εντομοαπωθητικά.. φυσικά!!!!

Μυρμήγκια:
1. Γεμίστε ένα δοχείο ψεκασμού με σαπουνόνερο και ρίξτε κατευθείαν πάνω στα μυρμήγκια.
2. Βάζετε σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και τα τοποθετείτε στα σημεία απ’ όπου υποπτεύεστε ότι εισβάλλουν, πορτοκάλι και αρωματικά γαρίφαλα.
3. Αν τρυπώνουν από μικρά ανοίγματα στο πάτωμα, βάλτε στα κενά σκόρδο.
4. αν εμφανιστούν μυρμήγκια στην κουζίνα σας ρίξτε λίγη ρίγανη και θα τραπούν σε φυγή
Κατσαρίδες:
Δείξτε εμπιστοσύνη στον (ορυκτό) βόρακα που θα βρείτε σε μορφή λευκής σκόνης στα φαρμακεία. Ανακατέψτε τον με ίση ποσότητα ζάχαρης και απλώστε το μείγμα στα περάσματα των κατσαρίδων.Για καλύτερα αποτελέσματα δοκιμάστε μείγμα βόρακα, αλευριού και γύψου σε ίσα μέρη και κλείστε με αυτό τα ανοίγματα απ’ όπου περνούν οι κατσαρίδες.
Η νεπέτα είναι επίσης φυσικό εντομοαπωθητικό.Τρίψτε φύλλα νεπέτας σε νερό σαν να φτιάχνετε τσάι, με το οποίο θα ψεκάσετε εκεί που θέλετε. Θα το βρείτε σε καταστήματα με βότανα.
Μύγες:
Γεμίστε ένα υφασμάτινο σακουλάκι με φύλλα δάφνης και κρεμάστε το κοντά σε πόρτες ή παράθυρα.Οι μύγες θα βρουν το δάσκαλό τους.
Η μέντα επίσης διώχνει μακριά τις μύγες, ενώ αρωματίζει ευχάριστα το χώρο.Τρίψτε μερικά φύλλα μέντας και βάλτε τα σε κουτάκια ή σε σακουλάκια σε διάφορα σημεία του σπιτιού.
Κουνούπια:
Γλιτώστε από τα τσιμπήματα μια για πάντα κάνοντας επάλειψη στο σώμα σας με έλαιο λεβάντας.Το δέρμα σας θα μυρίζει όμορφα και τα κουνούπια δεν θα σας ξαναπλησιάσουν για ώρες.
Η σιτρονέλα είναι το πιο γνωστό όπλο κατά των κουνουπιών. Τα κεριά σιτρονέλας είναι αποτελεσματικά εκτός αν δεν αντέχετε το άρωμά τους(σε υγρή μορφή θα σας απογοητεύσει, γιατί θα σας απαλλάξει από την παρέα τους μόνο για 20 λεπτά)
Ο βασιλικός, η αρτεμισία, το γαρίφαλο, το θυμάρι, το γεράνι και τα διάφορα είδη κυπαρισσιού απωθούν τα κουνούπια.Δεν είναι τυχαίο που παλαιότερα δεν υπήρχε παράθυρο που να μην έχει μια γλάστρα – έστω με βασιλικό.
Αντικαταστήστε το γνωστό φιδάκι με καμένο δεντρολίβανο και φτιάξτε ένα φυσικό αντικουνουπικό για το σώμα με 20 σταγόνες έλαιο ευκαλύπτου, 20 σταγόνες έλαιο κέδρου, 10 σταγόνες πράσινου τσαγιού, 3 σταγόνες έλαιο γερανιού και 60 ml jojoba.
Ζωήφια Λαχανόκηπων:
Ο κατιφές είναι από τα φυτά εκείνα που στις ρίζες, στα φύλλα και στα άνθη τους περιέχουν συστατικά που από τη μια δρουν ως εντομοαπωθητικά για διάφορα παράσιτα και από την άλλη προσελκύουν τα ωφέλιμα έντομα για γονιμοποίηση. Οι ειδικοί λένε πως οι κατιφέδες είναι, μεταξύ άλλων, οι πιο καλοί φίλοι για τις μελιτζάνες.
Οι ντομάτες και τα αγγουράκια δέχονται ευχάριστα τη συντροφιά του βασιλικού, που αναχαιτίζει τις μύγες και τα σκουλήκια.
Για να προστατέψετε λάχανα, μπρόκολα ή κουνουπίδια από τις μικρές λευκές πεταλούδες ή τις κάμπιες, φυτέψτε κοντά τους μαϊντανό, κόλιαντρο, σέλερι ή καρότα.Για να σώσετε το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα λαχανάκια Βρυξελλών από τα ζιζάνια, χρησιμοποιήστε δυόσμο, άνηθο και θυμάρι.Φυτέψτε σκόρδο ανάμεσα στο φυτό που θέλετε να προστατέψετε (εκτός από αρακά). Δεν αφήνει τα ζιζάνια να πλησιάσουν.
Βάλτε κρεμμύδια και σκόρδο δίπλα σε καρότα, μαρούλια, φασόλια και παντζάρια. Κρατάνε μακριά τα σκαθάρια, τις μύγες και τη μελίγκρα.
Σκόρος:
Τοποθετήστε μερικές φλοίδες κέδρου ή μικρά αντικείμενα από κέδρο που θα βρείτε στο εμπόριο σε ένα υφασμάτινο σακουλάκι και κρεμάστε το μέσα στην ντουλάπα σας. Το πιθανότερο είναι ότι τα ρούχα σας θα είναι ασφαλή από δω και στο εξής.
Η γνωστή και αγαπημένη λεβάντα εκτός από το υπέροχο άρωμα που χαρίζει σε ντουλάπες και συρτάρια, είναι ορκισμένος εχθρός του σκόρου. Θα τη βρείτε στο εμπόριο σε υφασμάτινα σακουλάκια ή σε ειδικά φακελάκια, τα οποία θα τοποθετήσετε ή θα κρεμάσετε δίπλα στα ρούχα σας.
Το δεντρολίβανο, τα ροδοπέταλα και τα φύλλα καρυδιάς επίσης, κλεισμένα σε σακουλάκια, διώχνουν μακριά το σκόρο.
Οι φλούδες λεμονιού αποτελούν ένα άριστο φυσικό εντομοαπωθητικό. Βάλτε τις σε ένα σακουλάκι και κρεμάστε τις σε μια κρεμάστρα ή κρύψτε τις στις τσέπες των ρούχων σας.
Μελίγκρα:
Βάλτε σε έναν ψεκαστήρα 1 λίτρο χλιαρό νερό, 2 κουταλιές γλυκού οινόπνευμα μπλε και 1 κουταλιά του γλυκού απορρυπαντικό πιάτων. Ψεκάστε τριανταφυλλιές, χρυσάνθεμα, πετούνιες ή ότι άλλο πιάνει μελίγκρα. Ψεκάστε το βράδυ ώστε το ρπωί να το ξεπλύνετε. Αν χρειατεί επαναλάβετε μετά από δύο μέρες!!!


φιλιά πολλά σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Κύρια Πηγή: Real Simple

Σχόλια

  1. Αυτό για τη μελίγκρα, μου είναι πολύ χρήσιμο, γιατί έχει γίνει ...επίθεση στις τριανταφυλλιές μου! Και τις πήρα πρόσφατα και δεν έχω και πολλές γνώσεις σχετικά.

    Νάσαι καλά ζαχαρένια μου.

    Καλημέρα και πολλά φιλιά! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. gatti... μου.. άτιμο πράγμα η μελίγκρα!!!

    δοκίμασε το τελευταίο "γιατροσόφι" που γράφω και θα δεις....

    φιλάκια!!!!!

    καλημέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημερα "ζαχαρούλα.." !
    Πραγματικά πολύ χρήσιμα ! Και το κυριότερο οτι είναι όλα μαζί συγκεντρωμένα !!
    Μπράβο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρησιμες πληροφορίες..
    Για μυγες ξερω και το εξης. Κυριως σε μπαλκονια, αυλές. Βαζουμε νερό σε μια σακουλα διάφανη και την κρεμάμε καπου.Οι μυγες τρομαζουν γιατι βλέπουν το ειδωλο τους τεράστιο (εχουν και πολλά ματια)
    Δε ξερω πως και γιατί πάντως εχει πιασει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. βρε κορίτσι την κατσαρίδα απλά τη διώχνει ή τη σκοτώνει??
    Έχουμε κάτι σε θανατικό κατσαρίδας,γιατί εδώ μια συνάδελφος έχει θέμα μ΄αυτές.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζαχαρούλα μου σ΄απάντησα στο δικό μου blog.Μόλις τώρα βρήκα το δικό σου κόσμο!Θα τον απολαύσω μαζί σου..Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επειδή παθαίνω τραλαλα με τις κατσαρίδες... όποτε κι αν είναι... θα ζητήσω ενισχύσεις...
    ειδικά αυτές οι κόκκινες με τα φτερά....
    μπλιαχχχχχχχχχχχχχ

    Καλό βραδάκιιιιιι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. καταπληκτικές συμβουλές ζαχαρούλα...:)

    κι εμένα αυτό με την μελίγκρα
    με ενδιαφέρει πιο πολύ...

    καλησπέρα χαμογελαστή...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ζαχαρούλα μου κατσαρίδες δεν έχω γιατί τις τρέμω στη κυριολεξία και έχω πάρει όλα τα μέτρα εδώ και χρόνια, μα τα κουνούπια αυτό το καιρό δεν ,,παλεύονται. Στο μαγαζί προπάντων έχω ..σκνίπες, βάζω ηλεκτρικά παντού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αύριο πρωί πρωί θα τα εφαρμόσω.Ψέκασα μπαικόν και με έφαγε η βρώμα..
    σε ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με το teza δεν γινεται δουλεια. Δεν αντέχεις τη μυρωδια. Θα παω στο φαρμακειο να παρω αυτο που λες για τις κωλοκατσαριδες και θα το ριξω παντου στο σπιτι. Τις σιχαινομαι παρα πολυ, ειδικα αυτες τις τεραστιες που πετανε το καλοκαιρι. Να δουμε τι θα κνει κι αυτο το σκευασμα.. Ελπιζω να απαλλαχτω. Καλησπερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ιφιγένεια... hellooooo!! γιατί το έκλεισες το "μαγαζάκι"?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. άννα...... εκπληκτικό και εύκολο!!!!!!!!!!!!

    ευχαριστώ... το γλυκάκι, εντός των ημερών ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. clementine... και εγώ σιχαίνομαι τις κατσαρίδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. neni... καλώς μας βρήκες...
    εύχομαι να βρεις κάτι ενδιαφέρον και να μας ξανάρθεις!!!!!!!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. kalynama..... και εσύ θέμα με τις κατσαρίδες????????????

    χα χα..........

    φιλιά!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Γωγώ........ το τελευταίο με την μελίγκρα δοκιμασμένο!!!!!!!!

    φιλάκια πολλά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. αχτιδούλα... σκνίπες?????? άλλο καρακαταενοχλητικό έντομο!!!!!!!!!!!!

    σε φιλώ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σοφάκι.. όντως αυτά του εμπορίου έχουν έντονες μυρωδιές!!!!!!!!!

    φιλάκια καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. μπουρμπουλήθρα μου.. ελπίζω να βοηθήσω...... περισσότερο από το teza.........!!

    φιλούθκια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. oneiromageiremata.. καλησπέρα!! σε ευχαριστώ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ζαχαρένια μου όντως πολύ καλή ανάρτηση! Η μαμά μου στο εξοχικό έχει θέμα και με μύγες και με μυρμήγκια και με κουνούπια φυσικά - αλλά αυτά τα τελευταία τα παλεύει με κάτι λοσιόν και ταμπλέτες κλπ. Θα τις δώσω τις πληροφορίες σου και θα σ'ευγνωμονεί! Σ'ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. γλυκό μου Μαράκι... πόσο χαρούμενη με έκανες σήμερα!!!!!!!!!!!!

    να τα πεις στην μανούλα... και βέβαια!!!!!!!!

    φιλούθκια, στον Γιάννο σου!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις