ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ
και τώρα νηστίσιμα.....
Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και το σουρώνετε.
Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά.
Υλικά:
ρύζι αμερικάνικου τύπου
1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες)
1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτάκι ντοματούλες
ρύζι αμερικάνικου τύπου
1/2 κιλό μικρές γαριδούλες καθαρισμένες (στα σούπερ μάρκετ θα βρείτε σακουλάκι με καταψυγμένες, προβρασμένες και καθαρισμένες γαριδούλες)
1/2 φλιτζ. λάδι ή βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 πράσινη ψιλοκομμένη πιπεριά
αλάτι, πιπέρι
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
1 κουτάκι ντοματούλες
Εκτέλεση:
Βράζετε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων και το σουρώνετε.
Ετοιμάζετε την κόκκινη σάλτσα από γαρίδες: Ζεσταίνετε το λάδι ή το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και τις ντοματούλες.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα για να σιγοβράσει η σάλτσα. Σε 20 λεπτά, ανοίγετε και προσθέτετε τις γαρίδες ωμές και με ανοιχτή την κατσαρόλα αφήνετε να σιγοβράσουν 7 λεπτά.
μία από τις αγαπημένες μου συνταγές.. ελπίζω να γίνει και δική σας αγαπημένη!!!
Μμμμ... Καλό φαίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήθα το κάνω κι εγώ λοιπόν.
Και σήμερα το μεσημέρι είχα γαρίδες με μουστάρδα... Αν είχα μπει το πρωί, θα το είχα μαγειρέψει για μεσημεριανό.
Οι γαρίδες με μουστάρδα ξέρεις φαντάζομαι πώς γίνονται...
Πανεύκολα. Τις σωτάρεις, ίσα να γίνουν κόκκινες, μετά κοπανάς μέσα το κρασί και τη μουστάρδα και σε 10 λεπτά άντε ένα τέταρτο είναι έτοιμες...
Γι' αυτή τη συνταγή όμως θέλει ολόκληρες γαρίδες καλύτερα.
Εγώ παίρνω τις Νο 4, που κάνουν 15 ευρώ το κιλό...
Καλά πολύ αστείο μου φαίνεται να γράφω συνταγές στον υπολογιστή...
Α... βρε Ζαχαρούλα...
Με επηρεάζεις πολύ...
Φιλάκια!
Αχ πρωτη φορα που διαβαζω το μπλογκ σου και δεν με πιανει εκεινη η ακατανικητη λιγουρα.. Βλεπεις μολις εφαγα του σκαμου. Βρηκα τη λυση λοιπον στο προβλημα, θα σε διαβαζω μονο χορτατη! Καλησπερα!
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμ νοστιμες οι γαριδες ετσι κι αλλιως...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα την φτιαξω τη συνταγή
καλημερα κοριτσια μου
Καλημέρα ζαχαρούλα,
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς σε βρίσκω!
Τι υπέροχα μας άνοιξες την όρεξη! Μου είχε αρέσει και στο παρελθόν η σαλάτα που μας πρότεινες, παρεμπιπτόντως, αν και ακόμη δεν την έχω κάνει, αλλά είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις συνταγές που είναι εφικτές στο να γίνουν, προσιτές!
Καλημέρα Κυριακάτικη!
flora..... είμαι χαρούμενη που περνάε κι από εδώ και αφήνεις το στίγμα σου!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!
μπουρμπουλήθρα.. επιτέλους βρήκες την χρυσή λύση!!! χα χα..
ΑπάντησηΔιαγραφήαπό βδομάδα θα έχουμε μόνο νηστίσιμα.. μην χαθείς!!
φιλιά!!
Μαρία... καλημέρα!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήσου στέλνω πολλά πολλά πολλά φιλιά!!!!!!!!
Καλημέρα κόκκινη ομπρέλα... καλώς όρισες!! σε ευχαριστω πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήνα μην χάνεσαι τώρα που μας βρήκες!!!
φιλάκια πολλά!!