Μαρμελάδα από ποικιλία κόκκινων φρούτων..!!
Υλικά:
1 κιλό (καθαρό βάρος) διάφορα φρούτα (κεράσια, φράουλες, βατόμουρα, βανίλιες) καθαρισμένα
1 κιλό ζάχαρη
200 γρ. νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τα φρούτα.
Κόβουμε τα κεράσια στα δύο και τις βανίλιες στα έξι.
Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με την ζαχαρη μέχρι να γίνουν σιρόπι. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν η θερμοκρασία του φθάσει στους 118 βαθμούς C (ελέγχουμε με θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής). Αν δεν έχουμε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε λίγο σιρόπι σ' ένα ποτήρι με κρύο νερό και αν γίνει σαν σταγόνα (αν πήξει δλδ) τότε είναι έτοιμο.
Ρίχνουμε τα κεράσια και τις βανίλιες και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις φράουλες και τα βατόμουρα και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Με μία τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τα φρούτα από το σιρόπι και συνεχίζουμε το βράσιμο έως ότου δέσει καλά και η θερμοκρασία του φθάσει στους 106-107 βαθμούς C( η αρχική του θερμοκρασία θα πέσει όταν προσθέσουμε τα φρούτα).
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε ξανά τα φρούτα μέσα στο σιρόπι και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.
Γλυκές καλημέρες, ασορτί με τις μαρμελάδες που μας σερβίρεις!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήpavlo.. καλημέρα βροχερή από την Πάτρα!!!! συννεφιά, βροχή, και ψύχρα.....
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιά!!!!!!!!!!!
Δυο-δυο οι αναρτήσεις!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ρίξαμε στις μαρμελάδες βλέπω ε?
Πολύ ωραία!
Και εδώ έχουμε συνεφιά και ψιχάλες!
Καλημέρα!!!!!!
radio marconi...απλά προσπαθώ να καλύψω όλα τα γούστα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήμετά τις γρανίτες, οι μαρμελάδες....
χα χα... καλημέρες!!!!!!!!!
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλα κι εσυ τωρα που εκανα την μαρμελαδα μου,τωρα την εβαλες???
ΑπάντησηΔιαγραφήΑντε φτου κι απο την αρχη...παλι μαρμελαδα θα φτιαχνω η νοικοκυρα.....
Καλημέρες γλυκιές! Φαντάζομαι μετά θα πάρουν σειρά τα παγωτά, ε;
ΑπάντησηΔιαγραφήπουαντερι.. έχω βάλει και πιο παλιά μαρμελάδες...
ΑπάντησηΔιαγραφήαπλά είπα να βάλω το βερίκοκο που είναι τώρα η εποχή του...
και την ποικιλία για να καλύψω τα γούστα!!!!
φιλάκιαααααααα νοικοκυρούλα μου!!
Μαράκι.. έχω βάλει συνταγές για παγωτά αλλά έπεται και συνέχεια!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ζαχαρούλα μου σήμερ;α ο άνδρας μου έκανε μαρμελάδα βερύκοκο, γι αυτό λέω να κάνω πάστα φλόρα, δεν πετώ ποτέ φρπύτα ,τα κάνω μαρμελάδα ακόμα και διάφορα ,ότι περισεύει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν έχω ξανακάνει αυτή τη μαρμελάδα. Πρέπει να γίνεται πολύ ωραία. Θα ψάξω μετά να δω αν βρω κανένα παγωτάκι να φτιάξω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕγώ κάνω e-εγκαίνια στις 10 Ιουνίου γι' αυτό σου στέλνω πρόσκληση, ακόμη για τη μαμά, την αδελφή ή τη φίλη σου, ακόμη και για τους αναγνώστες σου.
Κοπιάστε
http://magirevo.blogspot.com/2008/06/blog-post_9374.html
Γεια σου γλυκειά μας Ζαχαρούλα,
ΑπάντησηΔιαγραφήμε τις γλυκές συνταγές σου.
Κάθε φορά που μπαίνω εδώ με πιάνει οίστρος ζαχαροπλαστικής.
