Βάλτε το χέρι στην τσέπη και σώστε την Ανδριάννα!!

Εφημερίδα "ΚΟΣΜΟΣ της Πάτρας", Παρασκευή 18 Απριλίου 2008



"Κίνημα" στο ιντερνετ για να συγκεντρωθούν τα 250.000 ευρώ που χρειάζονται ώστε να σωθεί η 30χρονη καθηγήτρια Γερμανικών από Την Πάτρα.



Η Ανδριάννα πάσχει από βαριάς μορφής λευχαιμία και πρέπει να μεταβεί σε ειδικό κέντρο μεταμοσχεύσεων στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Η λευχαιμία την χτύπησε στα 30 της χρόνια! Στις 14 Οκτώβρη 2007. Δεν πρόλαβε καν να χαρεί το χαρμόσυνο νέο που μόλις πριν δύο μήνες είχε μάθει! Ήταν έγκυος 2,5 μηνών. Ήδη έχει ανοιχθεί τραπεζικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται για να σωθεί η ζωή μιας νέας γυναίκας. Για τις δαπάνες της επέμβασης το ποσό που χρειάζεται φτάνει τα 250.000 ευρώ, η δε οικογένεια της Ανδριάννας, εξουθενωμένη οικονομικά, δεν μπορεί να ανταποκριθεί και για το λόγο αυτό μέσω του "Κόσμου", απήυθυνε έκκληση σε όποιν μπορεί να βοηθήσει.

Η έκκληση , όλως παραδόξως, συνάντησε την αντίδραση των κ.κ. Ζούμπου, Συμεωνίδη, και Σπυριδωνίδη. Οι τρεις διακεκριμένοι γιατροί πασίγνωστοι για την προσφορά τους , με επιστολή που έστειλαν στον "Κόσμο" χαρακτήρισαν δεοντολογικά εσφαλμένη "την μεμονωμένη προβολή μιας τέτοιας περίπτωσης όταν υπάρχουν πολλές ακόμη". Τόνισαν , επίσης, ότι η προβολή μεμονωμένων περιπτώσεων υπό το πρίσμα συναισθηματικής φόρτισης , δεν θα πρέπει να είναι ο δημοσιογραφικός στόχος παρουσίασης των ιατρικών προβλημάτων από τον Τύπο.

Για την Ανδριάννα πάντως, κινητοποιήθηκαν οι πάντες. Οι μαθητές της και οι συνάδελφοι της , καθηγητές στο 5ο Γυμνάσιο Πατρών (ήταν ωρομίσθια καθηγήτρια Γερμανικών) διοργάνωσαν έκθεση βιβλίου και τα έσοδα διατέθηκαν στην κοινή προσπάθεια για την 30χρονη. Ο διευθυντής του Γυμνασίου κ. Ανδρέας Μπουλούμπασης χαρακτήρισε "μάθημα αλληλεγγύης" την πρωτοβουλία των μαθητών. Ασυγκίνητη δεν έμεινε και η ΕΛΜΕ η οποία επίσης, ανέλαβε σχετική πρωτοβουλία υποστήριξης.

Όμως, και τα υπόλοιπα μέσα ενημέρωσης της Πάτρας -προς τιμήν τους- αναπαρήγαγαν το ρεπορτάζ του "Κόσμου" με σαφή διάθεση να συνδράμουν στον αγώνα που γίνεται για να σωθεί η 30χρονη Ανδριάννα. Μάλιστα συμπολίτες τηλεωνούσαν στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και αφού ζητούσαν τον αριθμό λογαριασμού της Εμπορικής Τράπεζας ρωτούσαν τους δημοσιογράφους "Που είναι η Εκκλησία και οι φορείς της πόλης ώστε να στηρίξουν μια νέα κοπέλα που κινδυνεύει να χάσει την ζωή της?"



ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΟΙΣΟΙ
Δώστε και να μην το ξέρουμε
Το ρεπορτάζ του "Κόσμου" για την καθηγήτρια αναπαρήχθη και από το μεγάλης επισκεψμότητας blog troktiko.blogspot.com και μάλιστα με έναν εξαιρετικά ευφάνταστο τρόπο.
Οι διαχειριστές του ιστολογίου αφού εκτενώς περιγράφουν το πρόβλημα της Ανδριάννας και της οικογένειας της, προτρέπουν πέντε επιφανείς Έλληνες Κροίσους (Ανδρέα Βγενόπουλο, Γιάννα Αγγελοπούλου, Παύλο Γιαννακόπουλο, Σωκράτη Κόκκαλη και Βαρδή Βαρδινογιάννη) να δώσουν ο καθένας από 50.000 ευρώ ώστε να συγκεβτρωθούν τα 250.000 ευρώ που απαιτούνται για την μετάβαση της γυναίκας στη Γερμανία και την κάλυψη των εξόδων της μεταμόσχευσης. "Βάλτε το χέρι στην τσέπη και σώστε την Ανδριάννα, χωρίς να το ξέρουμε. Από 50.000 ευρώ ο καθένας και σώζετε την Ανδριάννα" είναι η προτροπή τους προς τους προαναφερόμενους. Η καταχώρηση στο ιστολόγιο έγινε την περασμένη Κυριακή και οι επισκέπτες αναπαρήγαγαν με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί "κίνημα" στο διαδίκτυο υπέρ της Ανδριάννας. Ευχή όλων , η προσπάθεια να έχει αποτέλεσμα , να συγκεντρωθούν τα χρήματα και η γυναίκα να επιστρέψει από την Γερμανία υγιής, δυνατή και αισιόδοξη.

Έχει ανοιχθεί ένας προσωπικός λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα στο όνομα της Ανδριάνας Συμεωνίδη: Εμπορική Τράπεζα 55350078.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις