..tips....!!!!!!





Tips.. για λεκέδες!!!!
* Το παγωτό έπεσε στα φρεσκοπλυμένα ρούχα των παιδιών...Βάλτε πάνω στον λεκέ, ένα παγάκι και τρίψτε το σημείο εκείνο καλά. Όταν θα στεγνώσει ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Οι λεκέδες από λίπη ή καφέ στο πάτωμα ή το μαρμάρινο τραπέζι βγαίνουν με κόκα-κόλα. Μην παραλείψετε, όμως, να σφουγγαρίσετε κανονικά μετά με νερό για να μην χαλάσει το λούστρο.

* Εάν λερώσετε το ρούχο σας με λάδι ρίξτε αλάτι στο λεκέ. Αφήστε το για μισή ώρα. Έπειτα μπορείτε απλά να το πλύνετε για καλύτερα αποτελέσματα.
* Καθαρισμός επιφανειών χρωμίου.Σε χαρτί κουζίνας ρίχνουμε λάδι φαγητού (όχι πολύ) και τρίβουμε πάνω στις επιφάνειες. Με αυτόν τον τρόπο καθαρίζουμε , γυαλίζουμε και δύσκολα ξαναπιάνουν σκόνη.
* Αν θέλετε να λάμπουν τα στεφάνια από τα μάτια της κουζίνας, περάστε τα πρώτα με ξύδι και στη συνέχεια τρίψτε μένα συρματάκι βουτηγμένο στο λεμόνι.
* Για να μην πιτσιλάει το τηγάνιΚατ` αρχήν τα υλικά που θα τηγανίσουμε πρέπει να είναι όσο πιο στεγνά γίνεται. Αξίζει να περιμένουμε λίγο π.χ. να στεγνώσουν οι πατάτες από το πλύσιμο. Φυσικά μπορούμε να σκεπάσουμε το τηγάνι με την ειδική πυκνή σήτα. Τι γίνεται όμως αν δεν την έχουμε πρόχειρη; Λίγο αλάτι (μια κουταλιά περίπου) στην μέση του τηγανιού την ώρα που ζεσταίνουμε το λάδι κάνει αρκετά καλή δουλειά.

Πως φεύγουν οι λαδιές από τα ρούχα:
* Άμεση αντιμετώπιση: ρίξτε πάνω στη λαδιά ταλκ ή αλεύρι. Εναλλακτικά πιέστε λίγη ψίχα ψωμιού πάνω στη λαδιά.
* Αν δείτε τη λαδιά πριν το πλύσιμο πλύνετε τη λαδιά με λίγο υγρό για πιάτα και μετά βάλτε το ρούχο στο πλυντήριo.
* Αν δείτε τη λαδιά στο σιδέρωμα, ρίξτε λίγο αλεύρι, σκεπάστε με χαρτί κουζίνας και σιδερώστε από πάνω. Μετά τινάξτε και βουρτσίστε ώστε να φύγει όλο το αλεύρι.

Κάντε την ζωή σας πιο εύκολη..
* Τα δερμάτινα κορδόνια σας έχουν την τάση να λύνονται? Αν όταν τα δένετε τα βρέξετε με λίγο νερό, όταν στεγνώσουν.θα είναι δύσκολο να λυθούν.
* Αν θέλετε οι τσάντες σας και τα παπούτσια από λουστρίνι να διατηρήσουν την λάμψη τους, καθαρίστε τα με κομμένο κρεμμύδι και στη συνέχεια τρίψτε τα με μια νάιλον κάλτσα.
* Μυρίζει άσχημα το σιφόνι του νεροχύτη;Ρίξτε 2 κουταλιές μαγειρική σόδα σε σκόνη στο σιφόνι και μετά μισό φλιτζάνι ξύδι. Αφήστε να περάσουν Κανά δυο λεπτά και ανοίξτε την βρύση να τρέξει αρκετά. Επαναλάβετε εφόσον χρειάζεται
* Το κακό έγινε, Ανοίγετε το πορτάκι του πλυντηρίου και όλα τα ρούχα έχουν γίνει ροζ ή θαλασσιά. Κάτι ξέβαψε. Ξανακλείστε το πορτάκι κι επαναλάβατε το πλύσιμο σε πιο χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτοντας στο απορρυπαντικό λίγη σόδα.
* Αν ρίξατε στο πλυντήριο κατά λάθος απορρυπαντικό για πλύσιμο στο χέρι, προσθέστε αμέσως μία δόση μαλακτικού και ένα ποτήρι ξύδι. Έτσι δεν θα πλημμυρίσετε από τους αφρούς.
* Το νερό στο οποίο έχετε ξεπλύνει πράσινα φασολάκια, μην το πτάξετε! Βάλτε μέσα τα σαπουνισμένα σας ασπρόρουχα, ανακινήστε τα λίγο και μετά ξεβγάλετε. Θα γίνουν άσπρα σαν το γάλα.
* Περιττά λίπη στο τηγάνι
Τα λίπη και λάδια που βγαίνουν στο τηγάνι κατά το μαγείρεμα λιπαρών τροφών (π.χ. λουκάνικα, μπέικον), μαζεύονται πολύ εύκολα με μια φέτα ψωμί: κάνουμε λίγο χώρο ανάμεσα από τα υλικά μας, βάζουμε το ψωμί στο τηγάνι και το γυρίζουμε με το χέρι μέχρι να μαζέψει. τα λίπη. Μετά το πετάμε.
* Μύγες
Εάν έχετε πολλές μύγες το καλοκαίρι, να βάλετε μία καμφορά σε ζεστό σίδερο και οι μύγες θα εξαφανιστούν
* Αν κάποιο κέντημα έχει κιτρινίσει με τον καιρό, βουτήξτε το σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό, όπου θα έχετε διαλύσει μια κουταλιά μαγιά. Αφήστε το να μουσκέψει για δυο τρεις ώρες. Ξεβγάλετε καλά.

Και μερικά tips μαγειρικής.. (μία πρόγευση.. έρχονται πολλά…!!!)
* Πως γυρνάμε το κρέας κατά το μαγείρεμα: Μη τρυπάτε το κρέας με πιρούνι για να το γυρίσετε κατά τη διάρκεια του ψησίματος διότι θα τρυπήσετε τη ψημένη κρούστα του, απελευθερώνοντας το ζωμό και αφήνοντας το κρέας ξερό. Πιάστε το με δύο ξύλινες κουτάλες ή πηρούνες επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξύλινες ή μεταλλικές λαβίδες.
* Για να διατηρήσετε περισσότερο καιρό τις πατάτες που πήρατε από το μπακάλη, βάλτε ένα μήλο μέσα στη σακούλα με τις πατάτες.
* Για να βγάλει το λεμόνι όλο το χυμό του, πριν το στύψετε βυθίστε το σε ζεστό νερό





..αυτά προς το παρόν.. θα ήθελα να ευχαριστήσω το αγαπημένο dromaki, γιατί δεν σας κρύβω ότι αρκετά από αυτά είναι από δικό της email!!!!!!

Σχόλια

  1. Βρίσκω το μπλοκ σου αρκετά ενφιαφέρον και με τις συνταγές αλλά και με τις συμβουλές.
    Πόλύ καλή δουλειά συνέχισε.

    ΥΓ Βρήκα μερικές ενδιαφέρουσες συμβουλές για λεκέδες στο site του skip http://www.skip-katharoulis.gr/advice.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μάλιστα, αυτά είναι Tips, ότι πρέπει για μας τους εργένηδες, λολ

    υ.γ. και βγάλε αυτή τη λεκτική επαλήθευση, σε διαβάζουν και μεγάλοι άνθρωποι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστούμε Ανώνμε/η !!

    Pavlo ,
    η λεκτικη επαληθευση μπήκε γιατι όσο δεν την είχαμε , συνεχως εμφανίζονταν μηνυματα με spam και ιούς !! Προσωπικά κι εμενα με ενοχλει αλλά ... για το καλό μας είναι ...
    φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες, πραγματικά!
    Συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ..να 'μαι κι εγώ...

    ..ανώνυμε, σε ευχαριστώ πολύ.. και για τα καλά σου λόγια, και για τις συμβουλές!!! να περνάς να σε βλέπουμε!!

    pavlo... θα φροντίσω να προσέξω ιδιαίτερα τους εργένηδες.. τι λες????

    kitsosmitsos...ευχαριστώ πολύ πολύ..!!!

    φιλιάαααααα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτα ολα ειναι πολυ πολυ ενδιαφέροντα
    Καλημερα κορίτσια και καλο ΣΚ να εχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα Μαρία!!!!!!

    όντως σε κάποιες στιγμές, εύχομαι να τα θυμηθώ όλα αυτά!!!!!

    φιλάκια, καλό ΣΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τσουπ ! Ηρθα, σημερα ανακαλυψα οτι εχεις μπλογκ. Εσυ εισαι το υπεροχα τρελλο πλασμα στη φωτογραφια Ζαχαρουλα μου; Νοστιμωτατη, κι εσυ και το μπλογκ. Σε φιλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μμμ τι νοστιμο και χρησιμο ζαχαρωμενο blog ειναι αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. δεσποινάριον.. χαίρομαι που πέρασες από το blogοστέκι μου!!! Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.. Στην φωτό είμαι εγώ, από το φετινό καρναβάλι, σε ένα πάρτυ με θέμα "beach party"..!!! μην χαθείς, να περνάς!!!

    φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. maria λεμονάτη... καλώς όρισες!!!

    σε ευχαριστώ πολύ.. θα χαρώ να τα λέμε !!!

    φιλάκια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Hallooo!
    Ως γνήσια γυναίκα που λερώνομαι όοοολη την ώρα.. θα χρησιμοποιήσω το εξής τιπ: " ρίξτε πάνω στη λαδιά ταλκ ή αλεύρι"
    Δεν το είχα ξανα ακούσει ομολογώ!!!
    Τα φιλιάαα μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ..καλησπέρες... mary anne !! τι κάνουμε?? χαίρομαι που βοήθησα.. όπως λένε "όσο ζεις , μαθαίνεις.."

    ..φιλάκια!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Και κάτι άλλο...οικολογικού ενδιαφέροντος.
    Καλό είναι τα λάδια από το τηγάνισμα να μην τα πετάμε στον νεροχύτη.
    Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού π.χ.), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.

    Και αυτό, γιατί ΕΝΑ ΛΙΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΛΥΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. θα το δοκιμασω αυτο με το τηγανι και το αλατι.. ειναι μεγαλο προβλημα τα πιτσιλισματα απο λαδι. ασε που εχω καει ουκ ολιγες φορες.. thanks για τα tips.. πολυ χρησιμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. καλημέρα ζαχαρούλα μου...:)

    σε παρακολουθώ ανελλιπώς...:)

    χρήσιμες πληροφορίες...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ..par..alogos.....
    πόσο δίκιο έχεις.. μακάρι όλοι να αποκτήσουμε σύντομα την οικολογική συνείδηση που χρειάζεται!!!!

    να είσαι καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ..μπουρμπουλήθρα...
    ελπίζω να βοήθησα!!! όντως αυτό το πιτσίλισμα στο τηγάνι είναι μεγάλο πρόβλημα!!!!

    ..να περνάς... φιλιά!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ..Γωγώ..... σε ευχαριστώ πολύ πολύ!!!

    σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις