Μανιταρόπιτα...!!!
Υλικά:
1 κουτί σφολιάτας για πίτες (750γρ.)
γέμιση:
- 500 γρ. μανιτάρια ( εγώ βάζω froza)
- 500 γρ. ντοματάκια κονσέρβα
- 250 γρ.ζαμπόν
- 250 γρ. κασέρι τριμένο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 2 κουταλάκια μαΐντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι για σωτάρισμα
- 1 αυγό χτυπημένο για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ξεπαγώστε καλά την σφολιάτα
- Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σωτάρετε το στο λάδι μαζί με τα ντοματάκια, μέχρι να ροδίσει
- Ρίξτε τα μανιτάρια, την ρίγανη, το μαΐντανό, το ζαμπόν, το αλάτι και το πιπέρι
- Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά μέχρι να "σωθεί" το νερό τους
- Βγάλτε από την φωτιά και αφήστε να κρυώσει το μίγμα
- Βουτυρώστε το ταψί και στρώστε το ένα φύλλο σφολιάτας
- Απλώστε την γέμιση ομοιόμορφα και έπειτα ρίξτε το τριμένο κασέρι σε όλη την επιφάνεια
- Σκεπάστε με το δεύτερο φύλλο
- Χαράξτε την πίτα και αλείψτε με το αυγό
- Ψήστε στους 180 βαθμούς για 30' περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινήσει
Θα με θυμηθείτε... περιμένω εντυπώσεις..!!!
Καλή επιτυχία!!!
Αλήθεια σας λέει ! Είναι τρομερή !!
ΑπάντησηΔιαγραφή...μέχρι να την φτιάξουν είναι chocoholic μου!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχα χα..!!!!
Εγώ Ζαχαρούλα μου την κάνω όχι με τομάτα, αλλά με κρέμα γάλακτος, μπέικον και μαϊντανό. Είναι σούπερ, δοκίμασέ την κι έτσι. Επίσης βάζω φύλλο κουρού, όνειρο!
ΑπάντησηΔιαγραφήωωω.. καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήχαίρομαι που σε βλέπω εδώ...
εννοείται ότι θα δοκιμάσω και την παραλλαγή σου!!!
φιλιά!!
σε ευχαριστώ!