Πορτοκαλόπιτα!!!

Μία συνταγή από την Μαρία Νικολάου.....

ΥΛΙΚΑ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
4 ΑΥΓΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΗΛΙΕΛΑΙΟ
1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1 ΦΑΚΕΛΑΚΙ ΜΠΕΪΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ
ΧΥΜΟΣ 2 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΩΝ
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΚΑΝΕΛΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ( ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΝΕΛΑΣ )
ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ
ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ
ΤΟ ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ
ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΟΛΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΨΙ ΜΑΣ
ΤΟ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΧΡΩΜΑ
ΠΕΡΙΠΟΥ 1/2 ΩΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

ΟΤΑΝ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΠΟ
2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ ΚΑΙ
3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ.
(ΤΗΝ ΚΑΝΕΛΑ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ)

ΟΣΟΙ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ!
ΟΛΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΥΡΙΣΕΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΙΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΠΟΥ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΑΣ!
ΑΣΕ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΤΟΛΜΗΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΟΥΝ
ΚΑΙ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ ΔΙΠΛΑ !



Μαρία... ευχαριστούμε πολύ πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σχόλια

  1. και δεν τρωω ζαχαρη αλλα το τσιμπαγα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τερμα δεν μπορω να ξαναμπω στο μπλογκ σας. Λιγουρευομαι οσα γραφετε και μετα θελω κι εγω.. Αχχ γιατι να ειναι τοσο γλυκα τα γλυκα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λατρεύω τα πορτοκαλια ! Μαρία μου σ' ευχαριστουμε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Juanita La Quejica καλώς όρισες!!

    εμπιστεύομαι την Μαρία που μας έδωσε την συνταγή.. όντως ακούγεται εξαιρετικό!! την Δευτέρα θα σου έχω νέα.. θα την φτιάξω το ΣΚ!!!

    σε ευχαριστούμε πολύ.. να περνάς!!!
    καλημέρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχα μπουρμπουλίθρα ωραιο αυτο που ειπες " γιατι να ειναι τοσο γλυκα τα γλυκα..;"
    Έλα μου ντε???
    Φιλια κορίτσια μου
    Η πορτοκαλοπιτα ειναι πανευκολη και πεντανοστιμη.
    Καλημερα σε ολους και ολες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. eisai...καλώς μας βρήκες!!! χαίρομαστε που ο δρόμος σε έβγαλε και στο δικό μας blog-άκι!!!

    φιλάκια πολλά και μην χαθείς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. αγαπημένη μπουρμπουλήθρα.. δεν έχω απάντηση στο ερώτημα "γιατί τα γλυκά να είναι τόσο γλυκά"... όμως ξέρω ότι θέλω να σε βλέπω στο blog μας...

    καλημέρα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρία.. καλημέρες και ευχαριστίες!!!!

    σου στέλνω πολλά πολλά φιλιά και απέραντη αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρέπει να είναι νοστιμότατη!!!
    Πρώτα θα φτιάξω τα κουλουράκια της αχτιδούλας και μετά έπεται η πορτοκαλόπιτα.Την Παρασκευή έρχεται και ο γιόκας μου οπότε θα την τιμήσει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...δεν τρώω γλυκά, αλλά καλή επιτυχία σε όσους το "χτυπήσουν".

    Καλο απογευμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπήκα σ' ένα μπλογκ πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και κανέλα! Ξεχωριστές συνταγές μας προσφέρεις με εσάνς πορτοκαλιού και άρωμα βανίλιας.
    Καλησπέρα κι από δω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ζαχαρούλα μου,
    δοκιμασμένη η πορτοκαλόπιτα...:)
    το τέλεια είναι λίγο...

    καλό σου βράδυ...:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. βρε συ αυτο το eisai ειμαι εγω εκανα βλακεια και βγηκε ετσι χαχχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. http://dreamandfight.blogspot.com/
    polu kalo blogg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. dromaki μου... έπεσε "δουλειά" στην κουζίνα ε?????????

    καλή επιτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ilias... ευκαιρία να ξεκινήσεις....

    τι λες???? καλό βράδυ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. evaggelia-p..καλώς όρισες!!

    σε ευχαριστώ από καρδιάς..!! χαίρομαι πολύ που σε βλέπω κι από εδώ!!

    καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γωγώ.... ευχαριστώ!!!

    σου στέλνω την αγάπη μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. skouliki... μάλιστα!!! κάνουμε και πλακίτσα????

    θα το έχω στα υπόψην!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τα υλικά μου φάνηκαν πολύ ωραία θα το κάνω ίσως και αύριο αφού πάρω φύλλα πρώτα αλλιώς το Σάββατο το πρωί σίγουρα.Ευχαριστούμε Ζαχαρούλα και Ματία.Μου αρέσει κάθε τι που έχει μέσα πορτοκάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. αχτιδούλα... σαν την αδερφή μου!! τρέλα με τα πορτοκάλια!!!!

    φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Για την πορτοκαλόπιτα , δεν έχει μέσα αλεύρι, γιατί βάζουμε μπέικιν πάουντερ; μ'ηπως ξέχασες το αλεύρι;Πες μπυ πριν την κάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. σου παραθέτω την απάντηση της φίλτατης Μαρίας και εμπνεύστριας της συνταγής: χαχα

    Οχι δεν περιεχει αλευρι.
    ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ .
    ΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΛΕΚΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΡΙΒΕΙΣ ΜΕΣΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εξαιρετική η ιδέα!
    Μόλις βρω χρόνο και δικαιολογία, θα την ετοιμάσω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. περιμένω τις εντυπώσεις σου λοιπόν!!

    καλώς όρισες!!! φιλιά!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πεινασα απειρα και το μονο που εχω ειναι πατατακια και coca cola... Να τα βαφτισω πορτοκαλοπιτα? Να τα βαφτισω κουλουρακια με σοκολατα?...
    Πω πω...... με ανοιξατε την ορεξη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. χαμένο ρόδο... πάρε ψωμί και βάλε μέσα τα πατατάκια.. σαν το σχολείο!!! η coca cola με μέτρο παρακαλώ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. δεν θα το πιστεψεις μα η μαμα του φιλου μου, νομιζω οτι εκανε πορτοκαλοπιτα απο την συνταγη σας εδω!!

    Δεν μου αφησαν να δοκιμασω ομως.. και για να παω κοντρα στην "πεθερα" θα το κανω και γω η ακαματα η ιδια!
    Χεχε..

    Την καλησπερα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ροδοψαράκι... καλώς όρισες στην blog οπαρέα μας!!!

    ..την πορτοκαλόπιτα να την φτιάξεις.. είναι εύκολη και πεντανόστιμη!!!
    θα περιμένω εντυπώσεις..
    και για ότι χρειαστείς από διευκείνηση μέχρι συνταγή εδώ είμαστε εμείς!!!!!!!!!

    φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. το φυλλο ετσι οπως ειναι παγωμενο απο την καταψυξη το ριχνω στο μιγμα?? ολο το πακετο? και τα 500 γραμ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. το φυλλο ετσι παγωμενο απο την καταψυξη το βαζω μεσα στο μιγμα?και το βαζω ολο το πακετο και τα 500 γραμ.?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. VASSO... καλώς όρισες!!!!

    λοιόν βάζεις ολόκληρο το πακέτο το φύλλο.. δεν το βγάζεις από την κατάψυξη!! το έχεις βάλει στην συντήρηση για να καταφέρεις να το κάνεις κομματάκια (τρίψεις) με τα χέρια σου!!!!!!

    καλή επιτυχία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις