Χαλβάς με Σιμιγδάλι...
νηστεία ναι.. γλυκάκι ναι..
Υλικά:
¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα
μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα.
καλή επιτυχία!!!!!
Υλικά:
¾ κούπας ελαιόλαδο (όχι τελείως γεμάτο)
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
κανέλα
μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίξτε το σιμιγδάλι και τα αμύγδαλα και ανακατεύετέ το συνέχεια ώσπου να σκουρύνει το σιμιγδάλι από το καβούρδισμα αλλά όχι πολύ.
Σε ένα άλλο σκεύος βράστε τη ζάχαρη με το νερό για δέκα λεπτά και αδειάστε το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.
Ρίξτε αρκετή κανέλα κι ανακατεύετε συνέχεια.
Θα καταλάβετε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Βάλτε τον σε φόρμα και μόλις κρυώσει ξεφορμάρετέ τον σε πιατέλα. Πασπαλίστε τον με κανέλα.
καλή επιτυχία!!!!!
καλημέρα ζαχαρούλα...:)
ΑπάντησηΔιαγραφήνα' ναι γλυκιά η μέρα σου
σήμερα...:)
Γωγώ μου καλημέρα.. σε ευχαριστώ πολύ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήη σημερινή ημέρα προβλέπεται πολύ "γεμάτη".. είμαι ήδη στο γραφείο από τις 06,30....!!!
φιλάκια!
Η κορη μου με ζαλιζει συνεχεια!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι το αγαπημενο της γλυκό
Ολων μας δηλαδη!
Καλημερα Ζαχαρουλα μου φιλια πολλα
καλημέρα Μαράκι μου... να μην της χαλάσεις το χατίρι.. βουρ στην κουζίνα σου!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!
kai ena nostimo blogg :
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://letaomeleta.blogspot.com/
ανώνυμε..καλημερούδια!!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ.. θα περάσω κι από εκεί να δω τι μαγειρεύεται!!!
Kalimera
ΑπάντησηΔιαγραφήMou aresei polu aytos o xalbas.
Mou thimizeis wraies eikones -stigmes tis paidikis mou ilikias stin kouzina tis giagias pou otan ton eftiaxne murize olo to spiti kanela.
Kalo einai na min xehname agapimena mas prosopa pou den einai pia sti zwi kai mas agapousan toso.
Marios
Μάριε καλημέρα...
ΑπάντησηΔιαγραφήτης γιαγιάς είναι η συνταγή....!!!
φιλάκια!
Καλημέρα Ζαχαρούλα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ νόστιμο το blog σου:)
Αχ Ζαχαρούλα μου τόνους από τέτοιο χαλβά λόγω του μαγαζιού.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι χαλβάς και ραβανί και πανακότα και κρέμα καραμελέ...άσε...
Καλή σου μέρα κοριτσά κι μου.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
http://melie-gala.blogspot.com/
ΑπάντησηΔιαγραφήΜου αρέσει, μου θυμίζει γιαγιά!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚεράστηκα!!! ευχαριστώ,
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.
μμμ..ωραια.. :):):) Τι μας κανεις!!..Nα εισαι καλα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή Ανάσταση να εχεις!!
Ερώτηση πρακτικής φύσεως. Όταν φωνάζω σε κάποιον :'Είσαι χαλβας ,ωρέ .' Θα πρέπει να του διευκρινίζω άν είναι με σιμιγδάλι ή χωρίς?
ΑπάντησηΔιαγραφή.
Δεύτερη ερώτηση ενός αγνώμονα. Αυτός είναι ο λεγόμενος χαλβάς Φαρσάλων ? Αυτός με τις 1000 θερμίδες το ψίχουλο ?
Εγώ ξέρω 1 κούπα λάδι, αλλά και την τσαχπινιά για να μην γίνει βαρύς, αντί για τσιγάρισμα βάζεις το σιμιγδάλι στον φούρνο και το καβουρντίζεις.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπημένη γλυκό όλων μας για τη νηστεία. Καλό Πάσχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑνάσταση του ονείρου σου
ΑπάντησηΔιαγραφήσου εύχομαι να ζήσεις
και ό,τι ποθείες μες στη ζωή
γρήγορα να αποκτήσεις!!!
Το φως της Αναστάσεως
να λάμψει στη ζωή σου
και όλου του κόσμου οι χαρές
να βρίσκονται μαζί σου!!!
Καλή Ανάσταση!!!
Έλενα.. καλημέρα..!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλώς όρισες!! σε ευχαριστώ.. να περνάς να τα λέμε ε?
dromaki... μμμμ ραβανί.. αγαπημένο!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες αγαπημένη μου!!!
ανώνυμε/η.. ευχαριστώ.. θα περάσω κι από εκεί!!
ΑπάντησηΔιαγραφήradio marconi..καλά έκανες και κεράστηκες.. τεντουρίτσα να βάλω???
ΑπάντησηΔιαγραφήroadartist..καλημέρες!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια!!!!!!!!!!!!!!!!!!
τρελέ του χωριού..
ΑπάντησηΔιαγραφήαπάντηση 1η.. "όχι δεν πρέπει να διευκρινίζεις.. φθάνει ο γενικός χαρακτηρισμός για να αποδώσεις αυτό που σκέφτεσαι για κάποιον που τον αποκαλείς "χαλβά".."
απάντηση 2η.. ο χαλβάς φαρσάλων είναι άλλο πράγμα καλέ μου.. αυτός έχει λιγότερες θερμίδες σαφώς!!!
φιλιάααααααααααααααα!!!!!!!!!
pavlo..... μμμ.. ευχαριστώ!!! ματς μουτς!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρες!
Ivy.. καλημέρα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόχι μόνο για νηστεία...!! εμείς τον φτιάχνουμε συχνά πυκνά κατά την διάρκεια του χρόνου!!!
amprakatampra...φιλιά και ευχές πολλές!
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ!
Τα χνάρια του Χρηστού,
ΑπάντησηΔιαγραφήστον ανήφορο της κάθαρσης,
οδηγούν στην Ανάσταση!
Τούτο το φως,
ας λάμπει τα βήματα της
Αγάπης!
Τα δάκρυα της προσμονής,
δροσίζουν την αντοχή!
Τούτη η βροχή,
ας γίνει μονοπάτι της
Πίστης!
Οι λέξεις της προσευχής,
στάζουν γαλήνη!
Η ιλαρότητα της ψυχής,
ας γίνει ουράνιο τόξο της
Υγείας!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
αχ χαλβάς πολυαγαπημένος! εμένα μ'αρέσει να τον τρώω παγωμένο από το ψυγείο!
ΑπάντησηΔιαγραφήπολύ ωραίο το blog σου, παρεμπιπτόντως!:)
μάγια μου καλώς όρισες... χαίρομαι πολύ που πέτυχα την συνταγή που σου αρέσει ..
ΑπάντησηΔιαγραφήευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!!
να περνάς.... φιλιά!!
καλημέρα ζαχαρούλα
ΑπάντησηΔιαγραφή