Τώρα ψάχνω να δω στο ψυγείο αν έχω φράουλες να κάνω το ελαφρύ καλοκαιρινό γλυκάκι.
Άντε, θα κάνω και μια μαρμελαδίτσα μου φαίνεται.
Πες μας και για κανα βιβλιαράκι που διαβάζεις.
Ξέρω ότι είσαι βιβλιοφάγος, έτσι σου απευθύνω την απλή ερώτηση:
Πες μου τα καλύτερα βιβλία που έχεις διαβάσει ποτέ και τα προτείνεις ανεπιφύλακτα!
Καλήσπέρα, όλα καλά, τα κατάλαβα,αλλά
ΑπάντησηΔιαγραφήτα αποστειρωμένα βάζα που θα τα βρώ?
Πειράζει να είναι στεγνωμένα καλά?
Καληνύχτα
Χρόνια κάνω μαρμελάδες ζαχαρένια μου αλλά αυτό το "ρίχνουμε λίγο σιρόπι σ' ένα ποτήρι με κρύο νερό και αν γίνει σαν σταγόνα (αν πήξει δλδ) τότε είναι έτοιμο" δεν τόξερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίδες τι μαθαίνω από νεότερους...και μου αρέσειιιι.
Φιλάκια πολλά κοριτσάκι μου:))
Καλησπέρα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜάλλον μας ξέχασες.
Ουτε μια βόλτα απο το Blog μας;;;
μας γλυκανες με τις ωραιες μαρμελαδες σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήανοίγει η ψυχή μου κάθε φορά που διαβάζω τη σελίδα σου...
ΑπάντησηΔιαγραφήκαι η όρεξή μου φυσικά...:)
καλημέρα με χαμόγελο...:)
..καλημέρα με συννεφιά...μάλλον μας το χάλασε σήμερα για παραλία :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλο σαββατοκύριακο :)
Ένα από τους σκοπούς μου όταν παραδώσω τις … υποχρεώσεις μου στα παιδιά μου (αυτά που κάποια στιγμή ελπίζω να κάνω) ,είναι να αποσυρθώ σε ένα αγρόκτημα και να καλλιεργώ και να φτιάχνω από αυτά , προϊόντα όσο πιο κοντά στις φυσικές τους γεύσεις ,γίνεται . Ένα από αυτά είναι και οι μαρμελάδες. Τις λατρεύω. Κρατάς τα αρώματα τις Άνοιξης και του Καλοκαιριού μέσα σε ένα βαζάκι για όλο τον χρόνο. Μαγεία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα :)
αχτιδούλα μου... πάστα φλώρα ε??? χμμμ.. αγαπημένο γλυκό!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!
χαιρετίσματα στον αντρούλη σου!!!
ivy.. καλησπέρα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήπαγωτό ε? έχω δημοσιεύσει μία συνταγή για παγωτό της αχτίδας που είναι εύκολο, γρήγορο και σούπερ νόστιμο!!!
flora... σε ευχαριστώ γλυκιά μου..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήβιβλία ? ποια να σου πρωτογράψω... θέλω ώρες.. θα σου στείλω mail!!!
φιλάκιαααααααααα!!!!!!!!!!
δρομάκι μου... όσο ζεις μαθαίνεις λένε!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα... !!! εγώ μαθαίνω από εσένα και εσύ από εμένα!!!!!
φιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μάριε καλησπέρα!! δεν σε ξέχασα.. απλά δουλεύωωωωωωωωωωω..!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκρασί και νερό στα όνειρά μας.... να είσαι καλά!!!! ματς μουτς!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓωγώ , γλυκιά μου... ειλικρινά σε ευχαριστώ πάααααααρα πολύ!!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήIlia.. καλό ΣΚ και σε εσένα.......
ΑπάντησηΔιαγραφήσυννεφιά????????? που την είδες καλέ??? εδώ ηλιοφάνεια..........
τρελέ... σου εύχομαι να κάνεις πραγματικότητα αυτά που έγραψες... μακάρι να το έκανα κι εγώ!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε φιλώ....
Μαρία Νικολάου.................
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!
φιλάκιααααααααααα!!!!!!!!!!
sofia......κάπως έτσι!!!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!