και τώρα φράουλες...
μετά τα αχλάδια, τα πορτοκάλια.. σειρά έχουν οι φράουλες!!! dromaki ευχαριστούμε πάααρα πολύ!!!!
2 κιλά φράουλες
2 κιλά ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
4-5 φύλλα φρέσκια μέντα
2 κιλά ζάχαρη
2 κουταλάκια χυμό λεμονιού
4-5 φύλλα φρέσκια μέντα
Εκτέλεση:
Διαλέγουμε γερές,ώριμες φράουλες.Τις πλένουμε πολύ καλά,καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους και τις ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη.Τις ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν(όχι τελείως).Αδειάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα,προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι πολύ καλά,
Βράζουμε την μαρμαλάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα μέντας.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα βάζα που έχουμε προηγουμένως πλύνει σχολαστικά,τα κλείνουμε και διατηρούμε την μαρμελάδα σε μέρος δροσερό και σκιερό.
Διαλέγουμε γερές,ώριμες φράουλες.Τις πλένουμε πολύ καλά,καθαρίζουμε τα κοτσάνια τους και τις ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη.Τις ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να λιώσουν(όχι τελείως).Αδειάζουμε τον πολτό σε κατσαρόλα,προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι πολύ καλά,
Βράζουμε την μαρμαλάδα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα φύλλα μέντας.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να πάρει μερικές βράσεις και αποσύρουμε από την φωτιά.
Γεμίζουμε τα βάζα που έχουμε προηγουμένως πλύνει σχολαστικά,τα κλείνουμε και διατηρούμε την μαρμελάδα σε μέρος δροσερό και σκιερό.
Λικέρ από φράουλες
Λιώνουμε σε μπωλ 500 γρ φράουλες
Προσθέτουμε 300 γρ ζάχαρη και 1 λίτρο ρακί,
Αφήνουμε όλα τα υλικά να μουσκέψουν για ένα μήνα και μετά φιλτράρουμε το μείγμα
καλή επιτυχία σε όλους!!!!!!!!!!!!!!!
Κορίτσι μου, άσχετο, στη πορτοκαλόπιτα δεν υπάρχει αλεύρι, γιατί βάζουμε μπέικιν πάουντερ; μήπως ξέχασες το αλεύρι; πες μου πριν την κάνω γιατί θα πάω να πάρω τα φύλλα.Η μαρμελάδα υπέροχη τη κάνω ασταμάτητα μόνο που δεν βάζω μέντα αλλά βανίλια!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλημέρα!! σου απάντησα στην πορτοκαλόπιτα!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήόσο για την μαρμελάδα.. η μέντα με έχει κατενθουσιάσει.. θα λάβω όμως και την εκδοχή της βανίλιας σοβαρά υπ'όψην μου!
Λοιπόν,εγώ δεν έχω φτιάξει καμία συνταγή σου ακόμα γιατί πάνω από δύο μέρες γλυκό στο σπίτι δεν φτουράει και είμαι εγώ υπεύθυνη..χαχαχα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν αντέχω άλλο όμως.Μοιάζουν όλα νοστιμότατα Ζαχαρούλα μου.
Ευχαριστούμε. Φιλιά :))
Αααα μαρμελάδα φραουλα φτιαχνω καθε καλοκαιρι και εχω για αρκετους μηνες
ΑπάντησηΔιαγραφήΕιναι η πιο ωραια!
( η αληθεια ειναι πως μεντα δεν βαζω αλλα οκ γουστα ειναι αυτα)
ΚΑΛΗΜΕΕΕΕΕΕΕΕΡΑ
aura.... αδυναμίες είναι αυτές!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλάκια πολλά!!!
Μαράκι.. δεν βάζεις μέντα??? και τι βάζεις δλδ???? έλα πες μας..... pls
ΑπάντησηΔιαγραφήφιλιάαααααααα!!!!!!