααααααααααα
Καλημέρα Ζαχαρένια με τα ωραία σου! Και με πορτοκάλι θα μου άρεσαν αυτά τα τρουφάκια, τι λες;
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα καλά νέα για μένα συνεχίζονται - λες να πάθω κανένα καρδιακό κι είμαι και σε κρίσιμη ηλικία; Δες το μπλογκ μου...
Μιαμ μιαμ...:) οσο μικρο ειναι το γλυκο τοσο ευκολα σε πιανει η μανια και δεν μπορεις να σταματησεις..
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι..πόσο ευτυχισμένη με κάνεις πάλι!! αλήθεια στο λέω!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για το πορτοκάλι.. δεν νομίζω ότι η φλούφα του πορτοκαλιού θα τριφτεί τόσο καλά, όσο του μανταρινιού!! φιλάκιαααααααααα
lockheart.. συνήθως τρώω ένα και πέρνω και από ένα στα χέρια μου, απομακρυνόμενη από την κουζίνα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες πολλές!!!!