Ρολό αρνάκι γεμιστό!!!!
Εκτέλεση:
Ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να αφαιρέσει το κόκκαλο και να "χτυπήσει" αρκετά το ψαχνό, ώστε να απλωθεί. Το πλένετε , το στραγγίζετε και το πασπαλίζετε με αλάτι , πιπέρι και το θυμάρι.
Βάζετε σε ένα τηγάνι δυο κουταλιές λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και τα καρότα.Σβήνετε τα λαχανικά με λίγο κρασί και τα αφήνετε σε ένα μπωλ να κρυώσουν. Αλείφετε το κρέας με τη μουστάρδα, απλώνετε το μίγμα των λαχανικών, πασπαλίζετε με το μαΐνατνό και βάζετε το τυρί.
Τυλίγετε το μπούτι προσεχτικά, ώστε να γίνει ρολό, και το δένετε με σπάγκο κουζίνας. (Σε αυτό το σημείο εάν θέλετε βάζετε το ρολό σε ένα κομμάτι λαδόχαρτο και το τυλίγετε καλά). Προσθέτετε τις πατάτες που τις έχετε πασπαλίσει με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το χυμό του λεμονιού, λίγο νερό, το υπόλοιπο κρασί, το υπόλοιπο λάδι και βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 1 1/2 ώρα.
Βγάζετε το φαγητό από τον φούρνο. Αφαιρείτε το λαδόχαρτο, τον σπάγκο και το κόβετε σε λεπτές φέτες... Το σερβίρετε μαζί με τις πατάτες....
καλή όρεξη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ο καημενο το αρνακι... :(
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαλι φετος ημουν η μονη που δεν το τιμησα!
κακώς δεν το τίμησες...
ΑπάντησηΔιαγραφήπέρα όμως από την πλάκα.. αν φτιάξεις την παραπάνω συνταγή, δεν θα καταλάβεις ότι είναι αρνάκι!!! δοκίμασε και θα δεις!!
καλημέρες!!
Zaxaroula, poli orai geuma...erxomai me krasi!
ΑπάντησηΔιαγραφήpeter m... xairomai pou se 3anablepw... lefko krasi, etsi????
ΑπάντησηΔιαγραφήaaaa... ftia3e aftin tin sintagi... einai pentanostimi!!!
filakia!!